Kid Cudi (USA)

Ez egy korábbi év programja ... :(

A friss programot keresdd a fenti linkeken! :)

Ki ő?

Kid Cudi jelenleg az amerikai hiphop és kortárs R&B-kultúra legérdekesebb jelensége, egy igazi zenei divatdiktátor, a hipszter kultúra legszínesebb egyénisége. Hiperfriss, aktuális és trendérzékeny élőadó, aki nem mellesleg három Grammy-jelöléssel is büszkélkedhet.

Legfontosabb pillanat

Három évvel ezelőtt Kid Cudi egy mixtape-pel futott be, melynek egyszerűen az A Kid Named Cudi címet adta. A most huszonhét éves amerikai hiphopcsillag bemutatkozó anyagán szerepelt a Day 'n' Nite című sláger, melyet hősünk a Crookersszel közösen készített és hatalmas siker lett. A szám betört az amerikai Billboard lista élmezőnyébe, csak az Egyesült Államokban több mint két millióan töltötték le legálisan, a belőle készült videót mostanáig majdnem ötvennégy millióan látták a YouTube-on, továbbá a Rolling Stone is beválasztotta 2009 legnagyobb slágerei közé.  A Cudi-jelenség Kanye West figyelmét sem kerülte el, aki felkérte rá, hogy dolgozzanak együtt a 808s & Heartbreak albumon. Kid Cudi azonban nemcsak Kanyéval, hanem korunk legnépszerűbb pop dj-jével, David Guettával is megtalálta a közös hangot. Guetta és Cudi közös száma, a Memories tavaly óta nélkülözhetetlen kelléke a legnagyobb buliknak.

Amit érdemes tudni

Kid Cudinak eddig két nagylemeze jelent meg. Az első Man on the Moon: The End of Day 2009-ben került a lemezboltokba, míg a Man on the Moon széria második része, a The Legend of Mr. Rager tavaly került kereskedelmi forgalomba. Cudi 2010 októberében jelentette be, hogy a rock világában is szeretné kipróbálni magát. A hírek szerint nemrégiben Dot da Geniusszal Wizard néven rockbandát alapított.

Legfontosabb számok

Day 'n' Nite, Erase Me, Make Her Say, Memories

Sziget Zeneakadémia - Kid Cudi: