2HA Szőlőbirtok - Badacsony (12)

2HA Szőlőbirtok - Badacsony (12)

Borok, sörök, röviditalok

A 2HA Szőlőbirtok és Pincészet a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György–hegyen műveli a maga immár 2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, így ez a garancia arra , hogy képesek vagyunk a területeinket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készíteni. Boutiqe-borászatunk filozófiája nem a jelenről szól, hanem erről az útról amely sohasem ér véget.

Weboldal

A séf utcája – Buja disznó(k)  (115)

A séf utcája – Buja disznó(k) (115)

Egyéb finomságok

A séf utcája:
Bíró Lajos delije a Belvárosi Piacon, melyben többek közt, újra divatba hozza a Lecsó kolbászt.

Buja disznó(K):
Bíró Lajos újabb kalandozása a Belvárosi Piacon egy olyan örök klasszikus étellel, mint a rántotthús! Persze a Bírós fricska sem marad el!

Weboldal

Á table (20)

Á table (20)

Egyéb finomságok

A table boulangerie és patisserie. Magyarország első eredeti francia pékség és cukrászdája. 2011 ben nyitott és ma már négy helyen várja a vendégeket Budapesten. Minőségi francia alapanyagok és szakmai tudás.

Weboldal

Angelo cukrászat (111)

Angelo cukrászat (111)

Cukrászdák, édességek

Az Angelo cukrászat 12 éve van jelen Budapesten. Olasz alapanyagokból, olasz, magyar cukrászokkal dolgozunk. Közel 400nm-es műhelyben készülnek süteményeink. Rendezvényekre, esküvőkre is készítünk tortákat. Budapesten a Mom Parkban és a Hold utcai Piacon találkozhatnak velünk.

Weboldal

Anyukám mondta (44)

Anyukám mondta (44)

Éttermek

Encs

„Minden, ami az Anyukám Mondta névről eszedbe jut, sajnos vagy szerencsére, ránk igaz.
Alapanyag: lehetőleg helyből, de egyébként a világ minden tájáról és még máshonnan is.
Ízek: na az sok van, még a kovászos uborkában is benne van a szívünk.
Cuccok: Kenyeret sütünk, szörpöt főzünk, kolbászt töltünk, és még egy csomó ünkre végződő dolgot csinálunk.” – Dudás Szabolcs és Szilárd

Weboldal

Arany Kaviár Étterem (15)

Arany Kaviár Étterem (15)

Éttermek

Budapest

"Több mint húsz éve vagyunk jelen. A legjobb fine dining éttermek között tartanak minket számon. A robusztus cári pompát ötvözzük a modern elegancia könnyedségével. Jobbá tesszük az orosz konyhát. Hagyományos ételeket készítünk, korszerű eljárásokkal, ahogy mi gondoljuk.” – Molnár Attila és Nyíri Szása

Weboldal

Auchan (7)

Auchan (7)

Egyéb finomságok

Weboldal

BalatonBor (46)

BalatonBor (46)

Borok, sörök, röviditalok

A Vinea Balaton minősítési rendszer célja a Balaton körüli termőhelyek közös hazai és nemzetközi piaci megjelenítése. 
Két kategóriájába szigorú bírálati szempontok alapján kerülnek kiválasztásra a Balaton és a körülötte felsorakozó történelmi szőlőhegyek borai. A első BalatonBor, illetve borok 2016 májusában kerülnek először hivatalosan is bemutatásra, egységes megjelenéssel.
 

Weboldal

Baricska Csárda (35)

Baricska Csárda (35)

Éttermek

Balatonfüred

A Baricska Csárda üzemeltetői nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, minthogy e vendéglátóhely a gasztronómia és a borkultúra egy olyan szentélye legyen, amely hirdeti a környékbeli borászatok és a magyar ételkészítés hagyományait.

Weboldal

BBC goodfood magazin (92)

BBC goodfood magazin (92)

A Kossuth kiadó Zrt. gondozásában 2012 óta jelenik meg hazánkban a világ talán legismertebb és legnagyobb presztízzsel bíró gasztro havilapja, a BBC GoodFood magazin. A kiadó emellett rendszeresen jelentet meg gasztro tematikájú bookazine-okat és igényes szakácskönyveket.

Weboldal

Biginning Étterem (55)

Biginning Étterem (55)

Éttermek

A BIGinning új irányt mutat a vendéglátásban. A mi konyhánk a "big dining", amely ötvözi a fine dining irányzat legmagasabb elvárásait és a régi magyar konyha ízeit. Az ételek tálalásával és kialakításával a modern, de ízekben és adagokban a régi igazi magyar vendéglátást idézi fel.

Weboldal

Blue Fox The Bar (31)

Blue Fox The Bar (31)

Borok, sörök, röviditalok

A Blue Fox The Bar azokat vonzza, akik új értékeket keresnek. A bartender aprólékos gonddal állítja össze a koktélokat a bár filozófiájának megfelelõen: tiszteld a régit és tanulj az újaktól! A BFTB stílus titkának receptje: megfelelõ alázattal kever hagyományos elemeket a legújabb trendekkel. Az eredmény akkor jó, ha minden érzékszervet bevon az elkészült mû élvezetébe. A koktél így már nem csak egy ital a pohárban.

Weboldal

Bock Bisztró (88)

Bock Bisztró (88)

Éttermek

Budapest

Az ismert borász nevét viselő Bock Bisztrónak az előkelő Corinthia Grand Hotel Royal ad otthont. A Bock Bisztró az elmúlt 11 évben számos hazai és külföldi díjban részesült, a világ meghatározó kalauzaintartják számon. A szezonalitást szem előtt tartó, Bíró Lajos nevéhez fűződő menü rusztikus, újragondolt magyar fogásokra épül, hangulatában pedig leginkább egy igazi nyüzsgő francia bisztróhoz hasonlítható.

Weboldal

Bock Borászat  (87)

Bock Borászat (87)

Borok, sörök, röviditalok

Villány

Borászatunk csak minőségi borokat készít, melyek nagy része a magyarországi gasztronómiában és borszaküzletekben kerül értékesítésre. Minden nap fix időpontokban induló, vezetett pincelátogatás keretében betekintést nyerhet a borkészítés fortélyaiba, azaz körbejárhatja a borfeldolgozó üzemet is. Szőlőterületeink Magyarország déli részén, a Villányi borvidéken találhatók. Jelenleg 75 hektár saját és még 70 hektár integrált területen gazdálkodunk.
 

Weboldal

Borászportál (6)

Borászportál (6)

Borok, sörök, röviditalok

A Borászportál csaknem tíz éve látja el friss hírekkel, izgalmas írásokkal a borfogyasztó közönséget. A portál a meglévõ több ezer cikk és fotó mellé 2015-tõl új, interaktív tartalmakat is kínál olvasóinak, ráadásul a korszerûen letisztultra csiszolt arculat izgalmas megoldásokkal várja immár a híreket okos telefonon vagy tableten fogyasztó látogatókat is.

Weboldal

Borguru (86)

Borguru (86)

Borok, sörök, röviditalok

A BORGURU három fő tevékenysége az európai klasszikus borok, így a champagne-ok képviselete és értékesítése, az egyedülálló tudásra épülő szőlőfajta specifikus RIEDEL poharak szerepének bemutatása a borok jobb megértéséhez, felfedezéséhez, illetve a Nachtmann kristálytermékek magyarországi forgalmazása. Az európai borok forgalmazása egyben Európa vezető borászatainak képviselete is, így a választék szervesen kapcsolódik ahhoz a célhoz, hogy a magyar borkultúra magasabbra emelkedhessen - nevezzük úgy-a magasabb borműveltségű borkedvelők példája nyomán. Előadások, kurzusok szervezésével próbáljuk szélesebb körben megismertetni a klasszikus borfajtákat, a Champagne-októl a TOKAJI Furmintig.

Weboldal

Bori Mami (9)

Bori Mami (9)

Éttermek

Ha Mátra, akkor Bori Mami…
Elegáns légkör, családias hangulat várja az igényes, gasztronómiai élményekre vágyó közönséget.
Nagy hangsúlyt fektetünk a frissességre és a helyi termelőktől beszerzett alapanyag felhasználásra, a vidék minden előnyét kihasználva. Valódi ízeket mutatunk meg egy modern bisztrós stílusban.
 

Weboldal

Borkollégium (74)

Borkollégium (74)

Borok, sörök, röviditalok

A BorkollégiumMagyarország legrégebbi boros oktatással foglalkozó intézménye, mely több mint 2.000 hallgató többszintű képzését bonyolította már le, oktatói között elismert szakemberek, nemzetközi borakadémikusok és Master of Wine hallgatók szerepelnek. Egyedül az iskolák közül a Borkollégium rendelkezik saját oktatói által írt tankönyvekkel (Bortankönyv 1. – A Kárpát-medence borai, Bortankönyv 2. – A világ borai), illetve nevéhez fűződik a Terra Benedicta – Áldott föld, Magyar borok könyve és a 16 kiadást megért Borkalauz kiadása is.

Weboldal

Borkonyha (73)

Borkonyha (73)

Éttermek

Budapest

„A BORKONYHA nyitása több mint egy évtizedes álom volt. Működésében egy francia bisztró és egy mai magyar kortárs családi étterem ötvözeteként képzeljük el. A BORKONYHA név beszédes, alappilléreit a széles, rugalmas borkínálatban, a finom ételekben, és a személyes, kötetlen kiszolgálásban látjuk.” – Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán
 
2014-ben a Borkonyha Michelin-csillagot kapott.

