Kiállítók

1 Csepp Pálinka

1 Csepp Pálinka

Borok, sörök, röviditalok

Az 1 Csepp Pálinkaházat négy éve a tulajdonosok pálinka iránti rajongása hozta létre. Pálinkáikat nagy odafigyeléssel és alázattal készítik, aminek köszönhető az elnyert hét Champion díj és a "Magyarország Legjobb pálinkája 2015" cím is. A főzde épülete a 100 éves „Masinaház”-ban Sopron mellett Hegykőn, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található, ahol a pálinkafőzéshez fűződő hagyományokat a legmodernebb technikával ötvözik.

Weboldal

Á table

Á table

Egyéb finomságok

A table boulangerie és patisserie. Magyarország első eredeti francia pékség és cukrászdája. 2011 ben nyitott és ma már négy helyen várja a vendégeket Budapesten. Minőségi francia alapanyagok és szakmai tudás.

Weboldal

aborbolt.com

aborbolt.com

Borok, sörök, röviditalok

Szuper prémium kategóriás, azaz 90 pont feletti Magyar és Nemzetközi borok, pezsgők, spiritek.

Weboldal

Anyukám mondta

Anyukám mondta

Éttermek

Encs

„Minden, ami az Anyukám Mondta névről eszedbe jut, sajnos vagy szerencsére, ránk igaz.
Alapanyag: lehetőleg helyből, de egyébként a világ minden tájáról és még máshonnan is.
Ízek: na az sok van, még a kovászos uborkában is benne van a szívünk.
Cuccok: Kenyeret sütünk, szörpöt főzünk, kolbászt töltünk, és még egy csomó ünkre végződő dolgot csinálunk.” – Dudás Szabolcs és Szilárd

Weboldal

Aragvi Grúz Étterem

Aragvi Grúz Étterem

Éttermek

Az Aragvi Grúz Étterem célja, hogy bemutassa a Grúz hagyományokat, szokásokat, hogy képviselje a Grúz kulináriát és kultúrát. Éttermünkben felszolgált ételek tradicionális grúz receptek alapján friss és kiváló minőségű alapanyagokból készülnek. Ételeink jellegét a tömérdek dió, a domináns fűszerek (menta, bazsalikom, kapor, tárkony, koriander, uchoszuneli), a házi sajtok, a frissen sült kenyér és a sok zöldség adja. Igazi kaukázusi saslikkal készülünk tradicionálisan faszénen és nyárson sütjük (lazac, csirke, sertés, bárányborda, báránysaslik). Reméljük, hogy ételeink ízleni fognak és vendégül láthatunk az étteremben! Jó étvágyat kívánunk!

Weboldal

Arany Kaviár Étterem

Arany Kaviár Étterem

Éttermek

"Több mint húsz éve vagyunk jelen. A legjobb fine dining éttermek között tartanak minket számon. A robusztus cári pompát ötvözzük a modern elegancia könnyedségével. Jobbá tesszük az orosz konyhát. Hagyományos ételeket készítünk, korszerű eljárásokkal, ahogy mi gondoljuk.” – Molnár Attila és Nyíri Szása

Weboldal

Babel Budapest

Babel Budapest

Éttermek

A Babel Budapest egy magyar és regionális fine dining étterem. A Magyar-regionális konyha a helyi eredetû hagyományokra koncentrál, az inspirációit innen szerzi, de illeszkedik a mai nemzetközi elvárásokhoz.

Weboldal

Baricska Csárda

Baricska Csárda

Éttermek

Balatonfüred

A Baricska Csárda üzemeltetői nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, minthogy e vendéglátóhely a gasztronómia és a borkultúra egy olyan szentélye legyen, amely hirdeti a környékbeli borászatok és a magyar ételkészítés hagyományait.

Weboldal

bEAT – Étterem és más

bEAT – Étterem és más

Éttermek

Egy hely Székesfehérváron, amely inspirál, élményt ad vagy épp csak segít kiszakadni a hétköznapok feszített ritmusából. Minderről magasan képzett, elhivatott és a vendéglátás iránt igazi szenvedéllyel bíró csapatunk, valamint az elegánsan könnyed miliő gondoskodik. Modern elegancia, kellemes zene segít kikapcsolódni a hétköznapok körforgásából! Hétvégén viszont felpörgetjük a ritmust! Szombat esténként meglepetésvendégekkel kedveskedünk a hozzánk betérőknek. Az ízekért és a hangultért egyaránt felelünk!

Weboldal

Belgium büszkeségei

Belgium büszkeségei

Borok, sörök, röviditalok

Kortyolj bele Sebastian Artois legendájába! 
 
A Stella Artois története szorosan összefonódik Leuven városával, ahol a világ egyik legrégebbi sörgyára üzemel. A több mint 600 éves Leuven-i sörfőzési hagyományokat egy sörsommelier segítségével keltjük életre. A Stella Artois mellett olyan belga büszkeségek is csapra kerülnek, mint a Hoegaarden, melynek különleges fűszerezését szerzetesek alkották meg, a Leffe, ami egy valódi apátsági sörkülönlegesség, vagy a Belle-Vue Kriek, az egyedülálló, három éven át érlelt gyümölcssör. A frissítő belga ízek mellett vendégeink megismerhetik Sebastian Artois legendáját és a Stella Artois születésének igaz történetét.
Bistro Sparhelt

Bistro Sparhelt

Éttermek

A Bistro Sparhelt a vidéki romantika hangulatában, Balatonfüreden a Városháza szomszédságában friss régiós alapanyagokkal és havonta változó étlappal várja kedves vendégeit. A szakma mély ismerete, konyhai fortélyok sora és a főzés szeretete teszi felejthetetlenné a fogásokat.

Weboldal

Blue Fox The Bar

Blue Fox The Bar

Borok, sörök, röviditalok

A klasszikus, de egyúttal jellegzetesen kozmopolita bár, friss akcentusokat hoz mind stílusában, mind italválasztékában. Ha kell, megnyugtat, ha kell, felpörget. Meghitt, mégis élettel teli. Egy helyi, mégis kozmopolita bár, ahol mesterien keverik a klasszikus koktélokat, miközben folyamatosan kísérleteznek az új ízekkel is. Fedezze fel az italok és a bármenü izgalmas párosításait! Napközben a lounge- és bárzene megnyugtat, este pedig az éjszaka ritmusára hangol.

Weboldal

Bock Pince

Bock Pince

Borok, sörök, röviditalok

Villány

A Bock család 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a Villányi borvidéken. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai apáról fiúra szállnak, immáron 9 generáció óta. Bock József pályafutásának kezdetén még 0,5 hektáros területről szüretelt, míg jelenleg már 150 hektár szőlőtermését dolgozza fel, amelyből 36 féle bor készül.

Weboldal

Borguru

Borguru

Borok, sörök, röviditalok

A BORGURU három fő profilja a bor és champagne-kereskedelem, a szőlőfajtaspecifikus Riedel poharak, illetve a Nachtmann kristálytermékek magyarországi forgalmazása. A borforgalmazás során célunk, hogy Európa vezető borászatait képviselve hazánkban széles körben ismertessük meg a klasszikus borfajtákat, kedveltessük meg a champagne-fogyasztást.

Weboldal

Bori Mami Étterem

Bori Mami Étterem

Éttermek

Gyöngyös

Ha Mátra, akkor Bori Mami…
Elegáns légkör, családias hangulat várja az igényes, gasztronómiai élményekre vágyó közönséget.
Nagy hangsúlyt fektetünk a frissességre és a helyi termelőktől beszerzett alapanyag felhasználásra, a vidék minden előnyét kihasználva. Valódi ízeket mutatunk meg egy modern bisztrós stílusban.
 

Weboldal

Borkonyha Étterem

Borkonyha Étterem

Éttermek

„A BORKONYHA nyitása több mint egy évtizedes álom volt. Működésében egy francia bisztró és egy mai magyar kortárs családi étterem ötvözeteként képzeljük el. A BORKONYHA név beszédes, alappilléreit a széles, rugalmas borkínálatban, a finom ételekben, és a személyes, kötetlen kiszolgálásban látjuk.” – Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán
 
2014-ben a Borkonyha Michelin-csillagot kapott.

Weboldal

Bortársaság

Bortársaság

Borok, sörök, röviditalok

Az 1993-ban alapított Bortársaság Magyarország egyik meghatározó borkereskedése, amely többek között tizennégy budapesti és vidéki borboltban, illetve online webshopjában, a www.bortarsasag.hu oldalon képviseli a minőségi hazai és külföldi borászatok tudatosan és folyamatosan válogatott borszelekcióját.

Weboldal

Boutiq'Bar

Boutiq'Bar

Borok, sörök, röviditalok

A 2008-ban nyitott bár immáron nyolc éve a budapesti koktélélet meghatározó alakja. Izgalmas italok, remek csapat, állandó megújulás és lehengerlő kreativitás jellemzi a nyitás első napja óta. Elhivatottságuk átütő, nem véletlenül került be a Drinks International által kiválasztott 50 legjobb bárba a világon.
 

Weboldal

Buddha-Bar Budapest

Buddha-Bar Budapest

Éttermek

Kóstolja meg a kínai, thai, indiai és japán gasztronómia legjavát egy helyen! A Buddha-Bar Budapest ázsiai fúziós konyhájával, a város legnagyobb sushi választékával, ebéd időben bento menüvel; vasárnaponként pedig ázsiai büfével, sushi-látványkonyhával és számos finom falattal várja vendégeit. A különleges ételeket remekül kiegészítő, modern hatású, domináns vörössel és hatalmas Buddha szoborral dekorált étterem a gasztronómiai utazás első állomása, melyet a Lounge & Bar követ, ahol az egyedi hozzávalókból készült koktélokat és az autentikus Buddha-Bar zenét élvezhetik a vendégek.

Weboldal

Bükkaranyosi Pálinka

Bükkaranyosi Pálinka

Borok, sörök, röviditalok

A Bükkaranyosi Pálinka Kft. 2008 májusában alakult, azzal a célkitűzéssel, hogy kompromisszum nélkül a legmagasabb minőségi kategóriájú, prémium pálinkákat állítson elő. A pálinkafőzde a pálinkakészítés technológiai folyamatához szükséges legmodernebb berendezésekkel és ezek működtetéshez elengedhetetlen szakértelemmel rendelkezik. A technikai háttér és a szakmai hozzáértésünk a legmagasabb minőség záloga.

Weboldal

Cake Shop

Cake Shop

Cukrászdák, édességek

Egy kedves és vagány kis cukrászda vagyunk, ahol lebontottuk a falat a műhely és a vendégek között. Egy süti bolt, ahol minden recept szerelemből, kitartásból, desszertekbe-bolondulásból és önálló tudásból született. Egy hely, ami nem szeretne másra hasonlítani, mert a tökéletlenségével is tökéletes önmagában. Egy világ, ahol a vaníliaillat erősebb minden - az ajtó előtt rekedt - gondnál.

Weboldal

Céltorony Grill & BBQ

Céltorony Grill & BBQ

Egyéb finomságok

Duna-part │Friss grill és BBQ │Kézműves sörök │ Jókedv │ Vízi sportok │D-vitamin │ Nyugalom

Weboldal

Chef Market

Chef Market

Egyéb finomságok

A Chef Market közel 10 éves szakmai múlttal rendelkező, a szektor egyik vezető élelmiszer nagykereskedése. Nap, mint nap azért dolgozunk, hogy Budapest és Magyarország vendéglátó egységeit, üzleteit, pék-és cukrász üzemeit a kívánt időben, a kért mennyiséggel, a legjobb minőségben kiszolgáljuk. Célunk az elégedett vevő! Mi a Chef Marketnél olyan piacot adunk ahol összehozzuk vásárlóinkat a gyártókkal, termelőkkel ezáltal lehetőséget adva, hogy a legkedvezőbb feltételekkel jussanak hozzá kívánt termékeikhez.
 
Kiemelt lehetőségként tekintünk a Gourmet Fesztiválra, hogy partnereinkkel megerősítsük üzleti kapcsolatainkat, és leendő vevőink megismerjék vállalkozásunkat. Látogasson el Ön is egyedi standunkhoz és kóstolja meg saját alapanyagainkból készült gourmet menünket.”

Weboldal

Chianti Étterem

Chianti Étterem

Éttermek

Veszprém

„Egy vacsoránál épp oly fontos a hely meghittsége, az előzékeny szerviz, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata. Mi, a Chianti csapata hisszük, hogy klasszikus szakértelemmel, kitartó odaadással, kifogástalan alapanyagokkal és színvonalas konyhával, szórakoztató élménnyé nemesítjük az itt eltöltött időt.” – Ruprecht László

Weboldal

CoCos Kókuszvíz

CoCos Kókuszvíz

Egyéb finomságok

A Dharma By Kova Kft. a CoCos Prémium 100% Kókuszvíz kizárólagos importőre, forgalmazója. Célunk, hogy a Kókuszvizet, a CoCos-t a magyar és európai közönség megismerje és minden szélesebb körben használja, fogyassza annak különleges és egyedi tulajdonságai miatt. Bővebb információt a kókuszvízről a www.coconutwater.company weboldalon található. webshop: www.dharmabykova.hu

Weboldal

Costes

Costes

Éttermek

Costes  - kompromisszumok nélkül
Az első hazai Michelin-csillagos étterem, a Ráday utcai Costes 2008-ban nyílt meg Miguel Rocha Vieira vezetésével. 2010-ben Magyarországon elsőként kapta meg a Michelin csillagot. 2015-től a napi munkát Palágyi Eszter séf irányítja. 
A Costes testvérétterme, a Costes Downtown 2015 nyarán nyílt meg, mely kicsit könnyedebb, „bisztrósabb” hangulatban várja a vendégeket. A Costes Downtown 2016 márciusában szintén megkapta a Michelin csillagot. A minőséget a Michelin-csillagos Miguel Vieira executive séf felügyeli, a napi munkát pedig Tiago Sabarigo séf irányítja.

Weboldal

Deák St. Kitchen

Deák St. Kitchen

Éttermek

Budapest

Magyar borbàr ès grill ètterem, amely kìnàlatàban a mèltàn vilàghìrű ès dìjnyertes borok mellett megtalàlhatòak nemzetközi ètelek, melyeket helyi alapanyagok felhasznàlàsàval ès egy igazi 'Budapest èlmènnyel' fűszerezve kìnàlunk.

Weboldal

Desszert.Neked

Desszert.Neked

Cukrászdák, édességek

Kreatív, elegáns, összetett, izgalmas – a Desszert.Neked kreációi üdítő színfoltot képviselnek a hazai desszertpalettán. A francia stílusú cukrászat elkötelezett hívei. Különleges mousse desszerteket és a város talán legfinomabb macaronjait kóstolhatjuk náluk. Egyedülállóan széles tarte választékkal és a klasszikus magyar desszertek újrakomponált változatával várnak Paulay Ede utcai látványműhelyükben. Egyedi stílusú tortákat alkotnak születésnapokra, esküvőkre, rendezvényekre. Az érdeklődő közönségnek desszertkurzusokon adják át a tudást és a desszertek szeretetét.

Weboldal

DiVin Porcello Sonkabár

DiVin Porcello Sonkabár

Egyéb finomságok

A legfinomabb olasz, spanyol és magyar sonkák, felvágottak és sajtok egyenesen a származási helyükről! Helyben készült pékáruk, a legfinomabb borok és kellemes hangulat. Egy hely azoknak, akik szeretik a mediterrán életérzést, a spanyol tapas bárokat, az olasz aperitvokat és a legfinomabb hazai gourmet termékeket. 

Weboldal

DiVino Borbár

DiVino Borbár

Borok, sörök, röviditalok

A fiatal borászgeneráció legjobbjait bemutató borbár, amely ma már nemcsak Budapesten, de Debrecenben és Győrben is oltja a szórakozni vágyó és borszerető közönség szomját. Ha feltörekvő borászokkal vagy híres borászfamíliák második generációjával szeretne randevúzni, akkor itt a helye.

Weboldal

Electrolux gasztro sátor

Electrolux gasztro sátor

Egyéb finomságok

Imádunk enni, szeretünk főzni! És hisszük, hogy egy kis kreativitás mindent megváltoztat. Ezért évről évre csavarunk egyet egy népszerű klasszikuson, és elkészítjük gourmet kivitelben. Az elmúlt években a hamburger, a hotdog, tavaly pedig a bagel volt inspirációnk forrása. Idén a pasztrami és a reuben szendvicsek ínyenc változataival várunk az Electrolux gasztro sátorban. A bucikat idén is frissen sütjük a helyszínen, az Electrolux gőzsütőkben, és a zamatos, füstölt húsok is egyenesen a sütőből kerülnek a szendvicsekbe. Nézd meg élőben, hogy csináljuk! Ha ízlett, vidd magaddal a recept kártyát, és készítsd el otthon te is saját gourmet szenvicsedet!

