Zombie Nation (D)

Ez egy korábbi év programja ... :(

A friss programot keresdd a fenti linkeken! :)

Ki ő?

A Zombie Nation az elektronikus zene világában Splank! és John Starlight néven is ismert Florian Senfter techno/elektro projektje, melyet a müncheni dj a kilencvenes évek végén még a Mooner művésznéven alkotó Emanuel Guentherrel üzemeltetett, az új évezredben pedig egyedül juttatott fel a csúcsra.

Legfontosabb pillanat

DJ Hell kiadója, a Gigolo Records adta ki 1999-ben a Zombie Nation első kislemezét. Ezen az EP-n szerepelt az az időtlen technosláger, a Kernkraft 400, mellyel a Zombie Nation betört a legnagyobb klubokba, megszállta a partyarcok tudatalattiját és ZN-függőséget alakított ki mindenkiben, aki csak egyszer is hallotta ezt a számot. Nem túlzás állítani, hogy a Kernkraft 400-re még az is zombiként mozdul meg a tánctéren, aki életében nem gondolta volna, hogy erre a zenére megmozdulhatnak a végtagjai. Pedig a szám alapjai egy Commodore 64-es videojáték zenéjéből eredeztethetők.

Amit érdemes tudni

Két évvel ezelőtt jelent meg a Zombie Nation utolsó, sorrendben negyedik nagylemeze, a Zombielicious. Ezt követően Florian Senfter arra szólította fel a Zombie Nation közösséget, hogy küldjenek neki hangmintákat és sample-öket, amelyből következő számát felépítheti. Így született meg a The Mind Of Many, melynek sikerével egyedül a saját kiadóval (Dekathlon Records) is rendelkező Florian Senfter legújabb technoanyaga, a nemrégiben megjelent Chickflick kelhet majd versenyre.

Legfontosabb számok

Kernkraft 400, Forza, Chickflick, Paeng Paeng