Fesztivál ABC: Az almától a zsírig

Összeállítottunk egy túlélő listát, amellyel bármikor átlendülhetünk a tanácstalan pillanatokon. Ha csak ezen szaladunk végig, akkor is garantált a kulináris élmény.

 

„Abban hiszek, ha valaki elesik, fölsegítjük” - Interjú Wolf Andrással, a Salon séfjével

Azt eddig is tudtuk, hogy Wolf András egyséfes és kiforrot koncepcióval valósítja meg mindazt, amit az ízekről gondol és természetes könnyedséggel veszi az akadályokat. A nagykörúti laborban precíz és fegyelmezett a munkatempó, mégis érezni a lazaságot is.

„Soha nem félek a munkától” - Interjú Sárközi Ákossal, a Borkonyha séfjével

Akármikor beszélgetünk is vele, mindig van benne egy adag nyugodtság és érezhető, hogy rendszerben látja a dolgokat. Olyan szakács, aki gondol valamit alapanyagokról, munkáról, viszonyulásról és mindeközben tisztán tudja, hogy neki ebben mi a szerepe. A Michelin-csillag előtt és után is ugyanazt mondja, legfeljebb az alkarján elővillanó Michelin-tetoválás mutatja, hogy ez bizony életreszóló élmény marad.

 

Mangalica-kisokos

A Gourmet Fesztivál kiváló terep arra is, hogy mangalicát kóstoljunk. Megtehetjük ezt többek között a Mangalica és Társai vagy a Fekete Bárány standjainál, miközben az éttermek egy része is kínál mangalicából készült fogásokat. A mangalica klasszikusan olyan alapanyag, amelyről már mindent mondtak, majd annak ellenkezőjét is. Végére jártunk az ügynek.

„Nagyon szeretek főzni” - Interjú Bicsár Attilával, az Alabárdos séfjével

Apránként kinevelte a magyar konyha legújabb generációját, a csillagokat hódító srácokat, miközben ő lassan két évtizede a csúcson, pontosaban a Várban tartja a bázist. Az Alabárdosban idén a díszletek cserélődtek, friss, levegős lett az egykor ódonabbra hangolt tér, de a séf maradt.

 

Budapesti szállodaéttermek a Gourmet-n

Miközben a világban rengeteg helyen járnak az adott város lakói a szállodák éttermeibe, Budapesten valamiért nehezebben indul ez a műfaj. Valószínűleg közrejátszik ebben az is, hogy a 80-as években még a drágaság és luxus szinonimája volt egy 5 csillagos hotel, mára - ahogy a gasztronómia helyzete általában - alaposan megváltozott a kép. Megkérdeztük az érintetteket arról, hogy kell-e félni egy hotelétteremtől és mitől lehetnek vonzók a helyi közönség számára. És persze a Gourmet Fesztiválon is találkozhattok velük!

Gourmet 2014 menüsor

Elkészült a Gourmet teljes menüje, melyben megtaláljátok a kiállító éttermek által kínált ételek hosszú sorát. A Gourmet tematikáját idén a rakottkrumpli köré építettük, így számos étterem kínálatában megtalálhatjátok!

 

Francia sztárséfek a gasztroszínpadon

A kiváló hazai séfek bemutatása mellett a Gourmet igyekszik betekintést nyújtani a világ gasztronómiájába, ezért előszeretettel hívunk külföldi vendégséfeket, hogy bemutassák tudásukat, laikusoknak és szakmabelieknek egyaránt. Szombaton ‘főműsoridőben’ várnak a gasztroszínpadon az idei meghívott francia séfek, és persze nem csak nézni, kóstolni is lehet!

Ázsia a Gourmet-n

A Gourmet Fesztivál fő küldetését hagyományosan a legjobb magyar éttermek egész országra kiterjedő bemutatása jelenti, de a közönség igényeinek megfelelően idén emellett betekintést nyerhetünk az autentikus ázsiai utcai kaják világába is.

 

Édes élet az idei Gourmet Fesztiválon

A Gourmet Fesztiválon érdemes akár tematikus napokat is tartanunk, a kínálaton biztos nem fog múlni. Gondolunk itt arra a megoldásra, ahogy a többnapos borfesztiválokon a rutinosabbak tartanak pezsgő- fehér- vagy vörös napokat, úgy a Gourmet-n pedig beiktathatunk egy édes napot.

Budapest Essentials – Live the city!

A Gourmet Fesztivál is csatlakozott a május utolsó hétvégéjén (május 29 – június 1.) megrendezésre kerülő Budapest Essentials elnevezésű programsorozathoz. A városi fesztivál szervezői egy olyan kulturális, zenei és gasztronómiai esemény-sorozatot álmodtak meg, amely a budapesti életérzést hívatott átadni.

 

Főszerepben a rakott krumpli

A 2014-es Gourmet Fesztivál bemutatja: rakott krumpli legalább 30 felvonásban. Legalább ennyiféle verziót kóstolhatunk ugyanis május 30–június 1. között a Millenárison.

Idei éttermi kiállítóink

A Kiállítók menüpontunkban már elérhető az idei Gourmet-n bemutatkozó éttermek listája, amely folyamatosan bővül. Az újabb nevekért és további érdekességekért kövessétek figyelemmel naponta frissülő Facebook oldalunkat!

 

Egy kis ízelítő a tavalyi rendezvényből

Napsütésben, kis esőben és finomnál finomabb ínyencségekben gazdag Gourmet Fesztivált zártunk 2013-ban is, egy kis ízelítőként íme a fesztivál hivatalos aftermovie-ja!

Gourmet Fesztivál: idén is mindenből a legjobbat

Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztro-fesztiválok legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál. A Millenárison ismét felsorakoznak majd a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd -a saját fogásaik bemutatása mellett - a séfeket.