Weboldal

Émile

Émile

Éttermek

Émile – a barátod Budán. Legyen szó üzleti tárgyalásról, ebédről, teadélutánról, családi eseményről, vagy gyerekzsúrról, Émile a budai megoldás. A villaépület emeleti részén található az Étterem-Kávéház, ahol a reggelit, ebédet, vacsorát és süteményeket kínáljuk, és könnyedén élvezni lehet a házias ízeket és az egyedi kiszolgálást. A földszinten Émile nyitott konyhája található, valamint egy gyerekeknek kialakított hangulatos játékbirodalom színezőkkel, és mini konyhával. A kertnek csodás a hangulata, ahol élvezni lehet a napsütést vagy akár egy finom koktélt.

Weboldal

Erhardt Étterem

Erhardt Étterem

Éttermek

Sopron

Sopron egykori gazdanegyedében, a Balfi utcában található az Erhardt étterem-borpince és Panzió, melyet családunk üzemeltet. Éttermünk elkülönített termei és 70 fő befogadására is alkalmas pincéink családi ebédek, csoportos étkezések, üzleti találkozók, valamint borkóstolók, borvacsorák nagyon kedvelt helyszínei. Konyhánk nemzetközi konyha, hagyományos magyar ételekkel és helyi specialitásokkal. Barátságos, felkészült személyzetünk minden kérésben, kérdésben szívesen áll rendelkezésre. Látogassanak el hozzánk, és élvezzék hangulatos, családi vendéglátásunk minden percét!

Weboldal

ÉS Bisztró

ÉS Bisztró

Éttermek

Az ÉS Bisztró egy borozó, söröző, terasz, bisztró, vendéglő, pecsenyesütöde. Az ÉS-ben nem kell igazodni a hagyományos étkezési szokásokhoz. Az étlap hármas tagolású, melyen a megosztható, ún. “for sharing” ételek, falatkák mellett az Osztrák-Magyar Monarchia tipikus ételei, valamint grillhúsok is helyet kapnak. Mindezt izgalmas bor- ÉS kézműves sörválaszték teszi teljessé.

Weboldal

ÉS Deli

ÉS Deli

Egyéb finomságok

Az ÉS Deli egységes koncepcióba foglalja a New York-i deli műfajt, a népszerű kávéláncok italdesszertjeit és az autentikus „specialty coffee” világot.

Weboldal

Etyeki Kúria

Etyeki Kúria

Borok, sörök, röviditalok

Etyek

Az Etyeki Kúria Borászat 1996–ban alakult az etyeki Öreghegyen 2 hektár szőlőterülettel. Hamarosan a borvidék egyik vezető borászata lett. 2013-ban jelentős modernizáláson esett át a 150 éves sváb pince, mely fölött megépült a korszerű feldolgozó üzem, egy borkóstoló helyiség látványos terasszal, valamint a vinotéka. Az Alcsútdobozon több lépcsőben végzett szőlőtelepítésnek köszönhetően a termőterület elérte a 27 hektárt. Az Etyek – Budai borvidéken elsőként telepített Pinot Noir szőlőből készült bor számos világszínvonalú kitüntetést hoz a pincének.

Weboldal

Extrametál Üzlethálózat

Extrametál Üzlethálózat

Egyéb finomságok

Európa vezető finomacéláru üzlethálózata - Alapítva 1983 - 10.000 cikket meghaladó áruválasztékával várja vásárlóit országszerte 21 üzletében.Termékeink : szakácskések,háztartási kések - és eszközök,gasztronómiai felszerelések - és készletek,ollók,zsebkések,élezési eszközök - és rendszerek,manikűr-pedikűr-fodrászati-borotválkozási eszközök,díszkardok,sportkardok,taktikai kések.Kiskereskedelem,nagykereskedelem,reklámajándék üzletág,webáruház,élezési és javítási szolgálatatás.

Weboldal

Food network

Food network

Egyéb finomságok

A Food Network tévécsatorna standja szerencsekerékkel, ételekkel kapcsolatos kvízzel és ajándékokkal (többek közt epres macaronnal) várja a látogatókat. A fesztivál vendége lesz a csatorna sztárcukrásza is. Az „Anna Olson:Sütés” sorozatból a nézők már megismerhették számos finomság elkészítését a muffinoktól a gyümölcsös pitéken át a kifinomult szuflékig. Anna Magyarországra egyik kedvencét hozzá, az epres Viktória piskótát.  Ezt szombaton a fesztivál színpadán mutatja be, a Food Network standján pedig minden látogató megismerheti a receptet, és szombaton dedikáltathatja a híres cukrásszal.

Weboldal

Francois Pezsgő

Francois Pezsgő

Borok, sörök, röviditalok

Louis François a franciaországi Reimsből Törley József pezsgőgyáros által Magyarországra csábított pezsgőmester négyévi gyümölcsöző együttműködés után, 1886-ban önállósította magát és az időközben szintén Budafokra települt öccsével Césarral megalapította saját pezsgőgyárát Louis François et Co. Budafok néven. A minőségre mindig kényesen ügyelő François pezsgőgyárban 130 éve hagyományos tradicionális eljárással készül a pezsgő, gondosan válogatott alapborokból, palackban történő erjesztéssel és több éves érleléssel.

Weboldal

Fülemüle Étterem

Fülemüle Étterem

Éttermek

Budapest VIII. kerületében, az új sétálóutca részeként a zsidó és magyaros konyha remekeivel várja Vendégeit a Fülemüle étterem. Az étterem étlapján a magyar és a zsidó konyha legkiválóbb ételei találhatók, melyeket nagyszülei receptje alapján, a XXI. század legmodernebb konyhatechnológiai eljárásával készíti Önnek a Singer család. A zsidó és magyar konyha egyedülálló ízei, meghatározó fûszerhasználata és jellegzetesen laktató kombinációi izgalmas gasztro-kalandra hívják a páratlan íz-élményre éhezõ vendégeket.

Weboldal

Funky Pho

Funky Pho

Egyéb finomságok

Mikor totál outsiderként vietnami étterem nyitásáról meséltünk barátainknak, mindenki felhördült. Csak miután megnyitottunk, kezdték kapizsgálni, hogy miről is beszéltünk évekig. A szavak tehát nehezen írják le, hogy milyen is a Funky Pho, de azért megpróbáljuk: laza, barátságos, profi, jó design, jó zenék, jó kaják, jó emberek, pozitív energiák. Az ország legjobb street food-ja a  Gault & Millau és a Dining Guide értékelése szerint is.

Weboldal

Fűszerész

Fűszerész

Egyéb finomságok

A Fűszerész adalékanyag és tartósítószer mentes fűszerek és fűszerkeverékek kereskedője. Magyar tulajdonú családi vállalkozás vagyunk, melyet a tulajdonosok és a munkatársak közös szenvedélye hajt előre. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségben minél szélesebb választékot tudjunk kínálni vevőinknek.

Weboldal

Gerbeaud

Gerbeaud

Cukrászdák, édességek

A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében, mely 1858 óta kényezteti vendégeit különleges és izgalmas süteményeivel. A kínálat a tradíciót az állandó megújulással ötvözi. A klasszikus Dobos torta, Esterházy és Gerbeaud szelet mellett, olyan kulináris gyönyöröket okozó desszertek kaphatóak, mint a Sós-mogyoró barack, a Royal csokoládé. Érzékeny vendégeinket glutén- és laktózmentes desszertekkel kényeztetjük. Csokoládéink és macaronjaink kifinomult csomagolásukkal a tökéletes ajándékok lehetnek. 

Weboldal

Gilvesy Pincészet

Gilvesy Pincészet

Borok, sörök, röviditalok

Badacsony

Teljes mértékben lenyűgöz minket ez a táj, csodálói vagyunk a földnek, amelyet megmunkálunk. A Gilvesy Pincészet célja, hogy kifejezésre juttassa ennek a borvidéknek az erejét. Őshonos, valamint nemzetközi szőlőfajtáinkat is organikus szellemben neveljük a 4 millió éves vulkanikus eredetű lejtőkön - a tradíciót és a modern technológiát segítségül hívva hozzuk létre jellegzetes, élettel teli borainkat.

Weboldal

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok

Borok, sörök, röviditalok

Tokaj-hegyalja

A német-magyar származású Degenfeld grófi család elsőrangú birtokaikkal fontos szerepet töltöttek be Tokaj-hegyalja történelmében. Gróf Degenfeld Imre, alapító tagként vett részt az 1857-ben alakult Tokaj-hegyaljai Bormívelő Egyesület munkájában. Degenfeld Mária grófnő, férjével Dr. Thomas Lindnerrel 1994-ben újjáélesztették a szőlőbirtokot: első osztályú termőterületeket vettek a tarcali Terézia dombon és a Mézesmál dűlőben, Mád, és Mezőzombor határában, valamint ősi pincét vásároltak Tarcalon. Küldetésüknek tekintik a Tokaji bor és a borvidék megismertetését, népszerűsítését a nagyvilágban.

Weboldal

Gusteau

Gusteau

Éttermek

Mád

Tokaj-Hegyalja szívében Mádon, éttermünkben a borokról szól az élet. Ebben a festői környezetben ételeinket a borok inspirálják, az étlapunkon a terroir nem csak a borokon mutatkozik meg, hanem az alapanyagokon is. Horváth Gábor chef minden évszakban új ételsort készít, támaszkodva a szezonális hozzávalókra. Küldetésünknek tekintjük felkelteni a tokaj-hegyaljai csúcsminőségű fehérborok iránti szeretetet és tiszteletet. Programjainkat úgy tervezzük, hogy azok életre szóló élményt szerezzenek minden idelátogató számára. 

Weboldal

Harrer Chocolat

Harrer Chocolat

Cukrászdák, édességek

Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta kényezteti vendégeit a legkülönbözõbb édes finomságokkal. A Harrer cukrászati termékek széles skálájában éppúgy megtalálhatóak a mindenki által ismert és kedvelt sütemények, mint a kicsit különlegesebb, merészebb kreációk is. A friss, ínycsiklandó édességet követõen pedig igazán jólesik egy aromás presszó kávé vagy egy különleges teakompozíció. Cukrászdáinkat Magyarországon Sopronban, Ausztriában pedig Mattersburgban találja meg.

Weboldal

Heimann Családi Birtok

Heimann Családi Birtok

Borok, sörök, röviditalok

Szekszárd

Minden egyes Heimann bor magán viseli a kézjegyünket: a többszöri kézi válogatást a szőlőben és a termés feldolgozásakor, a közvetlen, személyes odafigyelést a pincében és a lassú, nagyhordós érlelést. Igazi családi vállalkozás vagyunk az együtt dolgozás örömével: borainkban Szekszárd adottságait a saját ízlésünkön keresztül mutatjuk meg, világszínvonalon. Borainkra kíváncsi vendégeinket az Iván-völgy tetején, Messzelátó teraszunkon várjuk. Minden vendégünket személyesen fogadunk, hisz első kézből szeretnénk átadni az általunk megélt alkotó élményt.

Weboldal

Holdvölgy

Holdvölgy

Borok, sörök, röviditalok

Tokaj

A HOLDVÖLGY birtok egy kis parcellából született, melyet a tulajdonos édesanyja ajándékozott annak idején férjének születésnapi ajándék gyanánt. A tulajdonost édesanyja bízta meg, hogy édesapja szülőhelyén, a Tokaji Borvidéken kutasson fel új szőlőterületeket. A birtok mára 25 hektárra nőtt s minden parcellája történelmileg klasszifikált dűlőben fekszik. A minőség kulcsa minden egyes parcella alapos ismerete, a kompromisszumok nélküli szőlőtermesztés és szüret, illetve az ennek megfelelő borkészítés. A birtok állandó törekvése, hogy boraik az adott fajta és évjárat tükrében a lehető legpontosabb lenyomatát adják a dűlőknek.

Weboldal

Holy Cow

Egyéb finomságok

Extrábbnál extrább burgerek, ez a HOLY COW. A név egyébként nem jelent mást mint wow, oh, azta, tényleg?! A Katona József utca elején található a főváros egyik leginnovatívabb burgerezője. Az ide betérők különleges burgerbucikkal (malacfej, kakaós kalács) és fantasztikus ízekkel találkozhatnak, ráadásul ezeket klassz fantázianevekkel látják el. A „Szent Tehén” nem más, mint a panificio il basilico-s pék, Szabadfi Szabocs szerelemprojektje.

Weboldal

IKON Debrecen

IKON Debrecen

Éttermek

Debrecen

Aki ismer minket, tudja, hogy órákig tudunk mesélni az IKON-ról. De ha csak egy mondatunk van rá, tömören így fogalmazunk: fanatikus gasztro-mûhely. Nálunk mindenki õrült egy kicsit, és bár különbözünk, a minõség iránti elkötelezettségünk eggyé kovácsol minket. Nem elégszünk meg a jóval, a tökéletességre törekszünk, hogy a legjobb helyi alapanyagokból, a legnagyobb szakértelemmel és állandó minõségben kerüljenek vendégeink elé az ételek. A friss nyersanyagokra, a modern technológiára helyezzük a hangsúlyt, és miközben rehabilitáljuk a magyar klasszikusokat, engedjük, hogy távoli országok hatásai is megérintsenek.

Weboldal

Jamie's Italian

Jamie's Italian

Éttermek

A Budavári Jamie's Italian Jamie első közép-európai étterme, mely a gyönyörű és pezsgő Budapesten, azon belül is a történelmi Budai Várban talált helyet magának. Tágas és világos termeivel és teraszával tökéletes helyszín egy baráti, családi ebédre vagy vacsorára, vagy akár egy munka utáni italra. Az egyedileg összeállított étlap számos klasszikus Jamie's Italian ételt tartalmaz, csakúgy, mint a házi készítésű pizzát, kézműves söröket és helyi borokat egyaránt.

Weboldal

Jankovich Hotel

Jankovich Hotel

Éttermek

Rácalmás

Többszörösen díjazott konyha, nemzetközi és koreai menüsorral. Családias hangulatú 4*-os szálloda elegáns, letisztult enteriőrrel. 
Havonta „Kultúr-fröccs”, ahol a művészet és a gasztronómia egyedi társulása teremt emlékezetes, beszélgetős, borozgatós estéket.  „Gasztro-kaland” - mindig új ízek, gasztronómiai kísérletek estje gondosan válogatott borokkal, havi rendszerességgel. A Jankovich Kúria Wellness Hotel nem csak egy hotel és nem csak egy étterem! A Jankovich Hotel egy lehetőség a teljes kikapcsolódásra szellemileg és fizikailag egyaránt. 

Weboldal

Káli Kövek Borászat

Káli Kövek Borászat

Borok, sörök, röviditalok

Balaton-felvidék

Olyan borokat készítünk, melyek a szőlőfajta jellegzetességei mellett, hitelesen mutatják be a Káli-vidék sajátos, minerális ízvilágát. Egy olyan borászatot szerettünk volna kialakítani, amely megidézi a hely szellemét és jól felismerhetően tükrözi a termőhelyek egyedi karakterét. Tevékenységünk alapja az alázat és a rengeteg kézzel végzett munka. Természetes egyszerűségre, eredetiségre és minőségre törekszünk. Elhivatottságunk és jobbító szándékunk töretlen. Mindennapjainkat a tanulás öröme és a kihívás izgalma határozza meg.

Weboldal

Kiosk Budapest

Kiosk Budapest

Éttermek

Nagyvárosi találkozóhely a belváros szívében.

Weboldal

Kistücsök Étterem

Kistücsök Étterem

Éttermek

Balatonszemes

Lassan két évtizede, amikor huszonévesen átvettem az éttermet, voltak elképzeléseim, terveim és álmaim.Egy világlátott vendégemnek köszönhetően, akivel azóta is szoros barátságot ápolok, egyre intenzívebben kezdett el érdekelni, hogy mi történik a külföld éttermeiben.Kitárult a világ, az élményeknek, tapasztalatoknak és nemzetközi példáknak köszönhetően pedig lassan pontosan kialakult bennem, hogy milyen vendéglőt vizionálok. Ennek megvalósításában vitathatatlanul nagy szerepe van Jahni László konyhafőnöknek és az étterem egész csapatának, nélkülük nem tartanánk ott, ahol ma vagyunk.

Weboldal

KNRDY American Steakhouse & Bar

KNRDY American Steakhouse & Bar

Éttermek

Budapest

KNRDY, mint Konrády Zoltán, tulajdonos: hedonista világpolgár, aki rajong a minőségért, a mennyei ízekért – és természetesen A STEAKÉRT. A KNRDY hamar a gourmet-k és húsevők Mekkájává vált megalkuvást nem ismerő kínálatával: USDA Prime Black Angus, Wagyu, Omaha steakek, languszta, ír bárány, Szent Jakab kagyló – hogy csak a leghíresebbeket említsük.

Weboldal

Kollázs Brasserie & Bar

Kollázs Brasserie & Bar

Éttermek

A KOLLÁZS tökéletesen megragadja a város dinamikus hangulatát: egyszerre hagyományos és modern, időtlen és friss, elegáns és laza. A visszafogott, fesztelen eleganciájával hívogató étterem Budapest egyik legnépszerűbb gasztronómiai csomópontja.

Győrffy Árpád, Séf által írt étlapon Magyarország és a világ ízei, hagyományos és modern fogások adnak egymásnak randevút. Az étterem XXI. századi konyhájában a legjobb alapanyagokból a legmodernebb technika felhasználásával, francia igényességgel készülnek a fogások, köztük a magyar konyha elmaradhatatlan specialitásai. A bor- és itallapot Szik Mátyás, Örökös Magyar Sommelier Bajnok az ételek szezonalitását szem előtt tartva, a Séffel együttműködve alakította ki.

Weboldal

Kreinbacher Birtok & Champagne Pop-Up

Kreinbacher Birtok & Champagne Pop-Up

Borok, sörök, röviditalok

Somló

Célunk, hogy a somlói, vulkanikus terroirt kifejező borainkkal és tradicionális pezsgőinkkel méltó kísérői legyünk a gasztronómiai élményeknek. Dűlőinket organikusan műveljük, a helyi fajták mellett igazi különlegesség Syrah vörösborunk, Méthode Traditionnelle pezsgőinket pedig furmint alapon készítjük.
A Kreinbacher válogatásában neves francia champagne-házak pezsgői is kóstolhatóak a fesztiválon: a grand cru termelő PAUL BARA, a POL ROGER, a PIPER-HEIDSIECK és az értők kedvence, a CHARLES HEIDSIECK. A fine wine rajongókat idén először Burgundia boraival várjuk. 

Weboldal

Kristinus

Kristinus

Borok, sörök, röviditalok

Dél-Balaton

Kristinus – Pincekulcs a Balatonhoz
 
A Balaton déli partjának lankáin fekvő Kristinus Borbirtok 7 éve készít díjnyertes borokat. A Birtok a fine dining rajongóinak igényeit is kielégítő konyhával (Kristinus Gasztro Műhely), egyedülálló módon bormozival (Kristinus Vinocino), rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinotellel várja vendégeit. Ízleld meg díjnyertes boraikat, mindazon esszenciát, amelyet a Balaton idillikus szőlőhegyei, a természet adta lehetőségek, a 300 éves hagyomány és tapasztalat, valamint a minőség iránti elkötelezettségük gazdagít.

Weboldal

Lamareda Étterem és Bisztró

Lamareda Étterem és Bisztró

Éttermek

Győr

Konyhánkat jól felismerhető, kialakult íz világ jellemzi. A mai trend mellett törekszünk a hagyományos és már klasszikussá vált fogások megtartásra is. Fontosnak tartjuk, hogy szezonális ajánlataink visszatükrözzék a különböző évszakokhoz hagyományosan kötődő zöldségek, gyümölcsök ízeit.

Weboldal

Laposa Borbirtok

Laposa Borbirtok

Borok, sörök, röviditalok

Badacsony

A Laposa Birtok mára Badacsony egyik legkedveltebb borászatává vált. Családunk alapvetően tradicionális, helyi szőlőfajtákkal foglalkozik, amelyek a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek. Egész évben szeretettel várunk pincészetünknél Badacsonyban, ahol borkóstolás közben a legszebb balatoni panoráma tárul eléd.

Weboldal

Larus Étterem

Larus Étterem

Éttermek

A Larus Étterem a budai Hegyvidék legszínesebb gasztronómiai központja, egy forgalmas mégis természetközeli, nyugodt helyen, a MOM Kulturális Központ mellett. A Larus és Várvizi Péter Chef étlapján, mindenki számára megérthető ízek, ismert és felfedezésre váró ételek találhatók, követve a természet időbeosztását.
A francia és magyar konyha alapjaiból táplálkozva, követjük és továbbítjuk a legfontosabb gasztronómiai irányokat és újdonságokat, a Larus csapatának felfogásában.

Weboldal

Le Gourmet de Bordeaux

Le Gourmet de Bordeaux

Egyéb finomságok

A Le Gourmet de Bordeaux vállalkozás a konyhaművészet és a „jó étel” iránti szenvedély szülötte. Felfedezni egy régiót, Périgord-ot, amelynek oly kedvesek ételei, ugyanakkor otthonosan mozog a francia konyha egészében is – és az ő bőséges termékeit, mint a helyi bor, az ízletes vargánya, a szarvasgomba, a konfitált kacsa, a libamáj, és még oly sok minden más! Megszámlálhatatlanul sok ok, de e termékek és étkek legfőbb célja, amiért megteszik sok-sok határon átívelő, és végül egy tányérban véget érő útjukat: az ínyenc magyarok öröme.

Weboldal

Macok Bisztró

Macok Bisztró

Éttermek

Eger

A Macok Bisztró könnyed és fiatalos lendületű hely az egri Vár tövében, ahol kulináris élményt kínálunk igényes bisztró stílusban, helyi borászok bemutatásával. Ételeink a legnagyobb odafigyeléssel és gondoskodással készülnek és kerülnek Vendégeink elé. Szeretjük a hagyományos, régi ízeket felidézni, de megjelenésben kicsit újragondolva. Az alapanyagok kiválasztásánál megkerestük a környék legjobb kistermelőit, akik elsőrendű nyersanyagokat biztosítanak, mint például a szilvásváradi pisztrángunk, vagy a bükki sajtkülönlegességeink, a házi készítésű tésztáink… 
A Macok Bisztró a SVÉT tagja.

Weboldal

Mangalica és Társai

Mangalica és Társai

Egyéb finomságok

A Mangalica és Társai mangalica termékek forgalmazásával foglalkozik, de tevékenységeink közé tartozik éttermek ellátása friss mangalica tőkehússal. Kínálatunk között szerepel a mangalica grill hot-dog kolbásszal és sült hagymával és a legnagyobb kedvenc az óriás mangalica húspogácsából készült "kétkezes hamburgerünk”, melyet kézzel készült lepényben kínálunk.

Weboldal

Márton és Lányai

Márton és Lányai

Borok, sörök, röviditalok

"Mitől lesz egy speciálisan magyar termék világszínvonalú? A választ bármelyik Márton és Lányai palackban megtalálhatjuk. Attól, hogy találkozik benne a pálinkafőzés mestereinek tudása, a szakma szeretete, a válogatott gyümölcsök és alapanyagok és nem utolsó sorban a töretlen kísérletező kedv. Márton János 1991 óta szenvedélyének tekinti a pálinkák és a különböző gyümölcspárlatok készítését. Igazi mesterhez híven évről évre tökéletesebbre csiszolja termékeit, melyek minőségét több tucat hazai és nemzetközi díj fémjelez. Olyan új ízek fűződnek a nevéhez, mint a Gurulós Málna, vagy az Irsai Olivér szőlőpálinka. A Márton és Lányai igazi családi manufaktúra - a szó legnemesebb értelmében - termékeinek egyedi ízei és páratlan minősége szimbolizálja, mit jelent a világszínvonal a párlatok világában."

Weboldal

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Egyéb finomságok

Ha Ön nemcsak a kiváló ételek és italok, de a csúcskategóriás prémium autók megszállottja is, figyelmébe ajánljuk a Pappas Auto Magyarország Kft. Mercedes-Benz kitelepülését a Gourmet fesztiválon. Szeretettel várjuk mindazokat az autórajongókat, akik szívesen szemügyre vennék közelebbről is a sportos SLC-t, vagy az E-osztály új All Terrain kivitelét, amely bármilyen terepen bátran megállja a helyét. 
 
Látogasson el látványos pop-up boxunkhoz, miután telítődött az ínycsiklandó ételekkel — vagy, ha két fogás között egy kis felüdülésre vágyik — és kérdezzen product concierge-ünktől, vagy iratkozzon fel tesztvezetésre!

Weboldal

Mezzo Music Restaurant

Mezzo Music Restaurant

Éttermek

Receptjeink és alapanyagaink a világ sok országából érkeznek, étlapunkat folyamatosan alakítjuk, és a hagyományos „nagymama” ízei mellett az európai gasztronómiai újdonságokat is bemutatjuk. Harmóniára törekszünk. Az étkezés, a környezet és a zene harmóniájára.

Weboldal

Naspolya Nassolda

Naspolya Nassolda

Cukrászdák, édességek

A Naspolya finomságait falatozva jóleső érzés arra gondolni, hogy itt a nassolás egy tökéletesen egészséges kényeztetést, valódi feltöltődést jelent. Igazi gourmet kaland: ínyenc desszertkülönlegességeket kóstolhatunk, amelyek sütésmentesen készülnek, a nyers-vegán konyha elvárásainak megfelelően. Az alapanyagok gondos kíméletének köszönhetően itt üres kalóriák helyett éltető táplálékot ehetünk tej-, tojás-, glutén- és hozzáadott cukormentesen. Hazánk első “nassoldája” új fogalmat teremtett a cukrászdák világában. Ettél már álomfinom nyers tortát, pitét, cupcake-et? Muszáj kipróbálni!

Weboldal

Natura Hill Zebegény

Natura Hill Zebegény

Éttermek

Zebegény

Ökológiai szemléletű birtokunk a Dunakanyar talán legszebb részén, a festői szépségű Zebegény volt szőlőhegyén helyezkedik el a Duna fölött, a Börzsöny kapujában. Vendégünkként páratlan kilátás mellett pihenhetsz, és élvezheted a friss levegőn Séfünk – Ruga Endre – mesterfogásait. Natura Hill minden szegletét a fenntarthatóság figyelembevételével terveztünk, és úgy alakítottuk ki, hogy értékes élményekkel gazdagodva, feltöltődve búcsúzzunk tőled, hogy aztán újra üdvözölhessünk mihamarabb!

Weboldal

Oliva Étterem

Oliva Étterem

Éttermek

Veszprém

Veszprém történelmi belvárosának szívében, közvetlenül a városközpontban, nyugodt környezetben, a vártól pár perc sétára, hangulatos kerthelyiséggel és három boltozatos belső helyiséggel várjuk a vendégeinket. A több mint 250 éves boltívek között mintegy 50 vendég tud helyet foglalni, kerthelyiségünkben pedig akár 90 főt is le tudunk ültetni. A kertszezonban esténként jazz, latin és klasszikus élő zene is hallgatható a vacsora mellett. Kiemelt alkalmakkor exkluzív koncerteket is szervezünk.

Weboldal

Omnium Gourmet

Omnium Gourmet

Egyéb finomságok

Kézműves natív olajaink válogatott hazai alapanyagból, kíméletes eljárással készülnek, hogy minden üveg magában hordozhassa a mag minden jellegzetességét; illatát, zamatát, belső értékét. Az ízletes magokból az olajon kívül pesto alapokat, izgalmas dukkah variációkat is komponálunk. Legyen az mogyoró, mandula, mák, szezám, tökmag, törökmogyoró vagy dió, kedvenc fogásaiddal elképesztő ízélményt hozhat!

Weboldal

Onyx

Onyx

Éttermek

Hagyomány és evolúció randevúja Budapest szívében
 
Az Onyx étterem 2007-es nyitása óta elkötelezett a minőség és a haladás útján. Magyar tulajdonú éttermünkben főleg saját nevelésű csapattal dolgozunk, ahol a hangsúly a hazai, minőségi alapanyagokon és a hozzá illő magyar borválasztékon van. Mészáros Ádám séf olyan gasztronómiai utazást kínál, mely a megújult magyar konyhát és a nemzetközi ízeket vonultatja fel. Hogy jó úton járunk, bizonyítja a Gault Millau étteremkalauz minősítése és a 2011-ben elnyert 1 Michelin csillag is.

Weboldal

Osztriga Sommelier

Osztriga Sommelier

Egyéb finomságok

A MI FILOZÓFIÁNK EGYSZERŰ.
 
Szakértői vagyunk az osztrigáknak, szeretjük az embereket boldoggá tenni és úgy véljük a legteljesebb dolog az életben, ha ez a két dolog összekapcsolható. Az emberi filozófia válasza az osztrigára túllép minden ésszerű magyarázaton. Mikor, osztrigát kóstolunk, felébredünk mély álmunkból és egy olyan világba érkezünk, mely túlmutat helyen és időn. Az óceán halk hűvös sóhaja, a tengervíz illata és íze a szél suttogása mind arra inspirál minket, hogy bár ismeretlen földön és térben járunk……………….mégis, hazaérkeztünk.
 

Weboldal

Pálffy Szőlőbirtok és Pince

Pálffy Szőlőbirtok és Pince

Borok, sörök, röviditalok

Balaton-felvidék

Tramini, Juhfark, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Syrah szőlőt termelünk. Legújabb területünket Furmint fajtával telepítettük el, amely a filoxéra vész előtt itt is fő fajta volt. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt tudjuk szüretelni. A szőlő növényvédelménél nem használunk kemény szereket, nem használunk atka és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomírtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Borainkat, a modern eljárásokat, technológiát alkalmazva,- de ragaszkodva a hagyományos fahordós érleléshez - készítjük, s kizárólag palackozva hozzuk forgalomba.

Weboldal

Panificio il Basilico

Panificio il Basilico

Egyéb finomságok

Pékség+Bisztró+Pizzéria: A „Bazsalikom-család” központja a budapesti Király utcában van, amely egy különleges fúzió: pékség friss kovászolt kenyerekkel; igazi olasz bisztró Nápolyi-stílusú pizzával. Ezen fúzió 1-1 eleme jelenik meg a többi bazsalikomos helyen is: a Belvárosi Piacon, Szentendrén és különleges burgerekkel Újlipótvárosban - Holy Cow. A felhasznált alapanyagokat illetően válogatósak a „Bazsalikom” mesterei, a legjobb hazai és olasz, leginkább családi kisvállalkozásoktól szerzik be azokat. A ma már családdá bővült gasztrokincs megálmodója Szabadfi Szabolcs, a.k.a. Szabi, a pék.

Weboldal

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

Borok, sörök, röviditalok

Pannonhalma

A 996-ban Pannónia Szent Hegyén letelepedett bencés szerzetesek monostoruk felépítésével egyidőben újjáélesztették a vidék rómaiak által létrehozott szőlő- és borkultúráját. A II. világháborút követő államosítások után 50 évvel a Pannonhalmi Főapátság és az MKB Bank új szőlőültetvény és pinceépület kialakításával ismét életre keltette ezt a hagyományt.
 
Az 50 ha összterületű újratelepített ültetvény kétharmada fehér- (rajnai rizling, sauvignon blanc, fűszeres tramini, olaszrizling, chardonnay, pinot blanc), egyharmada pedig kékszőlőt (pinot noir, merlot, cabernet franc) szolgáltat a feldolgozáshoz. A fajtaszerkezethez igazodó és gravitációs anyagmozgatáson alapuló technológia évente több mint 300.000 palack minőségi bor készítésére alkalmas.

Weboldal

Pataki Cukrászda

Pataki Cukrászda

Cukrászdák, édességek

Érd

“…életünk legédesebb pillanatai"
 
A Pataki Cukrászdában  43 éve , már  a dinasztia harmadik generációja készíti tradíciók szerint a  magyar cukrászat tortáit, süteményeit.
Az elődök nyomdokán haladva gondosan ügyelünk a legjobb alapanyagokra és eredeti receptek használatára, természetesen emellett az innovatív technológiák felhasználásával új kreatív desszertek elkészítésére.
Nálunk a sütemények vajból, friss tojásból, jó minőségű lisztből,  a tej színéből készülnek, ugyanúgy mint a nagymama konyhájában.
Látogasson el hozzánk, kóstolja meg  gourmet fagylaltjainkat, és különleges csak  a Gourmet Fesztiválra készített egyedi desszertünket.
 

Weboldal

Percze Étterem

Percze Étterem

Éttermek

Mád

Törekszünk a teljes Mád-életérzés átadására: éttermünk a Percze dűlő lábánál helyezkedik el, kilátással a falura és a hozzá tartozó szőlőterületekre, amelyeket dűlőtúráink során alaposabban is megismerhetnek a vendégeink. A Szepsy pincészet referenciahelyeként küldetésünk a poharakba töltött borok egyedi termőhelyeinek bemutatása a túrák során, illetve az ízeikkel harmonizáló ételek felszolgálása az étteremben: Cetner Attila modern, de egyben házias konyhát visz saját tenyészetből és vadászterületünkről származó húsok és további helyi alapanyagok felhasználásával.

Weboldal

Pest-Buda Bistro

Pest-Buda Bistro

Éttermek

Egyszerű magyar ételek szívvel, lélekkel: a nagymama házias magyar konyhája, letisztultan, a legjobb alapanyagokból, gondosan és szeretettel elkészítve Lutz Lajos gondoskodó kezei alatt.  Magas színvonalú gasztronómia, izgalmas borok, kötetlen hangulatban, külsőségektől mentesen, fiatalok számára is elérhetően. Mindezt eredeti és újszerű módon, a tipikus „magyaros étterem” kliséket mellőzve. Azon fáradozunk, hogy mi magyarok „visszahódítsuk” a Budai Várat és a csodálatos mesebeli környezethez illő gasztronómiai élményeket társítsunk.

Weboldal

Rézkakas Bistro

Rézkakas Bistro

Éttermek

" A hagyomány irányadó és nem börtönõr."

Weboldal

Rosenstein Vendéglő

Rosenstein Vendéglő

Éttermek

A Rosenstein Vendéglő idén kerek születésnapot ünnepel: immár 20 éve van a hazai vendéglátás élvonalában. 20 év nagy idő, szinte egy fél emberöltő. Ilyen hosszan az élvonalban lenni, folyamatosan megújulni, a hagyományokat tisztelve, az értékeket megtartva fejlődni, sikereket elérni, mindezt végig a vendégek igazi megelégedésére – erre külföldön is csak a gasztronómia igazi állócsillagai képesek. Hogy mi kell mindehhez? Rosensteinéknél történetesen három generáció (az apa, Tibor, a feleség, Judit, a fiuk, Robi és immár a feleség, Timi közreműködésével), a bennük együtt lüktető szenvedély, odafigyelés, alázat és az a bizonyos hamisítatlan „rosensteinesízvilág”, ami a sajátjuk, és amiből nem engednek.

Weboldal

Royal Tokaji

Royal Tokaji

Borok, sörök, röviditalok

Tokaj-hegyalja

A Royal Tokaji Borászat 1989-ben jött létre, központja Mádon található. Borászatunk küldetésének tűzte ki Hegyalja csodálatos értékeinek megmentését, a kiemelkedő minőségű tokaji borok készítését, a dűlőszelekció létrehozását és a tokaji borok világhírnevének visszaszerzését. A Royal Tokaji 108 hektár saját szőlőterülettel rendelkezik, melyeken a három Tokaji szőlőfajta terem: a Furmint, a Hárslevelű és a Sárgamuskotály.  A borok alapanyagát Mád legjobb szőlőterületei biztosítják: a Szent Tamás, a Nyulászó, a Betsek és Birsalmás dűlők, valamint a Tarcali Mézes Mály.

Weboldal

Samsung

Samsung

Egyéb finomságok

A Samsung új mobiltelefonjai nem szorítanak korlátok közé és tökéletesen illeszkednek a tenyeredbe, hiszen az új Infinity Display lenyűgözően sima, keret nélküli, végtelen felületet képez. Az S8 és S8+ készülékekkel bármire képes lehetsz, hiszen legyen szó fotózásról, munkáról vagy épp a szórakozásról, a Samsung csúcskészülékei minden téren az elképzelhető legjobb teljesítményt nyújtják. 
 
Légy részese az egész napos Galaxy S8 és S8+ ünnepnek, vegyél részt az ingyenes programokon, ismerd meg és próbáld ki a Samsung minden képzeletet felülmúló, új készülékeit és tudd meg, hogyan hozhatod ki a legtöbbet magadból és a mobilodból!

Weboldal

Sarki Fűszeres

Sarki Fűszeres

Egyéb finomságok

A Sarki Fűszeres Újlipótváros szívében, a Pozsonyi út és a Victor Hugo utca sarkán áll immár 7. éve. Azóta igyekszünk kedvében járni a delikát alapanyagokat kedvelő és a ráérősen kávézós-sütizős, beszélgetős élményt kereső vendégeinknek, amióta először tártuk szélesre az ajtónkat. Szeretnénk olyan fesztelen, ám a különleges igényekre is odafigyelő hangulatot teremteni, hogy aki betér hozzánk, azt érezhesse, megérkezett, otthon van. Hét év nagy idő, az ezalatt kapott bizalmat és biztatást meghálálni az egyik legszebb feladat. Arra törekszünk, hogy ennek minden esetben maradéktalanul eleget tudjunk tenni – hiszen a név és a vendégeink szeretete kötelez. 
Gourmet deli, catering tevékenység és rendezvény helyszín – ez mind-mind a Sarki Fűszeres!
 

Weboldal

Sauska

Sauska

Borok, sörök, röviditalok

Tokaj

Fiatal szőlészekből és borászokból álló nemzetközi csapatunk arra törekszik, hogy borainkban megalkuvások nélkül, a lehető legtermészetesebben és tisztábban jelenjen meg a fajta, az évjárat és a két borvidék- Tokaj és Villány – különleges potenciálja. Hiszünk abban, hogy a modern technológia és a kézműves precizitás egységében komoly erő rejlik. Ez az energia visz minket dűlőink mélyebb megismerése és ezzel remélhetőleg izgalmas, új borok felé.

Weboldal

Shrubbie

Shrubbie

Egyéb finomságok

A SHRUBBIE 100%-ban természetes összetevőkből készült, enyhén szénsavas, igazoltan jótékony hatású, tokaji borecet alapú üdítőital, mely hozzáadott cukrot, glutént és tartósítószert nem tartalmaz. ELÉRHETŐ ÍZEK Birsalma-levendula Málna Gyógynövényes/herbál

Weboldal

Stelázsi

Stelázsi

Egyéb finomságok

Töltsd meg a palacsintát újra azzal a csudajó baracklekvárral! Csomagolj kézműves sajtot a gyerekeknek tízóraira, mellé házi málnaszörpöt! Mi ezeket adjuk Neked, és még számtalan elfeledett, újra felfedezett finomságot. Az örömteli kóstolás, ételkészítés és ajándékozás receptjét nálunk a Stelázsiban megtalálod.

Weboldal

Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet

Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet

Borok, sörök, röviditalok

Tokaj

A pincészet jelenleg 25 hektár saját területtel rendelkezik, melyek jelentős része első osztályú dűlő. Ifjabb Szepsy István irányításával tizenegy dűlőben dolgozunk, melyek nagy része Mádon található, de Tarcalon, Rátkán és Tállyán is rendelkezünk parcellákkal. . Területeinknél azon kiemelt dűlőkre esett a választásunk, melyeket az 1700-as évek dűlőklasszifikációjától napjainkig a borvidék legjobb potenciálú területeiként tartanak számon. A Szent Tamás, Percze, Nyulászó, Kővágó, Betsek, Király és Dongó.

Weboldal

Tama Restaurant

Tama Restaurant

Éttermek

Konyhánkban az ételkészítés technológiája a magyar kulináris hagyományok és alapanyagok tiszteletben tartása mellett leginkább az olasz konyha stílusához és ízvilágához áll közel: könnyed, ízekben és részletekben gazdag. Kiss Gergely Executive Chef-ünk és csapata páratlan gasztronómiai különlegességekkel várja mindazokat, akik nyitottak az újdonságokra, kedvelik a hazai ízeket, szeretik kényeztetni érzékeiket és elvárják a magas minőséget.

Weboldal

Tanti Étterem

Tanti Étterem

Éttermek

Sokunkban bizonyára élénken él még a tanti emléke, a jóságos nagynénié, aki a nagy családi események alkalmával valódi összekötő kapocs volt a fiatalabb és az idősebb generációk között. Ő a tanti, aki vibráló, szeretetteljes, támogató, vigasztaló jelenlétével fényt visz a család életébe. Mi ugyanezt a fényt szeretnénk vendégeink életébe visszacsempészni a csúcsgasztronómia eszközeivel. Természetesen fogásainkat is úgy állítottuk össze, hogy a tradicionális és a modern technológia ötvözésével ismerős, de mégis újszerű élményt adhassunk vendégeinknek.

Weboldal

Terra Hungarica

Terra Hungarica

Borok, sörök, röviditalok

Az autentikus, azaz természethű gazdálkodásból származó, csupán kén hozzáadásával készült borokat népszerűsítő Terra Hungarica idén egy spontán borbárral készül a Gourmet Fesztiválra, ahol az alapelveknek megfelelően elsősorban organikus szőlőből spontán erjesztett borokat lehet majd kóstolni több mint 10 borvidékről és közel 30 termelőtől. Természetesen idén sem maradhatnak el az Európa más országaiból származó - elsősorban biodinamikus - “vendég" borok sem!

Weboldal

Terroir Club

Terroir Club

Borok, sörök, röviditalok

Specialista borlelőhelyként 10 éve foglalkozunk természethű borok népszerűsítésével és forgalmazásával. Termőhelyük sajátosságainak teljes tiszteletben tartásával készült boraink elsősorban kis európai birtokokról származnak, amelyek egytől-egyig ékes bizonyítékai annak, hogy a mainstream mellett létezik az évszázadok alatt kialakult borvalóság. 