Weboldal

Bortársaság (109)

Bortársaság (109)

Borok, sörök, röviditalok

Az 1993-ban alapított Bortársaság Magyarország egyik meghatározó borkereskedése, amely többek között tizennégy budapesti és vidéki borboltban, illetve online webshopjában, a www.bortarsasag.hu oldalon képviseli a minőségi hazai és külföldi borászatok tudatosan és folyamatosan válogatott borszelekcióját.

Weboldal

Boutiq'Bar (59)

Boutiq'Bar (59)

Borok, sörök, röviditalok

A 2008-ban nyitott bár immáron nyolc éve a budapesti koktélélet meghatározó alakja. Izgalmas italok, remek csapat, állandó megújulás és lehengerlő kreativitás jellemzi a nyitás első napja óta. Elhivatottságuk átütő, nem véletlenül került be a Drinks International által kiválasztott 50 legjobb bárba a világon.

Weboldal

Budavári Gasztronómiai Negyed (28-29)

Budavári Gasztronómiai Negyed (28-29)

Éttermek

Budapest

Hangulatos macskaköves teraszok, középkori mûemlék épületek, szûk utcák, változatos konyhát kínáló éttermek, friss teraszok és egy vagány sörkert - mindez a belvárostól 10 percre, a Budai Vár északi részén, a Bécsi kapunál, a Budavári Gasztronómiai Negyedben. 

Pierrot - 21 Magyar Vendéglõ - Pest-Buda Vendéglõ - Pest-Buda Terasz - Baltazár Grill - Spíler Biergarten

Weboldal

Buddha-Bar Budapest (66)

Buddha-Bar Budapest (66)

Éttermek

Budapest

Kóstolja meg a kínai, thai, indiai és japán gasztronómia legjavát egy helyen! A Buddha-Bar Budapest ázsiai fúziós konyhájával, a város legnagyobb sushi választékával, ebéd időben bento menüvel; vasárnaponként pedig ázsiai büfével, sushi-látványkonyhával és számos finom falattal várja vendégeit. A különleges ételeket remekül kiegészítő, modern hatású, domináns vörössel és hatalmas Buddha szoborral dekorált étterem a gasztronómiai utazás első állomása, melyet a Lounge & Bar követ, ahol az egyedi hozzávalókból készült koktélokat és az autentikus Buddha-Bar zenét élvezhetik a vendégek.

Weboldal

Cake Shop (93)

Cake Shop (93)

Cukrászdák, édességek

Egy kedves és vagány kis cukrászda vagyunk, ahol lebontottuk a falat a műhely és a vendégek között. Egy süti bolt, ahol minden recept szerelemből, kitartásból, desszertekbe-bolondulásból és önálló tudásból született. Egy hely, ami nem szeretne másra hasonlítani, mert a tökéletlenségével is tökéletes önmagában. Egy világ, ahol a vaníliaillat erősebb minden - az ajtó előtt rekedt - gondnál.

Weboldal

Céltorony (50)

Céltorony (50)

Egyéb finomságok

Duna-part │Friss grill és BBQ │Kézműves sörök │ Jókedv │ Vízi sportok │D-vitamin │ Nyugalom

Weboldal

Chianti Étterem (36)

Chianti Étterem (36)

Éttermek

Veszprém

„Egy vacsoránál épp oly fontos a hely meghittsége, az előzékeny szerviz, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata. Mi, a Chianti csapata hisszük, hogy klasszikus szakértelemmel, kitartó odaadással, kifogástalan alapanyagokkal és színvonalas konyhával, szórakoztató élménnyé nemesítjük az itt eltöltött időt.” – Ruprecht László

Weboldal

Costes - Costes Downtown (104)

Costes - Costes Downtown (104)

Éttermek

Budapest

A Costes márka első, Ráday utcai éttermét 2008 nyarán nyitottuk és alig két év alatt a portugál sztárséf, Miguel Rocha Vieira vezetésével sikerült kiérdemelnünk az első magyar Michelin-csillagot, amit azóta is minden évben újra megkaptunk.Ezt a töretlen sikert annak köszönhetjük elsősorban, hogy mindig a csúcsminőséget tartottuk a legfontosabbnak és soha nem értük be a legjobbnál kevesebbel. Alapanyagokban, technikában és a személyzet kiválasztásában is hűek voltunk a szlogenünkhöz, miszerint “minőségi gasztronómia kompromisszumok nélkül”. 
 

2015 júniusában új fejezet nyílt a Costes életében, a belváros közepén megnyílt a Costes Downtown. Az új étterem az elegáns belvárosi Prestige Hotel aljában található, de külön utcai bejárattal rendelkezik, a hét minden napján reggelivel, ebéddel és a már megszokott minőségű vacsorával várja a gasztronómia szerelmeseit. A minőséget itt is Miguel Vieira executive séf felügyeli, a napi munkát pedig Tischler Petra és a szintén portugál Tiago Sabarigo séfek irányítják.

2016-ban a Costes Downtown Michelin-csillagot kapott.

 

Weboldal

Desszert.Neked (102)

Desszert.Neked (102)

Cukrászdák, édességek

Kreatív, elegáns, összetett, izgalmas – a Desszert.Neked kreációi üdítő színfoltot képviselnek a hazai desszertpalettán. A francia stílusú cukrászat elkötelezett hívei. Különleges mousse desszerteket és a város talán legfinomabb macaronjait kóstolhatjuk náluk. Egyedülállóan széles tarte választékkal és a klasszikus magyar desszertek újrakomponált változatával várnak Paulay Ede utcai látványműhelyükben. Egyedi stílusú tortákat alkotnak születésnapokra, esküvőkre, rendezvényekre. Az érdeklődő közönségnek desszertkurzusokon adják át a tudást és a desszertek szeretetét.

Weboldal

DiVin Porcello Sonkabár (19)

DiVin Porcello Sonkabár (19)

Egyéb finomságok

A legfinomabb olasz, spanyol és magyar sonkák, felvágottak és sajtok egyenesen a származási helyükrõl! Helyben készült pékáruk, a legfinomabb borok és kellemes hangulat. Egy hely azoknak, akik szeretik a mediterrán életérzést, a spanyol tapas bárokat, az olasz aperitivokat és a legfinomabb hazai gourmet termékeket.

Weboldal

DiVino Borbár (47)

DiVino Borbár (47)

Borok, sörök, röviditalok

A fiatal borászgeneráció legjobbjait bemutató borbár, amely ma már nemcsak Budapesten, de Debrecenben és Győrben is oltja a szórakozni vágyó és borszerető közönség szomját. Ha feltörekvő borászokkal vagy híres borászfamíliák második generációjával szeretne randevúzni, akkor itt a helye.

Weboldal

Donum Terrae (33)

Donum Terrae (33)

Egyéb finomságok

Donum Terrae. Azt jelenti: a Föld Ajándéka. Márkanevünk magolajok, olajos magvakból készült natúr krémek és ecetkülönlegességek válogatott csoportját öleli fel, melyeket családi vállalkozásunk kis- és nagykereskedőként forgalmaz. A saját termesztésű tökmagtól a vadontermő gránátalmáig a legkiválóbb minőségű alapanyagokból készült termékeink egészséges és finom ízeket hoznak el minden olyan háztartásba, ahol fontos az, hogy zamatokban és tápértékben egyaránt gazdag ételek kerüljenek az asztalra.

Weboldal

Egy füst alatt BBQ (49)

Egy füst alatt BBQ (49)

Egyéb finomságok

Weboldal

Electrolux (76)

Electrolux (76)

Weboldal

Élesztő (50)

Élesztő (50)

Borok, sörök, röviditalok

Weboldal

Émile (80)

Émile (80)

Éttermek

Budapest

Émile – Buda új kulináris törzshelye. A Gerbeaud és az Onyx minősége jelenik meg Budán, ahol az 1921 és 1928 között épült villaépületben olyan gasztronómiai élményt élhetnek át a vendégek, ami Magyarországon még kevésbé ismert. Émile villájában egyszerre van jelen az étterem, a cukrászat cukrászdával és kávéházzal és egy bár.
 

Weboldal

Erhardt Étterem (38)

Erhardt Étterem (38)

Éttermek

Sopron

Sopron egykori gazdanegyedében, a Balfi utcában található az Erhardt étterem-borpince és Panzió, melyet családunk üzemeltet. Éttermünk elkülönített termei és 70 fő befogadására is alkalmas pincéink családi ebédek, csoportos étkezések, üzleti találkozók, valamint borkóstolók, borvacsorák nagyon kedvelt helyszínei. Konyhánk nemzetközi konyha, hagyományos magyar ételekkel és helyi specialitásokkal. Barátságos, felkészült személyzetünk minden kérésben, kérdésben szívesen áll rendelkezésre. Látogassanak el hozzánk, és élvezzék hangulatos, családi vendéglátásunk minden percét!

Weboldal

ÉS Bisztró (30)

ÉS Bisztró (30)

Éttermek

Budapest

Az ÉS Bisztró egy borozó, söröző, terasz, bisztró, vendéglő, pecsenyesütöde. Az ÉS-ben nem kell igazodni a hagyományos étkezési szokásokhoz. Az étlap hármas tagolású, melyen a megosztható, ún. “for sharing” ételek, falatkák mellett az Osztrák-Magyar Monarchia tipikus ételei, valamint grillhúsok is helyet kapnak. Mindezt izgalmas bor- ÉS kézműves sörválaszték teszi teljessé.

Weboldal

ÉS Deli (30)

ÉS Deli (30)

Egyéb finomságok

Az ÉS Deli egységes koncepcióba foglalja a New York-i deli műfajt, a népszerű kávéláncok italdesszertjeit és az autentikus „specialty coffee” világot.

Weboldal

Etyeki Kúria (10)

Etyeki Kúria (10)

Borok, sörök, röviditalok

"A jövő a múltra épül."
Az etyek-budai borvidék adottságait legtöbben Champagne-hoz hasonlítják. Már a római korban foglalkoztak itt szőlőműveléssel, melynek ma ismert hagyományait az 1700-as évek elejére vezethetjük vissza. A környék első borospincéje mára az Etyeki Kúria tulajdona. A hagyományokat tisztelve, de a 21. század kihívásainak eleget téve dolgozik az idén fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő borászat a település Öreghegyén.

Weboldal

Etyeki Sörmanufaktúra (58)

Etyeki Sörmanufaktúra (58)

Borok, sörök, röviditalok

2015-ben nyitotta meg kapuit az Etyeki Sörmanufaktúra, ahol válogatott alapanyagokból és különleges receptek alapján a modern tradíció jegyében készítjük söreinket. Célunk, hogy átadjuk a sörkedvelőknek szenvedélyünket a nagy gondossággal előállított kisüzemi sörök iránt. Védjegyünk a palackban érlelt szűretlen, pasztőrözetlen „élősör”, mely egyedülálló a magyar piacon.

Weboldal

Extrametál (17)

Extrametál (17)

Az Extrametál Üzlethálózat idén 33 éves múltra visszatekintő,nagy hagyományokkal büszkélkedő családi vállalkozás,amely az igényes háztartások és professzionális éttermi vágó-és élezési eszközök, valamint kiegészítők piacán vezető szerepet tölt be. 20 üzlet országszerte, webáruház, kiskereskedelem, nagykereskedelem, vendéglátóipari egységek, éttermek, bárok vágóeszközeinek ellátása, ügyfélszolgálat. Képviseleteink: Wüsthof Solingen, Victorinox, Fischer-Bargoin, Tojiro, Vulkanus.

Weboldal

Francois Pezsgő (114)

Francois Pezsgő (114)

Borok, sörök, röviditalok

Louis François a franciaországi Reimsből Törley József pezsgőgyáros által Magyarországra csábított pezsgőmester négyévi gyümölcsöző együttműködés után, 1886-ban önállósította magát és az időközben szintén Budafokra települt öccsével Césarral megalapította saját pezsgőgyárát Louis François et Co. Budafok néven. A minőségre mindig kényesen ügyelő François pezsgőgyárban 130 éve hagyományos tradicionális eljárással készül a pezsgő, gondosan válogatott alapborokból, palackban történő erjesztéssel és több éves érleléssel.

Weboldal

Fritú, a belvárosi lángosozó (116)

Fritú, a belvárosi lángosozó (116)

Egyéb finomságok

Fritú - jelentése: sütőberendezés, amellyel bő zsírban sült ételeket készíthetünk. Így készül minden idők kedvenc magyar streetfood-ja, a LÁNGOS is. Az igazán jó lángos titka az alapokban rejlik: végy egy hagyományos receptet, alkosd meg a tökéletes tésztát, melynek külseje ropogós, belül pedig vaj puha, majd alakítsd a saját ízlésed szerint és tégy rá minden finomat, amit szeretsz! A Fritú a tradíciót és a modern gondolkodást ötvözve igyekszik új értelmet adni a "lángosozás" fogalmának, állandó figyelemmel követve a kulináris élményekre éhező vendégek igényeit. Gyere és kóstold meg Gourmet ajánlatunkat a fesztivál ideje alatt!

Weboldal

Fülemüle Étterem (96)

Fülemüle Étterem (96)

Éttermek

Budapest

Budapest VIII. kerületében, az új sétálóutca részeként a zsidó és magyaros konyha remekeivel várja Vendégeit a Fülemüle étterem. Az étterem étlapján a magyar és a zsidó konyha legkiválóbb ételei találhatók, melyeket nagyszülei receptje alapján, a XXI. század legmodernebb konyhatechnológiai eljárásával készíti Önnek a Singer család. A zsidó és magyar konyha egyedülálló ízei, meghatározó fûszerhasználata és jellegzetesen laktató kombinációi izgalmas gasztro-kalandra hívják a páratlan íz-élményre éhezõ vendégeket.

Weboldal

Fűszerész (84)

Fűszerész (84)

Egyéb finomságok

A Fűszerész adalékanyag és tartósítószer mentes fűszerek és fűszerkeverékek kereskedője. Magyar tulajdonú családi vállalkozás vagyunk, melyet a tulajdonosok és a munkatársak közös szenvedélye hajt előre. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségben minél szélesebb választékot tudjunk kínálni vevőinknek.

Weboldal

Fuxli – Szekszárd (53)

Fuxli – Szekszárd (53)

Borok, sörök, röviditalok

A XX. század elején a hazai kékszőlő ültetvények nagy része még kadarka volt. Vékony héjú bogyóiból halványabb bor készült, emiatt egy-két nappal a szüret után gyakran leengedtek némi levet az erjedő mustról, hogy kevesebb lére több áztatnivaló törköly maradjon, s a bor színe mélyebb, sötétebb legyen. Ez a rozénál vörösebb, vörösnél rozésabb alapanyag adta a sillert, a szekszárdi borászok között rókarőt színéről fuxli (rókácska) vagy fixli néven emlegetett bort, amelyet Heimannék ébresztettek fel csipkerózsika álmából.

A Fuxli stílust teremtett Szekszárdon: 2011-ben 6, 2012-ben 9, 2013-ban 13, 2014-ben 10, 2015-ben 11 bor került a szigorú ítész borászok kóstolói alapján a Fuxli kategóriába.
 

Weboldal

Gelarto Rosa (18)

Gelarto Rosa (18)

Cukrászdák, édességek

Egyedi olasz technikával, gyönyörű rózsa formákba kenjük főzött fagylaltjainkat. Nem csak szép, de finom is! Minőségi alapanyagokkal dolgozunk, így semmilyen tartósítószert vagy mesterséges anyagot nem tartalmaznak fagyijaink. Vannak krémes változatok, de gyümölcsösek is, melyek tej felhasználása nélkül készülnek. A cukorbetegek és diétázók számára nyírfacukros ízeket is kínálunk. Különleges kombinációkkal várunk Titeket, hiszen ki tudna ellent mondani egy Bazsalikomos Citromnak, egy Eper Bodzának vagy egy Levendulás Fehércsokinak? Engedj Te is a csábításnak! :)

Weboldal

Gerbeaud Kávéház (80)

Gerbeaud Kávéház (80)

Cukrászdák, édességek

A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében, mely 1858 óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. Jelmondatunk a tradíció és innováció találkozása. Célunk, hogy egyedi, esztétikus, hazánkban ritkaságnak számító süteményeket is kínáljunk vendégeinknek a tradicionális magyar termékek mellett.

Weboldal

Gilvesy Pincészet (98)

Gilvesy Pincészet (98)

Borok, sörök, röviditalok

Badacsony

Hogy kik vagyunk mi? A minket kölrülvevő terroir elkötelezett rajongói. A Gilvesy Pincészet nem is lehetne más, mint a termőhely iránti csodálat kifejeződése. A 6 millió éves vulkánokon organikusan termesztett helyi és nemzetközi fajtáinkkal különleges és kifejező borokat készítűnk a tradíciót modern technológiával ötvözve. A rajnai rizling, olaszrizling, furmint és sauvignon blanc tökéletesen jelenítik meg a Szent György-hegy egyedülálló karakterét. Csatlakozzon hozzánk egy pohár borra, és kóstolja meg a vulkánok hagyatékát!

Weboldal

Gusteau Kulináris Élményműhely (37)

Gusteau Kulináris Élményműhely (37)

Éttermek

Mád

Tokaj-Hegyalja szívében Mádon, éttermünkben a borokról szól az élet. Ebben a festői környezetben ételeinket a borok inspirálják, az étlapunkon a terroir nem csak a borokon mutatkozik meg, hanem az alapanyagokon is. Horváth Gábor chef minden évszakban új ételsort készít, támaszkodva a szezonális hozzávalókra. Küldetésünknek tekintjük felkelteni a tokaj-hegyaljai csúcsminőségű fehérborok iránti szeretetet és tiszteletet. Programjainkat úgy tervezzük, hogy azok életre szóló élményt szerezzenek minden idelátogató számára. 

Weboldal

HALKAKAS halbisztró (57)

HALKAKAS halbisztró (57)

Egyéb finomságok

A HALKAKAS halbisztró 2012. június 1-én nyitott meg Budapest belvárosában, mint Magyarország első, kizárólag magyar halakat alapanyagul használó étterme. Az elmúlt közel négy évben azon dolgoztunk, hogy a magyar tenyészetekből vásárolt hazai halakat minél szélesebb körben és minél sokoldalúbban mutassuk be mind az itthoni fogyasztóknak, mind a turistáknak. 
 
Alapvetően nem a tradicionális, már ismert halételek elkészítésére fókuszáltunk, célunk sokkal inkább a magyar halak korszerű, izgalmas és modern felhasználása a gasztronómiában, ezzel adva ötleteket akár az otthoni elkészítéshez is. 

Weboldal

Harrer Chocolat (23)

Harrer Chocolat (23)

Cukrászdák, édességek

Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta kényezteti vendégeit a legkülönbözõbb édes finomságokkal. A Harrer cukrászati termékek széles skálájában éppúgy megtalálhatóak a mindenki által ismert és kedvelt sütemények, mint a kicsit különlegesebb, merészebb kreációk is. A friss, ínycsiklandó édességet követõen pedig igazán jólesik egy aromás presszó kávé vagy egy különleges teakompozíció. Cukrászdáinkat Magyarországon Sopronban, Ausztriában pedig Mattersburgban találja meg.

