Újra Budapestre érkezik Leslie Mandoki és szupercsapata

2017.07.13. 13:19

Augusztus 8-án este lép fel a Budapest Parkban Leslie Mandoki és legendás világsztárokból álló zenekara, a Mandoki Soulmates.

Leslie Mandoki vezetésével több mint 35 Grammy-díj, számtalan arany és platina-lemez tulajdonosai, a jazz-rock élet ikonjaival találkozhat a közönség, Budapestre érkezik többek között Chris Thompson (Manfred Mann Earth Band), Bobby Kimball (Toto), Nick van Eede (Cutting Crew), Randy Brecker, Bill Evans (Miles Davis Band), John Helliwell és Mark Hart (Supertramp), Mike Stern (Blood, Sweat & Tears), Till Brönner, Klaus Doldinger. A koncert magyar sztárvendégei, Bródy János és Charlie lesznek.
 
Nem véletlen az esemény időzítése: két nappal a 25 éves Sziget Fesztivál előtt a koncert a Szabadság Szigetéhez is kapcsolódik: 1994-ben, az első olyan szigeten, ahova már külföldi művészeket is meghívtak, a Mandoki Soulmates (akkori nevén Leslie Mandoki’s People) az első sztárcsapatok között volt, akik felléptek az azóta már világhírűvé vált rendezvénysorozaton. 
A jubileum kapcsán a heti bérlettel rendelkező Sziget-látogatók karszalagja illetve vouchere erre az rendezvényre is érvényes.
 
Egy másik jeles évforduló is apropója a mostani eseménynek. 20 évvel ezelőtt, 1997-ben született a Találkozások című album, amelyen a magyar könnyűzenei élet kiválóságai – Cserháti Zsuzsa, Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás és Zorán – a műfaj világsztárjai – köztük Ian Anderson, Chaka Khan, Jack Bruce, Al Di Meola, Steve Lukather, Mike Stern és a Brecker-fivérek – társaságában zenéltek Leslie Mandoki vezetésével. A lemezt az évforduló alkalmából újra megjelenteti a Rózsa Records, és elkezdődnek az album folytatásának, a Találkozások II. munkálatai. 
 
A koncertre jegyek már kaphatók a Budapest Park jegypénztáraiban illetve online a www.budapestpark.hu oldalon.