Weboldal

The Famous Grouse x The Macallan

The Famous Grouse x The Macallan

Borok, sörök, röviditalok

Kóstold meg Skóciát
 
Az 1800-as években alapított The Famous Grouse és The Macallan skót whiskymárkák immáron több, mint száz éve képviselik méltóan a smaragdzöld ország felföldjeinek arany kincsét, a skótok nemzeti italát, a whiskyt.  Kiemelkedő minőség, kellő szakértelem, elhivatottság, és a legtökéletesebb anyagok használata jellemzi mindkét márkát, amelynek köszönhetően a hamisítatlan skót whisky hírneve a világ összes pontjára eljutott.
 
Az idei Gourmet fesztiválon a The Famous Grouse és a The Macallan különleges ízpárosításokkal szeretné közelebb hozni a whisky világát a gasztronómiához. A helyszínen jelen lesz a két márka magyarországi nagykövete, Szombati Zsolt bartender, aki folyamatosan igyekszik majd meglepni a vendégeket olyan egyedi ízélményekkel, amelyek eddig talán ismeretlenek voltak előttük. 

Weboldal

Tigris Étterem

Tigris Étterem

Éttermek

Immáron 10 éve költözött a Gere és Szepsy pincészet a belváros szívébe, kiváló boraik mellett a magyar konyha különlegességeivel és büszkeségünkkel a Libamáj specialitásokkal várjuk kedves vendégeinket.

Weboldal

Törley Pezsgőpincészet

Törley Pezsgőpincészet

Borok, sörök, röviditalok

A Törley Pezsgőpincészet Kft. a magyarországi italpiac egyik meghatározó szereplője, számos nemzetközi márka itthoni forgalmazója. Kevesen tudják, hogy a Törley Magyarországon, egyedülálló módon négy féle technológiával (méthode traditionnelle, transvasée, charmat, asti), a teljesen száraz brut-től az édesig, az alacsony árfekvéstől a magasabbig, több mint 40 féle pezsgőt készít. A tavaly Hungarikummá nyilvánított Törley pezsgő immár 135 éve a hagyomány és a minőség jegyében készül, hírneve azóta is töretlen.

Weboldal

Trattoria Pomo D’oro

Trattoria Pomo D’oro

Éttermek

Egy csepp Olaszország a belváros szívében!
 
A méltán híres olasz gasztronómia minden részletébe belekóstolhat a „Via Italia” névre keresztelt Arany János 9-12. utcarészen található Trattoria & Gastronomia Pomo d’oro étterem és delikatesz üzletben. Ahol kiváló olasz alapanyagból készülnek a házi tészták a grill hús és halételek a rizottók és a kemencében sült pizzák. Az étterem mellett található a Gelatéria Pomo d’oro kézműves olasz cukrászda és fagylaltozó, a Casa Pomo d’oro „party konyha” és az első budapesti olasz borbár, a D.O.C. Vino Bar & Shop.

Weboldal

Vegan Love

Vegan Love

Egyéb finomságok

Mi is változunk, ahogy mindenki. Két éve növényi alapon táplálkozunk, ami azt jelenti, hogy semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztunk. Mivel a húsról már tudtunk mindent, nem is volt többé kihívás kísérletezni vele. Új kulináris kihívást kerestünk, ez pedig egy vegan street food étlap kikísérlezetése volt. Túl jól sikerült. Étterem lett belőle. Soha nem gondoltuk volna, hogy amikor az ember növényi alapú táplálkozásra vált, mennyire kitágul a világ. Mindennek megvan a vegán alternatívája. Ez a jövő. Gyere, és próbáld ki!

Weboldal

Vendéglő a KisBíróhoz

Vendéglő a KisBíróhoz

Éttermek

A KisBíró valóban egy vendéglő, odafigyeléssel, a megszokott Bock minőséggel és további plusszokkal. Érdemes Pestről is átkirándulni, ha bisztró helyett a vendéglőt preferálnánk. Budaiaknak pedig evidens.

Weboldal

Viator Apátsági Étterem és Borbár

Viator Apátsági Étterem és Borbár

Éttermek

Pannonhalma

A VIATOR Apátsági Étterem és Borbár 2010. május 28-án nyitotta meg kapuit a pannonhalmi Kosaras-dombon, a Pannonhalmi Főapátság tőszomszédságában. 2015-ben fennállásának immár 5 éves jubileumát ünnepelte, eredeti célkitűzése azonban alapítása óta változatlan: a pannonhalmi bencés szerzetesközösség vendégfogadás iránti elhivatottságát kívánja a gasztronómia nyelvén kifejezésre juttatni, minden tekintetben ötvözve tradíciót és modernitást.
 
VIATOR – Több, mint 5 éve úton.

Weboldal

Villa Medici Étterem

Villa Medici Étterem

Éttermek

Veszprém

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprém festői völgyében és azóta áll töretlenül a magyar vendéglátás élvonalában. Miközben őrizzük értékeinket, hagyományainkat, törekszünk a folyamatos megújulásra és fejlődésre, mert hisszük azt, hogy vendégül látni valakit csakis szívből lehet, az étkezést pedig ünneppé kell varázsolni. Séfünk, Amrein Csaba, aki 20 éve áll a konyhánk élén, a helyi termelőket részesítve előnyben a magyar konyhaművészet tradícióit ötvözi a nemzetközi trendekkel.

Weboldal

VinCE Magazin

VinCE Magazin

Borok, sörök, röviditalok

A VinCE Magazin elődjével együtt több mint tíz éve tölt be vezető szerepet a magyar borsajtóban. A havonta megjelenő magazin objektív és hiteles vaktesztjei borkedvelők ezreinek mutatnak utat, cikkei szórakoztató formában edukálják az olvasókat. A VinCE Budapest Wine Show minden évben a bor nemzetközi világát hozza el Budapestre, mára Közép-Európa meghatározó borkiállításává vált, míg a nyári VinCE Balaton a balatonfüredi vízparton egy üde, nyári "cabrio" boresemény. A VinCE standján természetesen lehet majd bort kóstolni, és játékos feladatokkal is készülnek.

Weboldal

Walter Vendéglő

Walter Vendéglő

Éttermek

Perbál

A Walter Vendéglő - hatvanöt év kényszerpihenő utáni – 2010-ben történt megnyitásával alternatívát kínáltunk azon Zsámbéki-medencében élő, étterembe járók számára, akik egy ebéd vagy vacsora, egy kellemesen eltöltendő este kedvéért nem minden esetben kelnek útra a főváros irányába. Magyarországon, a hazai alapanyagokra, a történelmi magyar konyha receptjeire építő és a „hagyományossá vált” magyar konyhát megreformáló tevékenységünk legfőbb célja, hogy a hozzánk ellátogató vendégek számára megmutassuk a magyar gasztronómia lehetséges értékeit.

Weboldal

Wang Mester

Wang Mester

Éttermek

Ha szeretne belecsöppenni akár egy kis időre is a keleti íz világ mélyére kóstolja meg nálunk a frissen készült kínai ételek varázsát. Egyenesen Kínából hozott fűszerek és alapanyagok mesés elegye várja, hogy ízlelőbimbói bekebelezzék és autentikus körutazásra vigyék.

Weboldal

Zangio Csokoládé

Zangio Csokoládé

Cukrászdák, édességek

A Zangio Csokoládé a magyar gasztronómiai forradalom elkötelezett részese. Korábban nem tapasztalt izgalmas, kirobbanó ízélményt, pillanatnyi boldogságot  kínál ételekhez-italokhoz illesztett és desszertként fogyasztható kreációival: bonbonokkal, trüffelekkel és más készítményeivel. Világversenyeken szerzett díjai mellett  2017-ben bekerült a világ legjobb csokiműhelyeit ajánló kiadványba, amelyet a neves francia Club des Croqueurs de Chocolat állít össze és jelentet meg évente a leghíresebb csokoládés rendezvényen, a párizsi Salon du Chocolat-on.

Weboldal

Zsadányi Pincészet

Zsadányi Pincészet

Borok, sörök, röviditalok

Tokaj

A Zsadányi Szőlőbirtok és Pincészet Tokaj Hegyalján Tállya településen közel 20 hektáros birtokon működik. TKJ márkanév alatt száraz és édes birtokborok kerülnek piacra. A Zsadányi név alatt Tállya történelmi dűlőiből dűlőszelektált száraz borok és tokaji borkülönlegességek kóstolhatók.

Weboldal