Weboldal

Házikó (21)

Házikó (21)

Egyéb finomságok

A Házikónál azon vagyunk, hogy a tiszta termelői alapanyagokból készült ételek mellett a vidékfejlesztési koncepció is tápláló formában jusson el hozzád. Lepároljuk, kinyújtjuk, befőzzük és megsütjük neked a vidék színe-javát! Gondoskodunk a hazai termelőkről, akiktől közvetlenül szerezzük be az összes zamatos, szezonális alapanyagot. Így ha a Házikót választod, nemcsak friss, adalékanyag- mentes és kivételesen finom ételekhez jutsz, de döntéseddel te magad is vidéket fejlesztesz.

Weboldal

Heimann Családi Birtok (26)

Heimann Családi Birtok (26)

Borok, sörök, röviditalok

Szekszárd

"Életünk a bor."
Minden egyes Heimann bor magán viseli a kézjegyünket: a többszöri kézi válogatást a szőlőben és a termés feldolgozásakor, a közvetlen, személyes odafigyelést a pincében, és a lassú, nagyhordós érlelést. Igazi családi borászat vagyunk az együtt dolgozás örömével. Borainkban Szekszárd adottságait a saját ízlésünkön keresztül mutatjuk meg, világszínvonalon.

Weboldal

High Cider (63)

High Cider (63)

Borok, sörök, röviditalok

Az alma új formája.
100% alma. 100% természetes. Az igazi cider. 
Palackérleléssel készült különlegesség.
 
Holdvölgy Pincészet (71)

Holdvölgy Pincészet (71)

Borok, sörök, röviditalok

Tokaj

A HOLDVÖLGY birtok egy kis parcellából született, melyet a tulajdonos édesanyja ajándékozott annak idején férjének születésnapi ajándék gyanánt. A tulajdonost édesanyja bízta meg, hogy édesapja szülőhelyén, a Tokaji Borvidéken kutasson fel új szőlőterületeket. A birtok mára 25 hektárra nőtt s minden parcellája történelmileg klasszifikált dűlőben fekszik. A minőség kulcsa minden egyes parcella alapos ismerete, a kompromisszumok nélküli szőlőtermesztés és szüret, illetve az ennek megfelelő borkészítés. A birtok állandó törekvése, hogy boraik az adott fajta és évjárat tükrében a lehető legpontosabb lenyomatát adják a dűlőknek.

Weboldal

IKON Debrecen (39)

IKON Debrecen (39)

Éttermek

Debrecen

Aki ismer minket, tudja, hogy órákig tudunk mesélni az IKON-ról. De ha csak egy mondatunk van rá, tömören így fogalmazunk: fanatikus gasztro-mûhely. Nálunk mindenki õrült egy kicsit, és bár különbözünk, a minõség iránti elkötelezettségünk eggyé kovácsol minket. Nem elégszünk meg a jóval, a tökéletességre törekszünk, hogy a legjobb helyi alapanyagokból, a legnagyobb szakértelemmel és állandó minõségben kerüljenek vendégeink elé az ételek. A friss nyersanyagokra, a modern technológiára helyezzük a hangsúlyt, és miközben rehabilitáljuk a magyar klasszikusokat, engedjük, hogy távoli országok hatásai is megérintsenek.

Weboldal

IKON Street (51)

IKON Street (51)

Egyéb finomságok

Minden az alapanyagon múlik! Kezdetek óta ez a meggyõzõdésünk vezérel minket. Legyen az egy burger, debreceni páros vagy egy kolbi roll, tudjuk, hogy csak úgy adhatunk jót és minõségit, ha minden apró lépés, minden alapanyag kiváló minõségû. Food truckjainkkal bejártuk az ország jelentõs fesztiváljait, 2015 õszén pedig megnyitott debreceni gyorséttermünk bõvített választékkal az Hotel Aranybika alatt.

Weboldal

Innio Food Wine Coffee (86)

Innio Food Wine Coffee (86)

Egyéb finomságok

Az Innio Food Wine Coffe azon kevés helyek egyike Budapesten, amely edukáló jelleggel mutat be nemzetközi és hazai borokat. Nálunk a szakmaiság elsődleges. A prémium minőségű italok, borok, spiritek prioritást élveznek. Magas színvobalú konyhánkat is szertnénk megismertetni a budapesti, erre nyitott és érdeklődő közönségnek; Fine Dining étteremként is működünk a belváros szívében, a Bazilika mellett. Nálunk olyan bor-étel párosításokat tudnak megkóstolni a vendégek, amik egyedülállóak Magyarországon. Idén kaptuk meg az első Gault&Millau sapkánkat, amire büszkék vagyunk, azonban ez csak egy hosszú út kezdete.

Weboldal

Jankovich Kúria (13)

Jankovich Kúria (13)

Éttermek

Rácalmás

Többszörösen díjazott konyha, nemzetközi és koreai menüsorral. Családias hangulatú 4*-os szálloda elegáns, letisztult enteriőrrel. 
Havonta „Kultúr-fröccs”, ahol a művészet és a gasztronómia egyedi társulása teremt emlékezetes, beszélgetős, borozgatós estéket.  „Gasztro-kaland” - mindig új ízek, gasztronómiai kísérletek estje gondosan válogatott borokkal, havi rendszerességgel. A Jankovich Kúria Wellness Hotel nem csak egy hotel és nem csak egy étterem! A Jankovich Hotel egy lehetőség a teljes kikapcsolódásra szellemileg és fizikailag egyaránt. 

Weboldal

Káli Kövek Borászat (24)

Káli Kövek Borászat (24)

Borok, sörök, röviditalok

Balaton-felvidék

Olyan borokat készítünk, melyek a szőlőfajta jellegzetességei mellett, hitelesen mutatják be a Káli-vidék sajátos, minerális ízvilágát. Egy olyan borászatot szerettünk volna kialakítani, amely megidézi a hely szellemét és jól felismerhetően tükrözi a termőhelyek egyedi karakterét. Tevékenységünk alapja az alázat és a rengeteg kézzel végzett munka. Természetes egyszerűségre, eredetiségre és minőségre törekszünk. Elhivatottságunk és jobbító szándékunk töretlen. Mindennapjainkat a tanulás öröme és a kihívás izgalma határozza meg.

“Tökéletes élmény eggyé válni azzal, amit csinálunk.” - Szabó Gyula, borász
 

Weboldal

Kazinczy - The Wine Shop (12)

Kazinczy - The Wine Shop (12)

Borok, sörök, röviditalok

Az aborbolt.com azaz a Kazinczy - The Wine Shop egy prémium bor webáruház és bor házhozszállítás. Közel 1.000 80+ feletti külföldi vörös és fehér borok, champagneok, proseccok. Évjáratos borok, pezsgők az elmúlt száz évből.

Weboldal

Kertész Családi Pincészet (14)

Kertész Családi Pincészet (14)

Borok, sörök, röviditalok

Etyek

A Kertész Családi Pincészet egy igazi „szerelemgyerek”. Szülei egy sikeres székesfehérvári üzletember, Kertész Zoltán és felesége, Ágnes, akik jelenleg szürkebarát, zöldveltelini, zenit, chardonnay, sauvignon blanc és pinot noir fajtákkal foglalkoznak, amelyek legfrissebb évjáratait a Gourmet közönsége is kóstolhatja.

Weboldal

KIOSK Budapest (85)

KIOSK Budapest (85)

Éttermek

Budapest

Nagyvárosi találkozóhely a belváros szívében.

Weboldal

Király100 Gastro Corner (97)

Király100 Gastro Corner (97)

Éttermek

Budapest

A vendéglőnk üzletfilozófiája szerint a természetességben és a hagyományőrzésben hiszünk, melyet elsősorban a hungaricumok minél szélesebb felhasználásával kívánunk elérni. Az ételeink elkészítésénél lehetőség szerint a kézműves, hagyományos technológiát helyezzük előtérbe, a mai igények figyelembe vételével.

Weboldal

Kistücsök Étterem - Balatonszemes (40)

Kistücsök Étterem - Balatonszemes (40)

Éttermek

Balatonszemes

Lassan két évtizede, amikor huszonévesen átvettem az éttermet, voltak elképzeléseim, terveim és álmaim.Egy világlátott vendégemnek köszönhetően, akivel azóta is szoros barátságot ápolok, egyre intenzívebben kezdett el érdekelni, hogy mi történik a külföld éttermeiben.Kitárult a világ, az élményeknek, tapasztalatoknak és nemzetközi példáknak köszönhetően pedig lassan pontosan kialakult bennem, hogy milyen vendéglőt vizionálok. Ennek megvalósításában vitathatatlanul nagy szerepe van Jahni László konyhafőnöknek és az étterem egész csapatának, nélkülük nem tartanánk ott, ahol ma vagyunk.

Weboldal

Kobe Sausages (112)

Kobe Sausages (112)

Egyéb finomságok

A KOBE Magyarország Kft. vezető terméke az egyedi fejlesztésű és alapvetően magyaros ízvilágú, „Kolbice” fantázianéven futó gyorsétel. A „KOLBice” a hagyományos magyar és bajor jellegű „kolbász kenyérrel” továbbfejlesztése, amely alapvetően nem az ízvilágot, hanem a két fő elem: a kenyér és a kolbász formáját, méretét, illetve a fogyasztás módját érinti. Az általunk fejlesztett tölcsérrel teljes a mobilitás, a kézhezvétel pillanatától kezdve szabadon mozoghatunk, nem feladva a kolbászevés élvezetét. A Gourmet fesztiválra kacsakolbászos különlegességünkkel készülünk, amelyet teljes kiőrlésű, chia maggal szórt tölcsérben tálalunk. Másik népszerű termékünk a Kobu, a mi világelső Kolbász Burgerünk, 100%-ban Nemzeti Parki Termék védjeggyel ellátott szürkemarha burgerhúsból készült a magyarországi Szomor Húsüzemben, almarosttal dúsított prebiotikus kenyérben, különleges szószokkal, sajtokkal tálalva. Ínyenc vendégeink számára ajánljuk a Kobu színtiszta lazachúsból készült változatát.

