A fesztiválra a check-in folyamatot követően tudsz belépni érvényes karszalagoddal. 

A legegyszerűbben online tudsz jegyet vásárolni a Sziget webshopból. A jegyelővételi helyek részletes listája a Jegyárusító helyek oldalon olvasható. Belépőjegyed a fesztivál ideje alatt a helyszínen is megvásárolhatod, de javasoljuk az elővételi opciókat, így olcsóbban, és sorban állás nélkül juthatsz belépődhöz. A fesztiválra a check-in folyamatot követően tudsz belépni.

A belépőjegyed SZÉP-kártyával és egyéb utalványokkal is megvásárolhatod személyesen a kiemelt jegyirodák bármelyikében, vagy a fesztivál helyszínén. Figyelem, a fesztivál helyszíne korlátozott befogadóképességű, így a jegyek a látogatottságtól függően elfogyhatnak!

Ha segítségre van szükséged, kérdésed van az online tranzakcióval kapcsolatban, vagy a vásárlás során tapasztalt problémáidra keresel megoldást, nézz körbe ITT.

Ha jegyárusító partnerünktől vásároltad jegyedet, kérjük, probléma esetén velük lépj először kapcsolatba.

A jegytípusokról bővebben a Jegyek menüben olvashattok. A Jegyek menüpontban keresd ki azt a jegytípust, melyről többet szeretnél megtudni: érvényességi idő, kapcsolódó szolgáltatások, itt mindent megtalálsz.

Általános jegyinformációk

 • Jegyedet (online vócseredet) a bejáratnál karszalagra cseréljük. A fesztiválra a check-in folyamatot követően tudsz belépni.
 • Minden jegyhez tartoznak szolgáltatások és szabályok – ha nem vagy benne biztos, melyik jegytípus milyen szolgáltatásokat takar, kattints a Jegyek menüpontra
 • A vócserek nem személyhez köthetőek, a jegyed egyedi azonosítóját elsőként bemutató személy kapja meg a karszalagot.
 • Kérjük fokozottan ügyelj arra, hogy jegyedhez más ne férhessen hozzá. Sajnos, ha más már beváltotta a Te azonosítóddal a jegyet, neked már nem tudunk karszalagot adni. A Szigetet nem terheli felelősség jeggyel való visszaélés során.
 • Tartsd biztonságban megvásárolt jegyedet, és ügyelj arra, hogy senki se készíthessen másolatot a belépődről. Ha hivatalos úton (Sziget webshop vagy más regisztrált jegyárusító hely) vásárlod meg, és biztonságosan megőrzöd jegyedet, biztosan nem lesz probléma a bejutással.

Karszalagok:

 • Karszalagodat a vócser beváltásakor kapod meg. A fesztiválra a check-in folyamatot követően tudsz belépni. 
 • Csak a csuklón elhelyezett karszalagok érvényesek
 • A sérült – átragasztott, elvágott, megbontott patentú, kézfejnél nagyobb átmérőjű, bármely más módon manipulált, stb. – karszalag érvénytelen
 • A karszalag nem átruházható
 • A megrongálódott, elveszett karszalagot a Sziget nem pótolja vagy cseréli.

A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen a Sziget eljárást indít.

A Szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

A legfiatalabb Szitizeneket is sok szeretettel várjuk a Szigeten! A 11. (tizenegyedik) életévüket be nem töltött gyermekek (2006. augusztus 17. után születettek) a Rendezvényt ingyenesen látogathatják, de gyermekkarszalag viselése számukra kötelező. A gyermekkarszalagra a kísérőnek kötelessége ráírni a gyermek nevét és a kísérő telefonos elérhetőségét. A gyermekkarszalagokat belépés során lehet igényelni. 
 
A 14. (tizennegyedik) életévüket be nem töltött gyermekek csak nagykorú cselekvőképes kísérővel léphetnek be a Rendezvény területére, és csak nagykorú cselekvőképes kísérővel tartózkodhatnak ott. Gyermekkarszalag viselése számukra is kötelező.
 

Családi Kempingünk kényelmes szálláslehetőséget nyújt gyermekkel érkezőknek a fesztivál területén, itt olvashatsz róla bővebben.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a megvásárolt jegyek nem válthatók vissza!

Keresd meg a belépőd új tulajdonosát a Ticketswap-en keresztül, ahol biztonságosan és kényelmesen intézheted a jegyeladást: https://www.ticketswap.com/sziget

A belépéshez mindenképp szükséged van a jegyed egyedi azonosítókódjára (vonalkód vagy QR kód). Úgyhogy, legjobb, ha nem felejted otthon! Ha megvan PDF formátumban az okostelefonodon, azt is elfogadjuk! A fesztiválra a check-in folyamatot követően tudsz belépni.

Barátságos háziállatok (értsd: kutyák, vadászgörény, kis rágcsálók) behozhatóak a Sziget területére. A háziállatokkal kapcsolatos további információkat ITT találod. A korábbi évek tapasztalatai alapján a hang, a sok ember és az esetleges por miatt inkább azt javasoljuk, hagyd otthon házi kedvencedet.

A Rendezvény területére a Sziget által kiadott engedély nélkül járművel behajtani tilos. Számos kényelmes parkolási lehetőség közül választhatsz majd, ezek a fesztivált megelőzően lesznek elérhetőek.

 • Étel: a kereskedelmi mennyiséget nem meghaladó mértékben hozhatsz be magadnak ételt, de tudd, hogy számos lehetőséget biztosítunk a Fesztivál területén, akár megéhezel, akár megszomjazol
 • Ital: egy Szitizen egy darab, maximum 2,5 literes PET-palackban hozhat be alkoholmentes italt
 • Dohánytermék: maximum 20 doboz cigaretta, 10 doboz szivarka és 10 szál szivar / Szitizen

 

 • Alkohol: alkoholos italt semmilyen mennyiségben nem hozhatsz be
 • Drogok és tudatmódosító szerek: kérjük, semmiképp se hozz magaddal
 • Gázmelegítő és gázpalack: a Szigeten nem fogsz tudni főzőcskézni, de rengeteg lehetőséget biztosítunk, ahol finomakat tudsz enni, úgyhogy hagyd otthon nyugodtan a konyhafelszerelést.
 • Pirotechnikai eszközök: hadd nyűgözzünk le téged mi, a Sziget látványvilágával. Ezért, kérjük, ezeket is hagyd otthon
 • Üvegtárgyak: jobb, ha megelőzzük a baleseteket. Otthon biztosan nem fognak eltörni. 
 • Szúró- és vágóeszközök: ugye mondanunk sem kell, hogy a bejáratnál elvesszük őket?
 • Esernyő: Olyan szép és kényelmes esőkabátok vannak, kérjük, esernyő helyett ezt válaszd
 • Bármilyen eszköz, mellyel más testi épségét veszélyeztetheted: a mindenkori jogszabályban meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyak (8 centiméternél hosszabb vágóélű kés, pillangókés, gázspray, vipera, stb.). Korlátozás alá eső tárgyakkal nem léphetsz be a Fesztivál területére, ezeket a biztonsági őrök minden belépéskor ellenőrzik.

Ha továbbra sem vagy biztos benne, mit hozhatsz magaddal, kérjük, olvasd el a részletes előírásokat ITT, vagy írj a Helpdesk-re ITT.

 • A vócseredet (rajta a vonalkóddal / QR kóddal) 
 • Ha sátrazol, akkor: vízálló sátor, hálózsák, polifoam, elemlámpa, töltő és elemek
 • Minden időjárásnak megfelelő lábbeli: zárt cipő, szandál, papucs
 • Higiéniás kellékek, törülköző, kötszer, fertőtlenítő, gyógyszerek, stb.
 • Sapka, napszemüveg, esőkabát, meleg ruha, zoknik, fürdőruha
 • Naptej, szúnyog- és kullancsirtó
 • MasterCard® vagy Maestro® egy érintéses fizetésre alkalmas bankkártyádat

 

 

A Sziget rendezvényeinek hivatalos készpénzmentes fizetési szolgáltatója a Festipay. A Szigeten kényelmes, készpénz nélküli rendszerben fizethetsz mindenért, kezdve az italokon és ételeken át a merchandise termékekig.

Amatőr fotózásra természetesen van lehetőség saját célra, azonban a koncertek, programok hivatásos (eladási, publikálási céllal) fotózásához a rendezők írásos beleegyezése szükséges. Az egyes médiumok képviselői a Sajtóközpontban keressék a Sajtóiroda munkatársait, vagy írjanak a sajto@sziget.hu-ra.

Fontos tudnod: ahhoz, hogy minél több embernek megmutathassuk a Sziget sokszínűségét, a rendezvényről hang- és képfelvétel készül. Minden résztvevő, aki a felvételeken feltűnik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőivel vagy a rendezvényszervezőkkel szemben. Erről minden információt ITT találsz.

A felhőtlen szórakozás közben biztonságotokra a Helperek Egyesület elsősegélynyújtó járőrei ügyelnek, a nap 24 órájában a fesztivál területén sétálva. Keressétek őket bizalommal vagy forduljatok az elsősegélynyújtó helyen működő orvosi ügyelethez, melynek helyét a térképen jelöljük! Lelki egyensúlyotokra az egyesület pszichológusai vigyáznak a Civil faluban és az egészségügyi bázison. A Szigeten az elsősegélynyújtó hely szomszédságában 24 órás patika is üzemel, ahol segítségetekre lesznek apróbb problémáitok ellátásában. A féktelen parti hevében azonban kérünk titeket, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra!

Észrevételeiddel, panaszaiddal, ötleteiddel az információs sátor és a közönségszolgálati iroda munkatársaihoz fordulhatsz.

A Szigeten több csomagmegőrző és értékmegőrző működik. Ha elveszítettél valamit, érdeklődj a Talált Tárgyak részlegnél.

A Szigeten rengeteg íz és lehetőség közül választhatsz, kezdve a legkülönbözőbb nemzeti konyháktól a legfinomabb magyar specialitásokig. Rengeteg hazai bor és pálinka szerepel kínálatunkban, de a legmenőbb budapesti szórakozóhelyek is önálló helyszínekkel jelentkeznek.
 
A nemzetközi konyha részen indiai, görög, olasz, francia, mexikói, erdélyi, thai és bajor ízeket próbálhattok ki. Egy biztos, éhes és szomjas nem leszel, annyi finomsággal várunk idén is.
Szolgáltatásaink folyamatosan bővülnek: 
 • ATM: több bankautomata is elérhető lesz a Fesztiválon, de ne feledjétek, hogy a fizetésre használható bankkártyatípusok: MasterCard® PayPass™ vagy Maestro® PayPass™ kártyák.
 • Pénzváltás: ha nincs nálad forint, de váltanál, természetesen nincs akadálya
 • Internet: wi-fi pontjainknak köszönhetően mindig naprakész maradhatsz 
 • Csomagmegőrző: több helyen is találsz majd csomagmegőrzőt a fesztivál területén. Ne feledd, csak az itt elhelyezett értékekért vállalunk felelősséget!
 • Kerékpármegőrző: a taxiállomás mellett elhelyezett kerékpártárolót ingyenes használhatod, így nem kell négykeréken buliznod végig. 
 • Mosdók & tusolók: a fesztivál területén rengeteg mosdó és tusoló vár titeket, úgyhogy nyugodtan használjátok ezeket a bokrok és fák helyett. A tusolók 5- és 7napos bérlettel, valamint két, egymást követő napra érvényes napijeggyel használhatjátok. Kérjük, ügyeljetek a mosdók tisztaságára, és ne folyassátok fölöslegesen a vizet. 

Kérjük, figyelmesen olvassátok végig az alábbi információkat, hogy kényelmesen és biztonságosan fesztiválozhassatok!

 • Alkohol, dohányáru és drogok: kérjük, figyelj magadra, ne fogyassz túlzott mennyiségben alkoholt és dohányárut, drogokat pedig egyáltalán ne. A kereskedelmi és vendéglátó egységekben 18 éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal a Rendezvény területén tilos kiszolgálni. A hatályos jogszabályok alapján kábítószernek minősülő anyagok fogyasztása a Rendezvény területén is tilos, azt a törvény bünteti.
 • Vigyázzatok egymásra: Vigyázz magadra, és figyelj a többiekre is, ha bármilyen okból félelmet érzel, vagy egészségügyi probléma merülne fel, fordulj bizalommal a biztonsági és az egészségügyi személyzethez, vagy a szervezőkhöz! Kerüld a kimerültséget és kialvatlanságot! Ne használj drogokat és figyelj a személyes higiéniádra, egészségedre, és a szexuális úton terjedő betegségek elkerülésére!
 • Hőség: Nagy melegben, kimerülten fogyassz minél több vizet, viselj sapkát, használj napkrémet, hogy elkerüld a napszúrást!
 • Gyógyszerek: Ha állandó gyógyszert szedsz, feltétlen hozd magaddal! Gyógyszered megfelelő tárolásában az egészségügyi ellátóhelyen segítenek! A rendezvény területén 24 órás egészségügyi ellátóközpont működik, valamint gyógyszertárat is találsz!
 • Értékek: Kérjük, csak a legfontosabb dolgokat hozd magaddal a Fesztiválra. Használd az Értékmegőrzőt, és kérjük, ha bármilyen tárgyat találsz, add le ugyanitt ezeket. Nagyon hálás lesz a tulajdonosa.
 • Sziget <3 természet: Figyelj a környezeted tisztaságára, a fesztiválkörnyezet megóvására, és ha rongálást vagy károkozást látsz, jelezd a személyzetnek! Kérjük, a bokrok és fák helyett használd a mosdókat.
 • Sátrazás: Sátorhelyed kiválasztásakor legyél körültekintő, válassz biztonságos és könnyen megközelíthető alvóhelyet! Ügyelj arra, hogy ne hagyj ételt sok ideig a sátradban.
 • Kontaktlencse: Egészségügyi okokból inkább a kontaktlencse használatát javasoljuk a szemüveg helyett.
 • Biztonságos szex: Mindig ügyelj a megfelelő védekezésre.
 • Bodysurf: a rendezvényen tilos a bodysurf, kérjük, ezt vegyétek komolyan, a biztonsági emberek kiemelik és akár a rendezvényről is kiküldhetik, akik ezt megszegik.
 • Hangerő: Óvd a hallásod és használj füldugót, ha hangfalak közelében állsz!
 • Előírások teltház esetén: Teltház esetén – a Ti biztonságotok érdekében – a biztonsági személyzet kontrollálhatja a helyszínekre érkezők beengedését. Kérjük, hogy ennek elkerülése érdekében inkább érkezz előbb a koncertekre, így elkerülöd a sorban állást és a hosszabb bejutást.
 • Közlekedés a Szigeten: Inkább számolj több időt a helyszínek közti közlekedésre, a főutakon előfordulhat, hogy nagyobb tömeg halad egyszerre. Kérjük, legyetek mindig türelmesek, ne menjetek a haladási iránnyal szemben és ne lökdösődjetek.
 • Balesetek és bűncselekmények: Bármilyen baleset, sérülés vagy bűncselekmény esetében azonnal fordulj a biztonsági személyzethez, vagy a szervezőkhöz és tőlük kérj segítséget. Amennyiben mentőt kell hívni, ezt is bízd a szervezőkre. Az egészségügyi ellátás ingyenes a fesztivál területén. Ha szemtanúja, vagy áldozata vagy bármilyen bűncselekménynek, keresd fel egyből a biztonsági szolgálatot.
 • Extrém időjárási körülmények: A tömegrendezvényeken kialakulhatnak nem várt időjárási helyzetek. Szervezőink folyamatos kapcsolatban állnak az Országos Meteorológiai Szolgálattal, így első kézből tudunk titeket értesíteni minden extrém időjárási körülményről. Minden lehetséges információs platformon érdeklődhetsz a várható időjárással kapcsolatban, az UV-sugárzástól kezdve a pollenterhelésen át a hőségriadóig. Viharos és szeles idő esetén is tájékoztatjuk a fesztiválozókat. Fontos neked is felkészülnöd a szélsőséges időjárásra: a sátor rögzítésével, és a megfelelő ruházat előkészítésével neked is kényelmesebb lesz. Viharos idő esetén ne állj fák és elektromos eszközök közelében, és maradj inkább nyílt területen. Erős szél esetén biztonsági okokból kiüríthetjük a programhelyszíneket, kérjük, minden esetben kövessétek a szervezők utasításait.
 • Közlekedés a tömegben: Ha egyedül haladsz egy nagy tömegben, mindig ügyelj a helyes menetirány és tempó tartására. Ha úgy érzed, pánik kezd kialakulni, mindig próbálj meg szabad területre menni.

Vidd haza a Szigetet! Válogass a Fesztivál relikviák között több helyszínen is!

A Rendezvény területén – a Rendezvény bejárata előtti területet is ideértve – a Sziget előzetes írásbeli engedélye hiányában tilos bármiféle gazdasági, kereskedelmi vagy reklámtevékenység folytatása.

A Dunában fürdeni, úszni, illetve a Duna-parton sátrazni tilos. Ha szeretnéd a vízpart közelségében élvezni a Fesztivált, használd a speciális, erre kialakított fürdő részt a Sziget Beach-en. Nyugágyakkal, koktélokkal várunk itt.

A Sziget ideje alatt különösen jó idő szokott lenni: napsütés és nyári meleg. Érdemes előre tájékozódni a várható időjárásról, és ennek megfelelően hozz magaddal naptejet, fürdőruhát, és amire még szükséged lehet egy nyári napon. Legyen nálad mindenképp esőkabát, gumicsizma és meleg ruha is, készülj fel mindenre, ugyanis a fesztivált rossz idő esetén is megtartjuk!

A fesztivál területén rengeteg mosdó és tusoló vár titeket, úgyhogy nyugodtan használjátok ezeket a bokrok és fák helyett. A tusolókat 5- és 7napos bérlettel, valamint két egymást követő napra érvényes napijeggyel használhatjátok. Kérjük, ügyeljetek a mosdók tisztaságára, és feleslegesen ne folyassátok a vizet.
Szolgáltatásaink folyamatosan bővülnek: 
 • ATM: több bankautomata is elérhető lesz a Fesztiválon, de ne feledjétek, hogy a fizetésre használható bankkártyatípusok: MasterCard® PayPass™ vagy Maestro® PayPass™ kártyák, ezeknek a fesztiválon történő használatáról bővebben ITT olvashatsz!
 • Pénzváltás: ha nincs nálad forint, de váltanál, természetesen nincs akadálya
 • Internet: wi-fi pontjainknak köszönhetően mindig naprakész maradhatsz 
 • Csomagmegőrző: több helyen is találsz majd csomagmegőrzőt a fesztivál területén. Ne feledd, csak az itt elhelyezett értékekért vállalunk felelősséget!
 • Kerékpármegőrző: a taxiállomás mellett elhelyezett kerékpártárolót ingyenes használhatod, így nem kell négykeréken buliznod végig. 
 • Mosdók & tusolók: a fesztivál területén rengeteg mosdó és tusoló vár titeket, úgyhogy nyugodtan használjátok ezeket a bokrok és fák helyett. A tusolók 5- és 7napos bérlettel, valamint két, egymást követő napra érvényes napijeggyel használhatjátok. Kérjük, ügyeljetek a mosdók tisztaságára, és ne folyassátok fölöslegesen a vizet. 

