Vendégünk az utolsó hétvégén Hortobágy és a Mecsek Zöldút Egyesület

2016.06.23.

Látogass el az itthon.hu sátorba!

A Gyerek Sziget negyedik hétvégéjén is változatos programokkal várjuk a gyerekeket és szüleiket vidám, Kukutyin névre hallgató programhelyszínünkön. Családbarát turisztikai kínálattal rendelkező partnereink segítségével minden hétvégén felfedezzük Magyarország szebbnél-szebb tájait, látnivalóit, és remek gyerekbarát helyszíneket, attrakciókat, szállásokat mutatunk be az érdeklődő, itthon utazni vágyó családoknak.

 
Az utolsó hétvégén ismét két olyan csodálatos tájat mutatunk be Nektek, amelyek különleges természeti és kulturális élményekkel, kedves, barátságos vendéglátókkal várják az utazókat. 
 
 
Töretlen látóhatár, magányosan bókoló gémeskút, jószágaikat legeltető, botjukra támaszkodó pásztorok, Kilenclyukú híd, délibáb. Többnyire ezek a képek villannak be mindannyiunk fejében, ha azt a szót halljuk – Hortobágy, s a legtöbb turista még mindig ezekért látogat el Magyarország talán legismertebb tájékára. Sokakban felmerülhet azonban a kérdés e tájra ellátogatva – látva a végtelen pusztaságot, az imitt-amott feltünedező nyári szállásokat – hogy mi az ok, melynek köszönhetően a legismertebb magyar puszta 1999-ben világörökség lett. A Hortobágy, mely adottságainál fogva mindig is állattenyésztésre rendeltetett, egy olyan, állattartó közösségek által kialakított kultúrtáj, mely az ember, állat és természet kétezer éves hagyományokon alapuló, harmonikus együttélésének kiváló példája. 
 
 
Az itthon.hu sátorban a gyerekek megismerkedhetnek a napjainkban is élő pásztorkultúra hagyományaival, a népi viselettel, lesz halacska horgászat, viseletpróba és báránykás kulcstartót is lehet majd készíteni. Aki pedig még nem járt ezen a tájon, de kedvet kap hozzá, egy lovasnapi totó kitöltésével akár meg is nyerheti belépőjegyét a híres mátai ménes lovaival rendezett 50. Hortobágyi Lovasnapokra is. 
 
 
Szintén vendégünk lesz ezen a hétvégén a Mecsek Zöldút Egyesület fiatal fazekas házaspárja, akikkel apró kerámiatárgyakat lehet majd festeni, díszíteni, a gyönyörű portékákat akár meg is vehetik a látogatók, hogy otthonuk dísze legyen. A Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozó tájvédelmi körzetben működő Zöldút a falusi turizmus kedvelőinek nyújt igazi, természetközeli családi kikapcsolódást. Az itt élő civilek közösen mutatják be a Mecsek nyugati és keleti oldalában elhelyezkedő falvak helyi értékeit, termékeit, szolgáltatásait, programjait, hagyományait és gasztronómiáját, aki egyszer belekóstol ebbe a hangulatba, a vegyszer és tartósítószermentes helyi termékekbe, a vadon termő növényekből, gombákból, ehető virágokból készült ízletes és különleges ételekbe, biztosan visszavágyik majd erre a vidékre. A Gyerek Szigeten ebbe a csendes, barátságos és valódi öko szemléletű mesevilágba nyerhet bepillantást, aki velünk tart. 
 
Várjuk szeretettel a családokat ezen a hétvégén is!