Weboldal

Kollázs Brasserie & Bar (70)

Kollázs Brasserie & Bar (70)

Éttermek

Budapest

A KOLLÁZS tökéletesen megragadja a város dinamikus hangulatát: egyszerre hagyományos és modern, időtlen és friss, elegáns és laza. A visszafogott, fesztelen eleganciájával hívogató étterem Budapest egyik legnépszerűbb gasztronómiai csomópontja.

Győrffy Árpád, Séf által írt étlapon Magyarország és a világ ízei, hagyományos és modern fogások adnak egymásnak randevút. Az étterem XXI. századi konyhájában a legjobb alapanyagokból a legmodernebb technika felhasználásával, francia igényességgel készülnek a fogások, köztük a magyar konyha elmaradhatatlan specialitásai. A bor- és itallapot Szik Mátyás, Örökös Magyar Sommelier Bajnok az ételek szezonalitását szem előtt tartva, a Séffel együttműködve alakította ki.

Weboldal

Kreinbacher Birtok & Champagne Pop-Up (16)

Kreinbacher Birtok & Champagne Pop-Up (16)

Borok, sörök, röviditalok

Somló

A Kreinbacher Birtok célja, hogy a somlói terroirt kifejező boraival és a legnagyobb odafigyeléssel készített tradicionális pezsgőivel méltó kísérője legyen a gasztronómiai élményeknek. Mintegy 40 hektáron gazdálkodnak organikusan és további 20 hektárról szüretelnek. A fő szőlőfajták a furmint, juhfark, hárslevelű és olaszrizling, de syrah-val is dolgoznak. Pezsgőiket Méthode Traditionnelle módszerrel, legalább 22-36 hónap érleléssel készítik a champagne-i pincemester, Christian Forget közreműködésével.
 
A Kreinbacher pezsgőkön túl pop-up bárjukban francia champagne-ok széles választékát hozzák el a Gourmet Fesztiválra. A grand cru termelő, Paul Bara és a gentlemenek champagne-aként ismert Pol Roger ház tételei mellett újdonságként mutatkozik be kínálatukban a Champagne Piper-Heidsieck, amely több évszázados történelme mellett arra is büszke lehet, hogy az Oscar-gálák és a cannes-i filmfesztivál exkluzív pezsgője. A sort az értők kedvence, a kivételes karakteréről híres Charles Heidsieck zárja – a számos nemzetközi díjjal jutalmazott champagne végre megérkezett Magyarországra!

Weboldal

Kristinus Borbirtok (8)

Kristinus Borbirtok (8)

Borok, sörök, röviditalok

Dél-Balaton

Kristinus – Pincekulcs a Balatonhoz
 
A Balaton déli partjának lankáin fekvő Kristinus Borbirtok 7 éve készít díjnyertes borokat. A Birtok a fine dining rajongóinak igényeit is kielégítő konyhával (Kristinus Gasztro Műhely), egyedülálló módon bormozival (Kristinus Vinocino), rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinotellel várja vendégeit. Ízleld meg díjnyertes boraikat, mindazon esszenciát, amelyet a Balaton idillikus szőlőhegyei, a természet adta lehetőségek, a 300 éves hagyomány és tapasztalat, valamint a minőség iránti elkötelezettségük gazdagít.

Weboldal

Lakatos Műhely (117)

Lakatos Műhely (117)

Éttermek

Weboldal

Laposa Borbirtok - Badacsony (58)

Laposa Borbirtok - Badacsony (58)

Borok, sörök, röviditalok

A Laposa Birtok központja a Badacsony-hegy déli oldalán, a régi Bogyai úri birtokon található. Dr. Laposa József és felesége, a badacsonyi születésű Nóra a Balaton-felvidék szerelmesei, első földjeiket 1990-ben vásárolták meg. A vulkanikus tanúhegyek legjobb fekvésű területein elhelyezkedő Laposa Birtok mára már 8 hektárossá lett: Badacsony-hegyen 1,5, Csobáncon 3,5, Köves-hegyen 1, a Szent György-hegyen 0,5, Somlón pedig 1,5 hektár saját tulajdonú szőlőjük van. A borvidéki hagyományoknak megfelelően csak fehérbort készítenek, évente átlagosan 80 000 palack Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Juhfark és Furmint készül.

Weboldal

Larus étterem (61)

Larus étterem (61)

Éttermek

Budapest

A Larus Étterem a budai Hegyvidék legszínesebb gasztronómiai központja, egy forgalmas mégis természetközeli, nyugodt helyen, a MOM Kulturális Központ mellett. A Larus és Várvizi Péter Chef étlapján, mindenki számára megérthető ízek, ismert és felfedezésre váró ételek találhatók, követve a természet időbeosztását.
A francia és magyar konyha alapjaiból táplálkozva, követjük és továbbítjuk a legfontosabb gasztronómiai irányokat és újdonságokat, a Larus csapatának felfogásában.

Weboldal

Le Gourmet de Bordeaux (67)

Le Gourmet de Bordeaux (67)

Egyéb finomságok

A Le Gourmet de Bordeaux vállalkozás a konyhaművészet és a „jó étel” iránti szenvedély szülötte. Felfedezni egy régiót, Périgord-ot, amelynek oly kedvesek ételei, ugyanakkor otthonosan mozog a francia konyha egészében is – és az ő bőséges termékeit, mint a helyi bor, az ízletes vargánya, a szarvasgomba, a konfitált kacsa, a libamáj, és még oly sok minden más! Megszámlálhatatlanul sok ok, de e termékek és étkek legfőbb célja, amiért megteszik sok-sok határon átívelő, és végül egy tányérban véget érő útjukat: az ínyenc magyarok öröme.

Weboldal

Macok Bisztró és Borbár (41)

Macok Bisztró és Borbár (41)

Éttermek

Eger

A Macok Bisztró és Borbár könnyed és fiatalos lendületű hely az egri Vár tövében, ahol kulináris élményt kínálunk igényes bisztró stílusban, helyi borászok bemutatásával. Szeretjük a hagyományos, régi ízeket felidézni, de megjelenésben kicsit újragondolva. Az alapanyagok kiválasztásánál megkerestük a környék legjobb kistermelőit, akik elsőrendű nyersanyagokat biztosítanak, mint például a szilvásváradi pisztrángunk, vagy a bükki sajtkülönlegességeink, a házi készítésű tésztáink…
A Macok Bisztró a Stílusos Vidéki Éttermiség tagja és a Gault & Millau értékelése szerint is a régió legjobb étterme!

Weboldal

Magyar Konyha (100)

Magyar Konyha (100)

A Magyar Konyha szórakoztató és hasznos olvasmány, receptújság, ami ízvadászoknak, kíváncsi kezdőknek és a konyhában otthonosan mozgóknak egyaránt szól. Receptek a legjobbaktól, gasztrotörténetek az ország négy sarkából és a nagyvilágból. A hagyományos magyar ínyenckonyha és a kreativitás lapja, amitől a szellem is jóllakik.
 
Kedvezményes előfizetői akcióval, a legfrissebb és régebbi lapszámokkal várunk minden érdeklődőt a 100-as faháznál.
 

Weboldal

Mangalica és Társai (83)

Mangalica és Társai (83)

Egyéb finomságok

A Mangalica és Társai mangalica termékek forgalmazásával foglalkozik, de tevékenységeink közé tartozik éttermek ellátása friss mangalica tőkehússal. Kínálatunk között szerepel a mangalica grill hot-dog kolbásszal és sült hagymával és a legnagyobb kedvenc az óriás mangalica húspogácsából készült "kétkezes hamburgerünk”, melyet kézzel készült lepényben kínálunk.

Weboldal

Marangona (99)

Marangona (99)

Cukrászdák, édességek

Marangona. A cukrászda, ami a legcsajosabb.
Ahol a szépség elengedhetetlen.
Ahol a desszertasztal szenvedély, a torta őszinte szerelem.
Az összhang és a minőség pedig nélkülözhetetlen.
A Marangona maximális profizmussal és alázattal alkotja meg tortáit és desszertasztalait. Minden alkotásunkban benne van a pár, vagy az ünnepelt személyisége, és kicsit a Marangona is. Ilyen csodákat nem lehet szerelem nélkül alkotni. Szenvedélyesen imádjuk a folyamatot, mikor a megrendelővel való első találkozástól eljutunk addig a boldog és elégedett mosolyig, vagy köszönőlevélig, amiért minden, de minden fáradság megéri!
 

Weboldal

Márton és Lányai (56)

Márton és Lányai (56)

Borok, sörök, röviditalok

"Mitől lesz egy speciálisan magyar termék világszínvonalú? A választ bármelyik Márton és Lányai palackban megtalálhatjuk. Attól, hogy találkozik benne a pálinkafőzés mestereinek tudása, a szakma szeretete, a válogatott gyümölcsök és alapanyagok és nem utolsó sorban a töretlen kísérletező kedv. Márton János 1991 óta szenvedélyének tekinti a pálinkák és a különböző gyümölcspárlatok készítését. Igazi mesterhez híven évről évre tökéletesebbre csiszolja termékeit, melyek minőségét több tucat hazai és nemzetközi díj fémjelez. Olyan új ízek fűződnek a nevéhez, mint a Gurulós Málna, vagy az Irsai Olivér szőlőpálinka. A Márton és Lányai igazi családi manufaktúra - a szó legnemesebb értelmében - termékeinek egyedi ízei és páratlan minősége szimbolizálja, mit jelent a világszínvonal a párlatok világában."

Weboldal

Mercedes (77)

Mercedes (77)

Weboldal

MEZZO Étterem (27)

MEZZO Étterem (27)

Éttermek

Budapest

Receptjeink és alapanyagaink a világ sok országából érkeznek, étlapunkat folyamatosan alakítjuk, és a hagyományos „nagymama” ízei mellett az európai gasztronómiai újdonságokat is bemutatjuk. Harmóniára törekszünk. Az étkezés, a környezet és a zene harmóniájára.

Weboldal

MoszkvaTér (113)

MoszkvaTér (113)

Egyéb finomságok

Éttermünk célja a orosz ételek újragondolása és népszerűsítése. Bisztró jellegű kiszolgálásunk ellenére a prémium minőségű ételek és a vendég elégedettsége képezi mindennapi munkánk alapját. Minden ételünket a kezdetektől a tálalásig saját kezüleg, frissen készítjük. Nálunk minden napszakban, helyszínen garantált a jó hangulat és természetesen a Vodka. 

Weboldal

Naspolya Nassolda (71)

Naspolya Nassolda (71)

Cukrászdák, édességek

A Naspolya finomságait falatozva jóleső érzés arra gondolni, hogy itt a nassolás egy tökéletesen egészséges kényeztetést, valódi feltöltődést jelent. Igazi gourmet kaland: ínyenc desszertkülönlegességeket kóstolhatunk, amelyek sütésmentesen készülnek, a nyers-vegán konyha elvárásainak megfelelően. Az alapanyagok gondos kíméletének köszönhetően itt üres kalóriák helyett éltető táplálékot ehetünk tej-, tojás-, glutén- és hozzáadott cukormentesen. Hazánk első “nassoldája” új fogalmat teremtett a cukrászdák világában. Ettél már álomfinom nyers tortát, pitét, cupcake-et? Muszáj kipróbálni!

Weboldal

Natura Hill Zebegény (64)

Natura Hill Zebegény (64)

Éttermek

Zebegény

Lenyűgöző és páratlan dunakanyari panoráma, végtelen nyugalom és csend, mindez egy két hektárnyi öko szemléletű birtokon, rajta egy minden szempontból fenntartható butik vendégházzal és egy piciny fine dining étteremmel. Éttermünk naponta változó ajánlata minden alkalommal új, minőségi gasztronómiai élményt nyújt. Séfünk, Ruga Endre, azokból a friss alapanyagokból alkot, amelyeket egyelőre a termelői piacon, vagy a szomszédos gazdáktól szereztünk be, de ezek nagyobb része tavasztól őszig konyhakertünkben is megterem. Arra különösen odafigyelünk, hogy mindig tudj megfelelő, természethű bort választani a felkínált fogásokhoz.

Weboldal

Nespresso (94, 101)

Nespresso (94, 101)

Egyéb finomságok

A Nespresso kiváló minőségű Grand Cru kávéőrleményei, az egyszerűen használható kapszulás kávégépek és a Nespresso Club exkluzív szolgáltatásai biztosítják az otthoni kávézás felülmúlhatatlan élményét.
 
Látogasson el a Nespresso standjához (94. és 101. stand), és ismerje meg 23 Grand Cru kávéőrleményünket, melyek akárcsak a borok, egyedi aromaprofilllal rendelkeznek.
A légmentesen lezárt alumínium kapszulák magukba zárják a kávé több, mint 900 illékony aromáját, így garantálva minden egyes csésze kávé tökéletes frissességét.
A rendkívül széles kávéválasztékban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt – legyen az egy erősen pörkölt espresso, egy virágos jegyekkel rendelkező hosszúkávé vagy egy lágy, koffeinmentes őrlemény.
 
Kóstolja meg a Nespresso kávékülönlegességeit a Gourmet Fesztiválon!

Weboldal

Nobu Budapest (89)

Nobu Budapest (89)

Éttermek

Budapest

A Nobu Budapest az első közép-európai tagja a világhírű Nobu étterembirodalomnak, mely a város szívében, a Kempinski Hotel Corvinus Bécsi utca felőli oldalán kapott helyet. A japán gasztronómia rajongói megízlelhetik Nobuyuki Matsuhisa mesterszakács világhírű specialitásait, aki konyhájában a japán hagyományokat ötvözi Dél-Amerika ízvilágával. Érdemes az éttermet felkeresni, ha szeretné megkóstolni Nobu különleges és világszerte ismert fogásait, az alaszkai fekete tőkehalat misoval vagy a yellowtail sashimit jalapenoval.

Weboldal

Nők Lapja Konyha (75)

Nők Lapja Konyha (75)

A Central Médiacsoport Zrt. gondozásában megjelenő piacvezető gasztromagazin minden hónapban több mint 80 kipróbált receptet kínál, melyek között mindenki találhat kedvére valót, legyen akár húsimádó, édesszájú vagy éppen vegetáriánus. 
A fesztivál látogatóit exkluzív kóstolókkal várják a magazin szerzői: Hernyák Tomi 2015-ös boraiból hoz ízelítőt pénteken 16 órától, Nagy Tünde saját készítésű juhtúrós-sokmagvas rudacskáit kóstolhatják meg szombaton 17 órától, vasárnap délután pedig Vrábel Kriszta mutatja meg, hogy készül az egészséges almáspite. Kedvezményes előfizetési akciókkal, a legújabb Desszert magazinnal, gasztrokönyvekkel és nyereményjátékkal várunk mindenkit a 75-ös faháznál!
 

Weboldal

OTP Private Banking (118)

OTP Private Banking (118)

Weboldal

Pálffy Szőlőbirtok és pince (24)

Pálffy Szőlőbirtok és pince (24)

Borok, sörök, röviditalok

Balaton-felvidék

Tramini, Juhfark, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Syrah szőlőt termelünk. Legújabb területünket Furmint fajtával telepítettük el, amely a filoxéra vész előtt itt is fő fajta volt. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt tudjuk szüretelni. A szőlő növényvédelménél nem használunk kemény szereket, nem használunk atka és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomírtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Borainkat, a modern eljárásokat, technológiát alkalmazva,- de ragaszkodva a hagyományos fahordós érleléshez - készítjük, s kizárólag palackozva hozzuk forgalomba.

Weboldal

Panificio il Basilico (107)

Panificio il Basilico (107)

Egyéb finomságok

A Panificio il Basilico kézműves pékségként kezdte pályafutását. Az üzletpolitika a működés első percétől a hagyományőrzés, régi receptek és készítési módok újraélesztése és életben tartása. Termékeink 100%-ban adalékanyagoktól mentesek, a készítéshez használt termékeket pedig igyekszünk elsősorban közvetlenül a hasonló értékeket fontosnak tartó termelőktől beszerezni. Főleg magyar és olasz ételeket készítünk, kizárólag minőségi alapanyagokból, autentikus receptekkel. 2015. augusztus 20-án az ország legjobb pékségeinek versenyén fehér kenyerünk lett hivatalosan az ország legjobb kenyere.

Weboldal

Pannonhalmi Apátsági Pincészet (45)

Pannonhalmi Apátsági Pincészet (45)

Borok, sörök, röviditalok

A 996-ban Pannónia Szent Hegyén letelepedett bencés szerzetesek monostoruk felépítésével egyidőben újjáélesztették a vidék rómaiak által létrehozott szőlő- és borkultúráját. A II. világháborút követő államosítások után 50 évvel a Pannonhalmi Főapátság és az MKB Bank új szőlőültetvény és pinceépület kialakításával ismét életre keltette ezt a hagyományt.
 
Az 50 ha összterületű újratelepített ültetvény kétharmada fehér- (rajnai rizling, sauvignon blanc, fűszeres tramini, olaszrizling, chardonnay, pinot blanc), egyharmada pedig kékszőlőt (pinot noir, merlot, cabernet franc) szolgáltat a feldolgozáshoz. A fajtaszerkezethez igazodó és gravitációs anyagmozgatáson alapuló technológia évente több mint 300.000 palack minőségi bor készítésére alkalmas.

Weboldal

Pata Negra Tapas Bar (25)

Pata Negra Tapas Bar (25)

Éttermek

Budapest

Szenvedélyesen rajongunk mindenért, ami spanyol: ételekért, italokért, illatokért, hangulatokért és persze a kultúráért is. Idén 12 éve a budapesti Kálvin téren megnyitottuk a főváros első autentikus spanyol tapas bárját, ahová mindent beköltöztettünk abból, amit Spanyolországban szeretünk. 7 éve nem csak Pesten, hanem Budán is megtalálnak minket a mediterrán ízek és a spanyol sajt ok, sonkák, sörök, borok és egyéb ibériai finomságok szerelmesei. A jóllakott vendégek elégedett mosolya és az üres tányérok jelentik számunkra a legnagyobb elismerést.

Weboldal

Pataki Cukrászda (22)

Pataki Cukrászda (22)

Cukrászdák, édességek

“…életünk legédesebb pillanatai"
 
A Pataki Cukrászdában  43 éve , már  a dinasztia harmadik generációja készíti tradíciók szerint a  magyar cukrászat tortáit, süteményeit.
Az elődök nyomdokán haladva gondosan ügyelünk a legjobb alapanyagokra és eredeti receptek használatára, természetesen emellett az innovatív technológiák felhasználásával új kreatív desszertek elkészítésére.
Nálunk a sütemények vajból, friss tojásból, jó minőségű lisztből,  a tej színéből készülnek, ugyanúgy mint a nagymama konyhájában.
Látogasson el hozzánk, kóstolja meg  gourmet fagylaltjainkat, és különleges csak  a Gourmet Fesztiválra készített egyedi desszertünket.
 

Weboldal

Piknik Utczabár (48)

Piknik Utczabár (48)

Egyéb finomságok

Kétkézzel fogyasztható bisztróételek a kedvenc és egészséges alapanyagaimból.

