Triggerfinger (B)

Ez egy korábbi év programja ... :(

A friss programot keresdd a fenti linkeken! :)

Kik ők?

Keményvonalas, lendületes és feszes tempójú, de néhol őszintén érzelmes rockzenében utazik Belgium egyik legjobb koncertzenekara, a Triggerfinger.  Pályafutásuk közel két évtizede tart, stílusuk leginkább a Queens of the Stone Age - AC/DC – Led Zeppelin tengelyen mozog. Tavaly jelent meg legutóbbi, By Absence of the Sun című lemezük.

 
Háttér & történet
 
Első, 2004-es bemutatkozó albumukkal rögtön kiérdemelték az 'Antwerpen leghangosabb rock bandája' címet a kritikusoktól, amikor pedig a What Grabs Ya? 2008-ban megjelent, már hazájuk egyik legkedveltebb együttesének számítottak. Nemzetközi hírnévre az All This Dancin' Arounddal tettek szert, melyet a Los Angeles-i Sound City stúdióban vették fel, akárcsak a Nirvana kultikus Nevermind albumát. Az All This Dancin' Around producere az a Greg Gordon volt, aki olyan nagy zenekarok munkáját segítette, mint az Oasis, a Wolfmother, a Soulwax vagy a Slayer.  Ugyancsak L.A.-ben, de ezúttal a Sun City stúdióban rögzítették új, sorrendben negyedik nagylemezüket, a By Absence of the Sunt.  Eddigi pályafutásuk során a Creedence Clearwatertől kezdve Rod Stewartig számos világhírű előadó és zenekar számát formálták át saját világképükre; leghíresebb feldolgozásuk a svéd alter-pophercegnő, Lykke Li I Follow Rivers-éből készült.
 
Mit hallgass meg tőlük? 
 
Perfect Match, Dirty Down Low, All This Dancin' Around, Is It, First Taste, Soon, My Baby's Got A Gun, Let It Ride, Love Lost In Love, On My Knees

Itt meghallgathatod őket: