Finálé 2014: mindent bele! Utolsó hétvége...

Finálé 2014: mindent bele! Utolsó hétvége a Gyerek Szigeten!

A Generali Gyerek Sziget ezen a hétvégén az idén utoljára szórakoztatja majd ingyenes programjaival a látogatóit, de a búcsút pazar programokkal, igazi „sztárfellépőkkel” teszi majd igazán feledhetetlenné. Két vadonatúj lemezt is hallhatnak-láthatnak élőben a rajongók: itt lesz Szalóki Ági a Körforgás című albumával és az első nagylemezes Mintapinty együttes is fellép majd.  Persze lehet majd táncot tanulni, néptáncot nézni, táncházban táncolni, fúrni-faragni, sportolni, vért adni, zenélni, állatot simogatni.

Cserkész Kalandsziget

Cserkész Kalandsziget

A Gyerek Sziget záró hétvégéjén is tevékeny programokkal várják a cserkészek a gyerekeket a Hajógyári Szigeten megrendezett Cserkész Kalandszigeten. A három hétvégén végig népszerű cserkész akadálypályán és a népi hagyományokat felelevenítő kézműves sátorban a gyerekek még utoljára játszhatnak egy nagyot a kedvükre. A Gyerek Sziget negyedik hétvégéjére gyermekotthonban élő gyerekeket hívtunk meg, hogy szintén részesei lehessenek a Cserkész Kalandsziget élményeinek.

Könyvbemutató a Generali Gyerek Szigeten

Könyvbemutató a Generali Gyerek Szigeten
Szeretnéd tudni hová kóborolt el a paszternák? Vagy hogyan barátkozott össze a paradicsom es a zsázsa? Egyáltalán mi az a zsázsa es mi az a paszternák?

Harmadik hétvége - ajánló

Harmadik hétvége - ajánló

A Generali Gyerek Sziget harmadik hétvégéjére – június 21-22-én - a meteorológusok kellemes nyári időjárást ígérnek, így minden feltétel adott lesz a pazar időtöltéshez. Ezúttal fellép Gryllus Vilmos, az Eszterlánc Mesezenekar, Kovácsovics Fruzsina és itt lesz a Kaláka együttes is. Persze lesz még kézműveskedés, sportolási lehetőség, rádióamatőrködés, szombaton véradás és mindkét napon ingyenes egészségügyi szűrés.

Kaláka interjú

Kaláka interjú

Több generáció felnőtt már a Kaláka gyerekdalain, Gyerek Sziget sincs Kaláka koncert nélkül. Tavaly óta új lemezzel örvendeztették meg a családokat, Ragyog a mindenség c. albumukkal. A Ragyog a mindenség gyermekvers-antológia a kortárs erdélyi irodalom 24 kiemelkedő alkotójától közöl mintegy 200 verset, és mint az utóbbi húsz év gyermekekhez szóló lírájából merítő válogatás, iránymutató az olvasás megkedveltetése, a további könyvválasztás tekintetében. Az egyik „széklábbal”, Radványi Balázzsal beszélgettünk.

Kovácsovics Fruzsina a Gyerek Szigeten! -...

Kovácsovics Fruzsina a Gyerek Szigeten!  - interjú

Kovácsovics Fruzsinát már sokan ismerhetitek, hiszen Fruzsi a Csillag Születik műsorában bukkant fel először, majd két felnőtteknek szóló lemez után elkészült első gyerekalbuma, az Elfeledett mézescsók, ami a 2013-as év legjobb Gyermek Albuma lett. Idén először fellép a Gyerek Szigeten is!

Cserkész Kalandsziget a Gyerek Szigeten!

Cserkész Kalandsziget a Gyerek Szigeten!

Hallottál már a cserkészekről? Tudod, a sok zöld nyakkendős, mindig vidám és mosolygós lányokra és fiúkra gondolok, akikkel az egész világon találkozhatsz. Játszunk, túrázunk, kézműveskedünk, sátrazunk a természetben, és ami a legfontosabb: nálunk életre szóló barátokra találhatsz!

Gyertek Kukutyinba, de nem zabot hegyezni! –...

Gyertek Kukutyinba, de nem zabot hegyezni! – mesebeli falu a Gyerek Szigeten

Idén második éve, hogy egy igazi mini falu elevenedik meg a Gyerek Szigeten belül: a mesebeli falu főterén áll a Mester tér, a Cifra szobában pedig lázas készülődéssel zajlanak a „falusi mindennapok”. A Kukutyin felelősét, Borsa Katát kérdeztük.

Gyerek Sziget, ahol mindent lehet! – ajánló...

Gyerek Sziget, ahol mindent lehet! – ajánló a második hétvégéhez

Túl az első hétvégén, örömmel vágunk neki a Generali Gyerek Sziget második hétvégéjének, amely legalább annyi programot és izgalmat tartogat, mint az első.

Mesesátor a Gyerek Sziget első két...

Mesesátor a Gyerek Sziget első két hétvégéjén

Az SOS – Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa idén először Mesesátrat épített fel a Gyerek Szigeten. A sátor a Gyerek Sziget első két hétvégéjén várja az apró mesehallgatókat. A csöppségek és szüleik kényelmes babzsák fotelokon kuckózva hallgathatnak meséket és a fák hűvösében óriás rajzlapra rajzolhatnak.