A törekvés a megelégedettség! - Gál Attila
 

Weboldal

PolaPola (54)

PolaPola (54)

Egyéb finomságok

A PolaPola balkán étterem. Eredeti ízek és hangulat. Egyszerű és minőségi street food. Ételeink marha és borjú húsból készülnek. 

Weboldal

Pomo D’oro (62)

Pomo D’oro (62)

Éttermek

Budapest

Egy csepp Olaszország a belváros szívében!
A méltán híres olasz gasztronómia minden részletébe belekóstolhat a „Via Italia” névre keresztelt Arany János 9-12. utcarészen található Trattoria & Gastronomia Pomo d’oro étterem és delikatesz üzletben. Ahol kiváló olasz alapanyagból készülnek a házi tészták a grill hús és halételek a rizottók és a kemencében sült pizzák. Az étterem mellett található a Gelatéria Pomo d’oro kézműves olasz cukrászda és fagylaltozó, a Casa Pomo d’oro „party konyha” és az első budapesti olasz borbár, a D.O.C. Vino Bar & Shop.

Weboldal

Reketye Sörfőzde (108)

Reketye Sörfőzde (108)

Borok, sörök, röviditalok

A Reketye Sörfőzde igazi családi vállalkozás. 2013 őszén a Reketye család megnyitotta a Jónás Kézműves Sörházat a Bálna gyomrában, majd 2014 júliusában lefőzték első saját sörüket, a mára már jócskán kibővített nagytarcsai Reketye főzdében.
A közös mindannyiunkban (akár a főzdében, akár a pultban dolgozunk), hogy szeretjük a sört, és szeretünk örömet okozni az embereknek azzal, amit csinálunk.
Állandó, azonos minőséget nyújtó söröket főzünk, melyeket örömmel fogyasztanak az emberek, és tartjuk magunkat a közel ötszáz éves német sörtisztasági törvényhez, a természetes alapanyagok megfelelő harmóniájához, amit a tökéletes minőségű víz, maláta, komló és élesztő alkot. 
 

Weboldal

Rézkakas Bistro (69)

Rézkakas Bistro (69)

Éttermek

Budapest

" A hagyomány irányadó és nem börtönõr."

Weboldal

Robinson Étterem (68)

Robinson Étterem (68)

Éttermek

Budapest

Budapest legszebb parkjában, egy tóra épített kis szigeten található a Robinson. Amikor 1989-ben megnyitottunk, azonnal a budapestiek, a hírességek és a turisták legkedveltebb célállomásává vált éttermünk. Többször töltött kellemes estét itt Schwarzenegger, Van Damme, David Bowie és Sylvester Stallone is. A tóra épült terasz hangulata, a könnyed franciás konyha, valamint az emeleti steakhouse népszerűsége a mai napig töretlen. Kiemelt figyelmet érdemelnek a toszkán mester - Dario Cecchini - faszénen sütött steakjei is.
 

Weboldal

Rókusfalvy Birtok (103)

Rókusfalvy Birtok (103)

Borok, sörök, röviditalok

A Rókusfalvy Birtok, a Fogadótól 10 perces sétatávolságra, Etyek egyik legcsodálatosabb panorámáját nyújtó részen, az újhegyi pincesoron található. A borászathoz 7,5 ha szőlőterület valamint présházak tartoznak, melyek tökéletes helyszínei lehetnek egy kellemes baráti vagy családias jellegű üzleti találkozónak, borkóstolónak.

Weboldal

Rókusfalvy Fogadó (103)

Rókusfalvy Fogadó (103)

Éttermek

Etyek

Rókusfalvy Pál több mint 13 éve nyitotta a vidéki hangulatú vendéglőt, ahol a legegyszerűbb, de legjobb ételeket kínáljuk. A jó borral, a friss, kiváló alapanyagokkal és egy kitűnő csapattal mára sikerült elérnünk, hogy országosan ismertek és elismertek legyünk – sőt, még külföldről is érkezzenek hozzánk gasztroturisták.

Weboldal

Rosenstein Vendéglő (91)

Rosenstein Vendéglő (91)

Éttermek

Budapest

A Rosenstein Vendéglő idén kerek születésnapot ünnepel: immár 20 éve van a hazai vendéglátás élvonalában. 20 év nagy idő, szinte egy fél emberöltő. Ilyen hosszan az élvonalban lenni, folyamatosan megújulni, a hagyományokat tisztelve, az értékeket megtartva fejlődni, sikereket elérni, mindezt végig a vendégek igazi megelégedésére – erre külföldön is csak a gasztronómia igazi állócsillagai képesek. Hogy mi kell mindehhez? Rosensteinéknél történetesen három generáció (az apa, Tibor, a feleség, Judit, a fiuk, Robi és immár a feleség, Timi közreműködésével), a bennük együtt lüktető szenvedély, odafigyelés, alázat és az a bizonyos hamisítatlan „rosensteinesízvilág”, ami a sajátjuk, és amiből nem engednek.

Weboldal

Royal Tokaji Borászat (87)

Royal Tokaji Borászat (87)

Borok, sörök, röviditalok

A Royal Tokaji Borászat 1989-ben jött létre, központja Mádon található. Borászatunk küldetésének tűzte ki Hegyalja csodálatos értékeinek megmentését, a kiemelkedő minőségű tokaji borok készítését, a dűlőszelekció létrehozását és a tokaji borok világhírnevének visszaszerzését. A Royal Tokaji 108 hektár saját szőlőterülettel rendelkezik, a borok alapanyagát Mád legjobb szőlőterületei biztosítják. E termőterületekről a cég dűlőszelektált Furmintot és Aszúborokat is készít, egy adott dűlő termésének kizárólagos felhasználásával, magában hordozva az adott terület egyediségét, jellegét és varázsát.

Weboldal

Salon Étterem  (72)

Salon Étterem (72)

Éttermek

Budapest

Salon éttermünkben a hagyományos magyar konyhát újítjuk meg oly módon, hogy az ételek legfontosabb tulajdonságát az ízét megtartva, textúráját, tálalását, formáját és színét átalakítva hozzuk létre a kreatív művészi egységet. Az esszenciális magyar gasztronómia lehetőséget nyújt, hogy a tradicionális magyar ételek ismét a nemzetközi érdeklődés középpontjába kerüljenek.

Weboldal

Sarki Fűszeres (105)

Sarki Fűszeres (105)

Egyéb finomságok

A Sarki Fűszeres Újlipótváros szívében, a Pozsonyi út és a Victor Hugo utca sarkán áll immár 7. éve. Azóta igyekszünk kedvében járni a delikát alapanyagokat kedvelő és a ráérősen kávézós-sütizős, beszélgetős élményt kereső vendégeinknek, amióta először tártuk szélesre az ajtónkat. Szeretnénk olyan fesztelen, ám a különleges igényekre is odafigyelő hangulatot teremteni, hogy aki betér hozzánk, azt érezhesse, megérkezett, otthon van. Hét év nagy idő, az ezalatt kapott bizalmat és biztatást meghálálni az egyik legszebb feladat. Arra törekszünk, hogy ennek minden esetben maradéktalanul eleget tudjunk tenni – hiszen a név és a vendégeink szeretete kötelez. 
Gourmet deli, catering tevékenység és rendezvény helyszín – ez mind-mind a Sarki Fűszeres!
 

Weboldal

Sauska Pincészet  (60)

Sauska Pincészet (60)

Borok, sörök, röviditalok

Tokajban a több száz éve épült és többször átépített egykori Tokaji Polgári Kaszinó ad helyet a Pincészetnek, mely építészetileg kibővítve lett alkalmas a szőlő feldolgozására.  A villányi Sauska a legfrissebb borászatok közé tartozik, amely 2006-os évjáratával debütált a piacon, mára pedig az egyik legnépszerűbb bormárkává vált Magyarországon.

Weboldal

Steamboo (117)

Steamboo (117)

Egyéb finomságok

Ez az étel 100% saját fejlesztés, ami speciális technikával készül. A fantázianév utal a készítés módjára: különböző rizs- és egyéb gabonaalapú csomagocskákat gőzölünk bambuszedényekben. Ez az ízvilág máshol nem kóstolható ráadásul az egészségtudatosság jegyében ételeink zsiradék- és adalékanyag mentesek.
Minden egyes darabot kézzel készítünk. Különleges ízeket kínálunk nemcsak a finger food kedvelőinek, hanem azoknak is, akik valami változatosra vágynak és fontos számukra a tudatos táplálkozás.
 

Weboldal

Stelázsi (82)

Stelázsi (82)

Egyéb finomságok

A STELÁZSI bolt 2010. szeptembere óta működik. Hazai kistermelők házi készítésű dolgait kínáljuk. A helyi értékek védelmét Magyarországon nagyon fontosnak tartjuk, ugyanis a gazdasági világverseny körülményei között a hagyományos, jó ízű, megszokott termékek kellő támogatás nélkül el is tűnhetnek. Célunk, hogy összefogjuk azokat a kis- és közepes élelmiszer ipari vállalkozásokat, melyek egyedülálló minőséget termelnek, s melyek fennmaradása meggyőződésünk szerint hozzájárul a gasztronómiai és kulturális örökséghez.

Weboldal

Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet  (45)

Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet (45)

Borok, sörök, röviditalok

Tokaj

Célunk az egyedülálló mádi és Mád környéki termőhelyek megjelenítése száraz furmint, szamorodni és aszú borokon keresztül. A Szent Tamás Pincészet 2009 óta működik Mádon, a szőlőterületek nagy része itt található, de vannak Tállyán, Tarcalon és Rátkán is parcelláink. Főként Furmint fajtával dolgozunk. Az eddig elkészült borok döntő többsége száraz, dűlőszelektált bor, valamint település szintű borunk elkészítéséhez Mád szinte minden dűlőjéből integrálunk területeket. Célunk a termőhely nagyszerűségének megjelenítése. A pincészetet ifjabb Szepsy István, 18. generációs borász irányítja.

Weboldal

Tanti (90)

Tanti (90)

Éttermek

Budapest

A Tanti Magyarország öt Michelin-csillagos éttermének egyike, amely Budán, a Hegyvidék Központban nyitotta meg kapuit 2014-ben. A fenséges ízekről Heiszler Olivér séf gondoskodik, aki Budapesten ismerkedett meg a mesterség alapjaival, de Baszkföldön fejlesztette tökéletesre tudását. A fiatal főszakács az ibériai „gasztrokalandozás” során őszinte csodálattal figyelte, hogy a baszkok milyen tisztelettel viseltetnek a vidék iránt, és hogyan hasznosítják a helyi szezonális alapanyagokat. Bár Olivér a Tantiban a klasszikus magyar polgári konyha fogásait kínálja újszerű, letisztult formában, annyiban követi a baszk elveket, hogy igyekszik csakis hazai, válogatott, minőségi hozzávalókból elkészíteni ínycsiklandó fogásait. Ha már jártál nálunk, azért, ha még nem, azért térj be hozzánk a Gourmet Fesztiválon! A Tanti sok szeretettel vár!

Weboldal

Terra Hungarica - Spontán Borbár (34)

Terra Hungarica - Spontán Borbár (34)

Borok, sörök, röviditalok

Az autentikus, azaz természethű gazdálkodásból származó, csupán kén hozzáadásával készült borokat népszerűsítő Terra Hungarica idén egy spontán borbárral készül a Gourmet Fesztiválra, ahol az alapelveknek megfelelően elsősorban organikus szőlőből spontán erjesztett borokat lehet majd kóstolni több mint 10 borvidékről és közel 30 termelőtől. Természetesen idén sem maradhatnak el az Európa más országaiból származó - elsősorban biodinamikus - “vendég" borok sem!

Weboldal

Terroir Club - Európa természethű borai (105)

Terroir Club - Európa természethű borai (105)

Borok, sörök, röviditalok

Specialista borlelőhelyként 10 éve foglalkozunk természethű borok népszerűsítésével és forgalmazásával. Termőhelyük sajátosságainak teljes tiszteletben tartásával készült boraink elsősorban kis európai birtokokról származnak, amelyek egytől-egyig ékes bizonyítékai annak, hogy a mainstream mellett létezik az évszázadok alatt kialakult borvalóság. 

Weboldal

Törley Pezsgőpincészet (106)

Törley Pezsgőpincészet (106)

Borok, sörök, röviditalok

A Törley Pezsgőpincészet Kft. - követve Törley József által 1882-ben kijelölt utat - a magyarországi italpiac egyik meghatározó szereplője és számos nemzetközi márka itthoni forgalmazója. A Törley pezsgő immár 134 éve a hagyomány és a minőség jegyében készül, hírneve töretlen, a cél pedig még mindig ugyanaz: megőrizni és népszerűsíteni a pezsgőzés elegáns és különleges hagyományát olyannak, amilyennek az alapító megálmodta.

Weboldal

Viator Apátsági Étterem és Borbár (42)

Viator Apátsági Étterem és Borbár (42)

Éttermek

Pannonhalma

A VIATOR Apátsági Étterem és Borbár 2010. május 28-án nyitotta meg kapuit a pannonhalmi Kosaras-dombon, a Pannonhalmi Főapátság tőszomszédságában. 2015-ben fennállásának immár 5 éves jubileumát ünnepelte, eredeti célkitűzése azonban alapítása óta változatlan: a pannonhalmi bencés szerzetesközösség vendégfogadás iránti elhivatottságát kívánja a gasztronómia nyelvén kifejezésre juttatni, minden tekintetben ötvözve tradíciót és modernitást.
 
VIATOR – Több, mint 5 éve úton.

Weboldal

Villa Medici Étterem (81)

Villa Medici Étterem (81)

Éttermek

Veszprém

Veszprém legszebb részén, páratlan természeti környezetben bújik meg a Villa Medici. A klasszikusan elegáns stílusú étterem magas szintű nemzetközi konyhával várja a gasztronómia szerelmeseit.

Weboldal

VinCE Magazin (10)

VinCE Magazin (10)

Borok, sörök, röviditalok

A VinCE Magazin elődjével együtt több mint tíz éve tölt be vezető szerepet a magyar borsajtóban. A havonta megjelenő magazin objektív és hiteles vaktesztjei borkedvelők ezreinek mutatnak utat, cikkei szórakoztató formában edukálják az olvasókat. A VinCE Budapest Wine Show minden évben a bor nemzetközi világát hozza el Budapestre, mára Közép-Európa meghatározó borkiállításává vált, míg a nyári VinCE Balaton a balatonfüredi vízparton egy üde, nyári "cabrio" boresemény. A VinCE standján természetesen lehet majd bort kóstolni, és játékos feladatokkal is készülnek.

Weboldal

Vinoport (74)

Vinoport (74)

Borok, sörök, röviditalok

A Vinoport egy több mint 8 éve mûködõ online bormagazin, amely a bor mellett gasztronómiával, turizmussal és egyéb életmód témákkal foglalkozik. Filozófiája a borok iránt érdeklõdõ nagyközönség megszólítása szakértõk által, igényes hangvételben, a tudatos borfogyasztók táborának növelése érdekében.

Weboldal

Vörös Homár Belvárosi halpiac (110)

Vörös Homár Belvárosi halpiac (110)

Egyéb finomságok

Édesvízi és sósvízi, halak-rákok-kagylók-fejlábúak kis és nagykereskedelme, vendéglátás, gasztronómia

Weboldal

Walter Vendéglő (43)

Walter Vendéglő (43)

Éttermek

Perbál

A Walter Vendéglő - hatvanöt év kényszerpihenő utáni – 2010-ben történt megnyitásával alternatívát kínáltunk azon Zsámbéki-medencében élő, étterembe járók számára, akik egy ebéd vagy vacsora, egy kellemesen eltöltendő este kedvéért nem minden esetben kelnek útra a főváros irányába. Magyarországon, a hazai alapanyagokra, a történelmi magyar konyha receptjeire építő és a „hagyományossá vált” magyar konyhát megreformáló tevékenységünk legfőbb célja, hogy a hozzánk ellátogató vendégek számára megmutassuk a magyar gasztronómia lehetséges értékeit.

Weboldal

Wang Mester Kínai Konyhája (11)

Wang Mester Kínai Konyhája (11)

Éttermek

Budapest

Wang Qiang kínai mesterszakács az igazi kínai ízek megismerésére invitálja önt ,ahol a Mester szecsuáni tartományra jellemzõ íz világgal kényezteti az oda térõket. Az említett íz világot több neves ételkritikus számtalan díjjal értékelte és gasztronómiai újságok hasábjain méltatta . A Mester által irányított szintén méltán elismert szakácsok nagy odaadással készítik a hazánkban élõ kínaiak által is elismert kulináris értékkel bíró étkeket .

Weboldal

WineAge (52)

WineAge (52)

Borok, sörök, röviditalok

Új- és Óvilági prémium borok Észak- és Dél-Amerikából valamint Spanyolországból.

Weboldal

Winelovers (6)

Winelovers (6)

Borok, sörök, röviditalok

A Winelovers prémium boros rendezvényeket népszerûsít és szervez. Lehetõséget nyújt a bor szerelmeseinek az itallal való ismerkedésre minõségi környezetben. Eseményei között szerepel a Tokaji Március, Kékfrankos Április, Pezsgõ Június, Olaszrizling Október és a Bordói November. 

Weboldal

Zangio Csokoládé (32)

Zangio Csokoládé (32)

Cukrászdák, édességek

A Zangio Csokoládé egy minőség- és szenvedélyorientált csokoládéműhely. Főleg bonbonokat, trüffeleket készít kézműves technológiával. A desszertet mellett a fine dining számára is kifejlesztett kreációkat, amelyeket aperitifnek, vagy akár ételsorok mellé is ajánl.

Weboldal

Zirci Apátsági Manufaktúra (92)

Zirci Apátsági Manufaktúra (92)

Borok, sörök, röviditalok

Fontosnak véljük, hogy a rohanó világban szakítsunk időt az egymás felé fordulásra, a ragyogó beszélgetésekre és az élmények közösségben való megélésére! Ezzel megteremtve az egyensúlyt a mindennapok teendői és a minőségi kikapcsolódás között, amihez remek társ egy pohár Zirci Apátsági sör!

Weboldal

Zsadányi Pince (65)

Zsadányi Pince (65)

Borok, sörök, röviditalok

Tokaj

Zsadányi László és Árendás Eszter 2000-ben alapították meg borászatukat Tállyán, Vineum Borház néven. Hobbiborászatnak indult, ami 2002-ben érett meg arra, hogy valódi borászatként működjön, ekkor volt az első palackozás is. Azóta megváltozott a palackon a név, sőt maguk a palackok is, a száraz boroknak szánt tokaji palackba kerültek a ZSADÁNYI borok. A szőlőültetvények kizárólag a t állyai hegyközség területein találhatók, 17 dűlőben, összesen 20 hektár. Ültetvények 70%-a furmint, 20-25%-a hárslevelű a maradék kisebb rész muskotály és egyéb tokaji szőlőfajták. A saját pincészet folyamatos fejlesztése mellett 2012-ben kezdeményezésükre jött létre Tállyán a TÁLLYA WINES termelői csoport.

Weboldal

Zsendice Sajt és Gasztronómia (111)

Zsendice Sajt és Gasztronómia (111)

Egyéb finomságok

A bükki sajt mintaboltja, és más kiváló magyar sajtkészítő kollégák termékeit forgalmazó sajtbolt a Hold utcai piacon.

Weboldal