Budapest, Óbudai-sziget.

 

Kempingezni 7napos, 5napos bérlettel, valamint két egymást követő napra érvényes napijeggyel lehet. 

A fesztivál területén található ivóvíz, ahol a csapvíz nem iható, ezt külön jelezzük.

Kérjük, a sátrad felállításánál hagyd szabadon az előre kiépített útvonalakat. Köszönjük, ha betartod az alábbi instrukciókat a sátrak méretét illetően:
 • 1-2 fős sátor esetében 2 x 2 méter
 • 3-4 fős sátor esetében 4 x 2 méter 
A fesztivál területén rengeteg mosdó és tusoló vár titeket, úgyhogy nyugodtan használjátok ezeket a bokrok és fák helyett. A tusolókat 5- és 7napos bérlettel, valamint két egymást követő napra érvényes napijeggyel használhatjátok. Kérjük, ügyeljetek a mosdók tisztaságára, és feleslegesen ne folyassátok a vizet.

A kemping területeken nem található konnektor, és kérjük, hogy generátort se hozzatok magatokkal. A legfontosabb eszközöket mind fel tudjátok tölteni a töltőpontokon.

A rendezvény teljes területén és teljes ideje alatt szigorúan tilos a tűzrakás, valamint a gázpalackok behozatala is tilos, így főzésre sincs lehetőség. Ha tábortűz mellett szeretnéd élvezni a Fesztivál hangulatát, keresd fel a Tábortűz helyszínünket, ahol zenével és barátságos környezetben várunk téged.

Részletes információk hamarosan!

Használd az erre kialakított Családi Kempingünket!
 
Hogy milyen gyerekprogramokkal várunk titeket? Nézz bele a két évvel ezelőtti hangulat videónkba!

A fesztivál területén sokféle dolog, eszköz, étel, ital, ruha, fejfedő megvásárolható, válogass kedvedre a kínálatból.

Kerekesszéket használsz és segítőre van szükséged a kikapcsolódáshoz? 
 
A Mozduljunk ki! Egyesület immár második alkalommal ingyenes személyi kísérést és személyi segítség nyújtást biztosít azon mozgássérült és/vagy kerekesszéket használó vendégeinek, akiknek segítségre van szükségük az önálló kikapcsolódáshoz.
 
Gyere te is a Sziget Fesztiválra egyedül! Az egyéni igényeket figyelembe véve segítjük a szolgáltatást igénylő mozgássérülteket, szem előtt tartva az inklúzió megvalósulását. Felelősségteljes és hozzáértő munkatársaink biztosítják számodra, hogy értékes időt tölts a fesztiválon, mindezt biztonságban. Ha kísérővel érkezel, de néhány dologban mégis segítséget igényeltek a zökkenőmentes kikapcsolódáshoz, akkor is várjuk jelentkezésedet!
Hogyan veheted igénybe a szolgáltatást?
 
Írj egy e-mailt  a hello@mozduljunkki.hu e-mail címre, ezután elküldjük neked a regisztrációs csomagot. Igény esetén lehetőséged van személyesen is megismerkedni szakképzett önkénteseinkkel!
 
Csak korlátozott számban van lehetőség személyi segítésre, ezért jelentkezz minél hamarabb!
 
Bővebb információt a Mozduljunk ki! Egyesületről- ahol a 2016-os Sziget Fesztiválon készült képeinket is megnézheted - itt találsz:  www.mozduljunkki.hu
Ne legyen akadály a kerekesszék!
Mozduljunk ki!