Art Of Freedom - Best of 2016

A Sziget Art Of Freedom projektjének alkotói elképesztő fantáziával álmodják meg nekünk évről évre a fesztivál legkülönlegesebb építményeit, ejtőzőit, szobrait, installációit. Nézzétek meg a 2016-os galériánkat, és kerüljetek felejthetetlen Sziget-hangulatba!

Az Art of Freedom pályázat a Sziget 2017-re lezárult! Rengeteg izgalmas terv érkezett be, nagyon köszönjük! A második körös továbbjutókat április 20-ig értesítjük. Kérdés esetén keressetek bennünket az artoffredom@sziget.hu címen!

 
 

Art Zone Kapu

Tervező: Nyirán Márton

Az Art Zone kockák nagyméretű, többfunkciós térinstalláció az ART ZONE hiányosságaira próbál reagálni, értve ez alatt a fedett-nyitott pihenőterek, kerítés, kapu és látványos csalogató arculat. Az alap ötletet az adta, hogy a védettségét biztosító kerítés ne lezárja, hanem felhívja az arra járók figyelmét a művészeti helyszínre. A "kerítés", "kapuzat" egy 3x3m-es kockákból álló nagyméretű embléma.

 

 

Bridge of Love

Tervező: Wahorn Works

A “Bridge of love”  (Szeretet híd) az emberek, népek, közötti kapcsolat lehetőségét szimbolizálja és valósítja meg a 6 fészket összekötő hídrendszerrel. A sziget szimbóluma is egyben, amely összehozza az embereket a világ minden tájáról, hogy megismerkedjenek egymással a művészetekkel, és önmagukkal. 

 

 
 

CAP-ture you-CAN

Tervező: TesTér Stúdió

A koncepció lényege, hogy a hulladékgyűjtőt, mint tárgyat nem csupán egyféleképp, tesszük használhatóvá, hanem a palackokra koncentrálva az űrtartalmon kívül, a külső felületét is bevonjuk a gyűjtésbe. A kupak-borítás lehetővé teszi, hogy palackokat csavarhassunk a kukára.

 

 
 

Chillagszemű Juhász

Tervező: Jap-Yap team

Az alap ötletünk az volt, hogy egy olyan pontot alakítsunk ki a fesztiválköztársaság területén ahol a fesztiválozók a nap bármely szakaszában lepihenhet. Amellett, hogy menedéket nyújt a pihenni vágyóknak az épület színes foltja a fesztivál területének. Az öltetett a magyar népmesék világából merítettük, amelyet próbáltuk kortárs formába önteni.

 

 
 

Chill'Area

Tervező: I Ritardat/ari

The Chill’Area is a project of a series of public seats build from Australian pallets. The use of this equipment is also justified by the idea of strength and solidity associated with pallets. This project is one of many examples of creative re-use of pallets.

 

 
 

Color Cube

Tervező: Hardboyhang

A COLOR CUBE megteremti annak a lehetőségét, hogy a fesztivál látogatói mozgásigényüket levezessék, lenyújtsák az előző napi fáradalmakat. Az eszköz profi sportolókkal együttműködésben lett kifejlesztve. Az eszköz segítségével mindkét nem számára könnyen kialakíthatóak állások és testhez álló gyakorlatok.

 

 
 

Csillagos Égbolt

Tervező: J+P+D

A zsúfolt, éjszaka is pulzáló Fesztiválköztársaságban. Ahol mindig történik valami, ahol a fények még éjszaka is bevilágítják a nagyvárost, nehéz egy olyan pihenőhelyet találni, ahol az égre felnézve elmerülhetünk a csillagokban, ahol az égboltot figyelve elfelejthetjük a körülöttünk lévő rohanó világot és csak arra összpontosítunk, hogy a csillagokat összekötve kirajzolódjon a Nagy Göncöl, a Kassziopeia vagy akár az Ökörhajcsár.

 

 
 

Dandelions

Tervező: Scaffold

Compact observation decks and relaxation areas in a form of a complex of four wooden dandelion-like structures. Three flowers are vertical and one is "broken", bended to the ground. Each flower can accommodate 2 people. Getting inside the flower is possible by means of a ladder on the flower's stem. Inside the flower there is a bench to sit on.

 

 

Pet sárkány

Tervező: Vajda Kreatív Diákcsoport

A 15 ezer PET palackból felépített, 25 méter hosszú sárkányunk egyszerre hívja fel a figyelmet az életünket elborító, csak egyszer használatos eszközök tömegére és egyszerre mutatja be azt a kreativitást, amely a magyar diákokban lakozik. Reméljük, egyszerre lesz figyelemfelkeltő és elgondolkodtató az installációnk!

 

 
 

Elektropus

Tervező: Fehérvári Tekla

Installációm a technológia túl gyors fejlődésének hátrányaira hívja fel a figyelmet. Az elektronikai cikkek rohamos gyártása és a fogyasztói társadalom szennyező hatásai egyre fenyegetőbbek, az elektronikai hulladék mennyisége háromszor olyan gyorsan nő, mint bármilyen, más szemété, a gyors ütemű fejlődés miatt a legtöbb elektronikai terméket csak rövid ideig használjuk.

 

 
 

Fairy Town

Tervező: HEXA

A FAIRY TOWN egy kis méretű faházakból álló falu, ahol a házak teteje ülőhelyként szolgál a Szigetlakók számára. Az 5-6 darabból álló csoport elrendezése egy fát vesz körül. A házak építése során keletkező fa-hulladékokból és damilból készített füzér, a fa ágaira akasztva, a házak fölé kerül. A projekt nem csak apró méretéről kapta nevét: este, a fluoreszkáló festésnek köszönhetően varázslatos látványt nyújt a ragyogó falvacska és a lombkoronában csillagokként ragyogó füzér.

 

 
 

Fénylények

Tervező: Dóra Emese

Homályosan áttetsző mélytengeri teremtmények ihlette formák lebegnek UV fényben sárgás izzásban akár a lumineszkáló lények, jelképezve a pislákoló életet. Egyedi univerzumot alkotnak, a nyugalomét és meghittségét, melynek láttán mindenki elmereng. A forgatagban egy nyugalmi pont, felidézi a természet szépségét, megfelelő hely beszélgetések számára.

 

 
 

Flower Park

Tervező: Nívós Társaság

A feltöltődés és pihenés legalább olyan fontos minden fesztiválozónak, mint az, hogy végig tudják tombolni a bulik végtelen sokaságát. Koncertek előtt, vagy után, egyedül, vagy párban, megfáradva, vagy erőtől duzzadva mindenki leül egy kicsit. A Flower Park a maga egyszerűségével kifejezi a fesztivál egyik fő üzenetét, és a LOVE felirat találkozási pontként is szolgálhat a szitizeneknek.

 

 

Funky Monkey

Tervező: Nyirán Virág

.

 

 
 

Funny Furniture

Tervező: Vajda Kreatív Diákcsoport

A Szigetre élni jár ki az ember, viszont aki élményekre vadászva jön és megy - ezt tapasztalatból tudjuk - , az elfárad. Olyan pihenésre, étkezésre, beszélgetésre is használható ülőalkalmatosságokat készít a Vajda Kreatív Diákcsoport, amelyek a Dragon of Freedom és a Világfa árnyékában eddig is meghúzódtak, de most egy nagyobb koncepció értelmében külön figyelmet nyernek. Anyagukban, formájukban, motívumaikban, mondanivalójukban egyedülállóak lesznek, mégis egy egységet alkotva szolgálják a szigetlakókat.

 

 
 

Gazebo

Tervező: Scaffold

Recreation place in the form of a gazebo. It is made of OSB sheets cut out like lace. The sheets are then painted to look metallic. So the gazebo gives shade from the sun and shelter from the rain and is aestetic.

 

 
 

Geo-Bike-Dome

Tervező: K-rtografii

It all started with the most powerful thing we have in common, the unconditional, unshakeable love for bicycles. We love them so much that we are always riding them (no pun intended), always repairing them, always thinking of them, since we were little. We would love that this world would be sorrounded by bicycles, that everybody would acknowledge their greatness!

 

 

Gombák

Tervező: László Ildikó, Nagy Veronika

A tavaly készült Gombák installáció első pályázatunk eredménye. Több km színes műanyag kábelből készült, amit vas vázra fűtünk fel, különböző mintákkal gazdagítva azokat. Fontos volt számunkra az újrahasznosítás, ezért bővel használtunk régi, elszórt kábeleket is, melyek így új életre keltek egy teljesen más szerepben.

 

 
 

Gőzmozdony

Tervező: Nyirán Márton

A Lemezjáték vonat alapja egy 5m3-es üres, használatra alkalmatlan gáztank. Tartályból készült installációim harmadik elemeként, egy klasszikus gőzmozdonyt jelenítenék meg. A tartályok méretüknél fogva látványos elemei tudnak lenni a fesztiválnak, míg anyagukból kifolyólag fesztiválállók. A gőzmozdony mozdonyvezető fülkéjébe fel lehetne mászni és fotózkodni.

 

 

Halraj

Tervező: Grünfelder Judit+ Healium dekoration

...és akkor 1600 fény-hal suhan el a fejünk felett.Oldódunk a látványban. Halraj Project,fényinstalláció - Grünfelder Judit, iparművész és a Healium dekoration csoport közös alkotása.

 

 
 

Handsurfer

Tervező: Gazdag Zoltán, Nyul Dávid

Legyél te is is igazi rockstár! Éld át milyen is lehet egy hullámzó tömeg tetején szörfözni. Alkotásunk hacsak rövid időre is, de betekintést nyújt a rocksztárok életébe.

 

 

Hintanapozóágy

Tervező: Geiger József

Ez a fából készült hintanapozóágy tökéletes baráti beszélgetésekre egy kisfröccs társaságában. A legjobb hely szemhéjpihentetésre és napozásra!

 

 
 

Kerekerdő

Tervező: Mome-Média Design szak

Inspirációnk az erdő. A cél egy kellemes, hűvös közösségi hely megteremtése az Artzone-on belül, ahol a megpihenni vágyók leheveredhetnek. Árnyékkal véd a tűző napsütéstől, és a szivaccsal töltött zsákokkal pedig kényelmes kis menedéket nyújt napközben.

 

 
 

Kötött fröccskert

Tervező: Fonalgerillák Street-Art Workshop group

A Fonalgerillák csoport tagjai már négy éve szépítgetik a főváros különböző pontjait: hol a Deák téren, hol a 49-es villamoson bukkannak fel, fákat öltöztetnek fel, vagy éppen a gyermekvasút egyik kocsiját töltik meg mesés színekkel és mesebeli figurákkal. A Sziget Fesztiválköztársaság állampolgárainak 2014-ben mutatkoztak be.

 

 
 

Közösségi Téralkotó Elem

Tervező: ENVICASH s.r.o (SK)

A SZIGET Fesztiválköztársaság vendégeinek közösség kovácsoló téralkotó installációja. Demonstrálja a környezetvédelem fontosságát, hirdeti az újrahasznosítás széleskörű felhasználási lehetőségeit. Méretével és könnyű bővíthetőségével a fesztivál szerves részévé alakítható. Funkciói a kényelemi igények, szolgáltatóhelyek, a szórakozás, a szabadságérzet együttes kompozícióját alkotják.

 

Let's Swing

Tervező: Mattia Paco Rizzi

Let's Swing! is an artistic-architectural playful and funny installation conceived by Mattia Paco Rizzi. The concept is very simple. A wooden circle emerges from the ground to create a skeleton of a prehistoric animal and to accommodate so many swings.

 

Szerelem-fészek

Tervező: Wahorn Works

A “Wahorn Love Nest” (Wahorn Szerelem Fészek), már harmadik éve nyújt menedéket a fesztivál forgatagában megfáradt, vagy egy kis személyes térre vágyó látogatóknak.

 

 
 

Lucy in the Sky

Tervező: B-terv - Horváth Lili, Tormási Petra, Lee Bin Péter, Balázs Miklós - Buja Hanna - Cséffay Alexandra - Fickert Flórián - Kálmán Dóra - Párdányi Dorottya Fruzsina - Sebők Eszter - Steiner Hanna - Steiner Júlia - Vitályos Orsolya

Egy stilizált felhőkomplexum, ahol minden fesztiválozó a felhők között érezheti magát és látványos derengő fényjátéknak köszönhetően éjjel is megállja helyét installációként.

 

 

Madarak és Földönkívüliek

Tervező: Csekő Etelka

Madarak: A Sziget Fesztivál olyannyira környezetbarát, hogy nem csak megóvja az élővilágot, de különleges új fajok is felbukkanhatnak a fesztivál ideje alatt. Ruhák: Ebben a tervemben fákat öltöztetek fel a Szigetlakók hagyományos öltözékeibe: farmerbe, zsebes vászonnadrágba, színes bermudanadrágba, miniszoknyába, feliratos pólóba, kockás ingbe, rojtos mellénybe, tarka nyári ruhába. Földönkívüliek: A Sziget Fesztivál nem csak országszerte népszerű, hanem a világegyetemben is!

 

 
 

Memory Book

Tervező: Gáthi Kristóf

A Memory Book c. interaktív installáció egy hatalmas könyv, melyet a közösség közösen ír, fejleszt szépít. A cél egy olyan installáció létrehozása volt, mely együtt fejlődik a Szigettel, évről évre kiállítható, és mindig bővithető, ezáltal visszapillantásra is alkalmas. Ugyancsak cél volt, hogy ne csak a használó, hanem a szemlélő is élvezze. Benne rejlik a lehetőség, hogy műalkotások megszületésének adjon teret, melyeket a szigetlakók együtt hoznak létre, melyek ezáltal a fesztivál esszenciáját közvetítik.

 

 

Mermaid Tea Party

Tervező: Nagy Zita Zsófia

A delfin a giccs időtálló esszenciájaként létezik együtt velünk. Csodálatos és szeretetreméltó lény, aki mindannyiunk szívébe könnyedén belopja magát. A habokból kiugorva bennünket, embereket is összeköt a víz titokzatos világával. Igaz barátunk a való életben és a virtuális térben is, ahol az internetes üdvözlőlapok túlburjánzó óceánjában lubickol, mindörökké boldogan.

 

 
 

Mesemocsár

Tervező: Astronauta D458

A koncepció egy élő problémából született. Az ivóvizet szolgáltató közkutak nem képesek a Fesztivál alatt létrejövő hatalmas tömeg vízigényét úgy kielégíteni, hogy egy kisebb mocsár ne keletkezne az ivókutak környékén. E tényből adódóan a kutakat nehéz megközelíteni. Ezért született ez a gondolat,hogy egy érdekes térré alakítsuk át a kutak közvetlen környezetét térplasztikai elemekkel. A kövek görgetek bazalt kövek,melyek a mesék világába vezetnek el minket.

 

 
 

Mind the Step

Tervező: Luigi Gentili, Vittorio Specchia, Alberto Tanelli

MIND THE STEP is a series of green public spaces that offer the possibility of a spontaneous meeting among the users. The project also aims to promote the sustainable cycle of materials used, as well as the possibility of re-using them. Indeed, the stacked and screwed pallets used and arranged in different modules, will ensure the flow of people offering them the possibility to sit and enjoy the company of others or simply one of the possible views of the surroundings. The pallets provided by Podhoran.

 

Moon Explorer

Tervező: Nyirán Márton

Közel 15 éve foglalkozom installációk tervezésével és építésével. Ezeket többnyire újrahasznosított anyagokból szoktam elkészíteni. Fontosnak tartom egy adott feladatnál a talált anyagokból kihozni a maximumot. A jelenlegi pályaműveimnél is erre törekedtem. A Transformer egy kazánház kazánjainak bontásánál keletkezett fémhulladékból jött létre. Ugyanitt volt két használaton kívüli rozsdás gáztartály, amik a tengeralattjáró és a holdjáró alapját képezik. Ezeket például a vastelepek már nem veszik át, mert a szakszerű gáztalanítás és vágás költségesebb mint a vasanyag ára.

 

 

Mushrest

Tervező: Oszlányi Simon, Pál Noémi Anna, Takács Alexandra

A Mushrest koncepciója alapvetően három kifejezés köré épült: természetesség, interakció, színek. A célunk a természet lágy ölén való pihenés élményét belecsempészni egy fesztivál zsongó környezetébe, ezért az installáció alsó részébe egy háló, a tetejére pedig egy ponyva kerül kifeszítésre. A Mushrest nem csak nappal nyújt izgalmas látványt, hanem este is mivel foszforeszkál.

 

 
 

Négyszögletű Kerekerdő

Tervező: Bakos Lilla, Donáth Áron; Győrik Ágnes; Simon Zoltán

Az installáció a természet és az indusztriális világ közötti feszültséget mutatja be. Ebben az alkotásban egy stilizált facsoporton keresztül szemléltetjük ezt a küzdelmet drót és faágak segítségével. A drótból formált geometriai testek az ember alkotta ipari világot az ebből kifelé törekvő gallyak pedig a természetet jelképezik.

 

 
 

Neon Figurative

Tervező: LedLightGroup

Célunk egy vibráló/világító emberi alakokat, figurákat magában foglaló szoborcsoport megalkotása mely 8 alakot foglal magába. Az alakokat valamilyen cselekvés, tevékenység közben tervezzük ábrázolni. Egyaránt lenne mutatós és vidám hangulatú napközben és az éjjeli időszakban.

 

 
 

Nest

Tervező: Gáthi Kristóf

A NEST (fészek) egy egyedülálló bútordarab, amely teljesen/tökéletesen illeszkedik természetes környezetébe. Az installációm váz felépítését különböző méretű és vastagságú drótokból készítettem, amit végezetül a természetben talált növényzettel borítottam be, mely által jól alkalmazkodik a környezethez, valamint visszaadja annak "illatát. Időjárás, és fesztiválálló. Természetes, és újrahasznosított anyagok felhasználásával készült.

 

 
 

Night Visions

Tervező: UnicornGlow

Az alkotásunk koncepciója alapvetően a természet és művészet kapcsolatát hivatott bemutatni. Nyers, megmunkálatlan fával és foszforeszkáló festékkel dolgozunk, az ötletet egy Imagine Dragons album ihlette, fantázianevét is ezután kapta. A festett fatörzsekből készült asztalok és székek különleges élményt nyújtanak naplemente után, mintha az arra tévedt fesztiválozó egy hatalmas vízióba kerülne, ahol a barátaival együtt megpihenhet.

 

 
 

Octopuff

Tervező: B-terv - Cséffay Alexandra, Fickert Flórián, Párdányi Dorottya Fruzsina, Vitályos Orsolya, Balázs Miklós - Buja Hanna - Horváth Lili - Kálmán Dóra- Lee Bin Péter - Sebők Eszter - Steiner Hanna - Steiner Júlia - Tormási Petra

Az OctoPuff a Sziget óriáspolipja. A Sziget köztársasága is legalább olyan változatos, mint a tengeri élővilág, így nem hiányozhat a fesztiválról ez a különleges élőlény sem.

 

 
 

Óriás Sziget szövés

Tervező: Óriás Sziget Szövő csapat

Legfőbb célja a már nem használt műanyag és textilhulladékok újrahasznosítása. Bárki, aki az ArtZone-ban jár, beleszőhet a szövésbe, így az összes szitizen alkothat egy óriás rongyszőnyeget együtt. A rongyszőnyeget az utolsó délután (vagy amikor kész van) le lehet szedni és lehet rajta egy közös nagy pikniket rendezni.

 

 

Az összetartozás kezei

Tervező: Barthó Dorottya, Eisenberger Viktória, Herbszt Csilla

Gyere és pihenj meg pár percre az Összetartozás kezeinél! Találkozási hely konkrét és átvitt értelemben is: szobrunk a különböző kultúrák egymásra találását szimbolizálja.

 

 
 

Pillekő arcok

Tervező: Pillekő Projekt

A Pillekő Antal Csaba alkotó szellemi műhelyében formálódott innovatív környezetvédelmi technológia, amely lenyomata korunk társadalmi, gazdasági és környezeti állapotának, problémáinak és egyben lehetőségeinek. Célja egy civil mozgalmon keresztül a szemléletváltás elősegítése, közösségi műalkotásokkal és a jövő épített környezetének létrehozásával.

 

 

Pleasure Factory

Tervező: S39 Hybrid Design Manufaktúra

A PLEASURE_FACTORY egy egyedi karakterrel bíró gyár. A “klasszikus” fesztivál kellékek könnyűszerkezetes megoldásai mellett egy olyan installáció megteremtését tűztük ki célul, ami jellegében egy nehézipari gyártósorra emlékeztet. Szerkezeteket, nyomócsöveket, konténerek, tartályokat látunk, amik egymáshoz csatlakozva egy működő üzem benyomását keltik.

 

 
 

Popsheep

Tervező: Somogyi Fanni, Somogyi Miklós

A Pop Sheep installációs kültéri szobor 24 életnagyságú szemüveges bárányból áll. Több inspirációm is volt a projekt tervezése közben: mint például a bárány számolás és a pop art. Egy stresszes nap után mielőtt épp elaludtam és ’bárányokat számoltam’ arra gondoltam, hogy milyen ‘cool’ lenne ha színes életnagyságú bárányokat tudnék építeni és valóságban kreálnék egy igazi nyájat.

 

 

Ruhalámpások

Tervező: Szabó Gergely

A lampionjaimmal a Sziget látogatóinak a sokszínűségét szerettem volna kifejezni és hangulatos fesztivál világítást adni a campingek közti utaknak. Remélem mindenkit boldogsággal tölt el esténként ha rápillant.

 

 

Sárga tengeralattjáró

Tervező: Nyirán Márton

Közel 15éve foglalkozom installációk tervezésével és építésével. Ezeket többnyire újrahasznosított anyagokból szoktam elkészíteni. Fontosnak tartom egy adott feladatnál a talált anyagokból kihozni a maximumot. A jelenlegi pályaműveimnél is erre törekedtem. A Transformer egy kazánház kazánjainak bontásánál keletkezett fémhulladékból jött létre.

 

Selfie Transformer

Tervező: Nyirán Márton

Közel 15 éve foglalkozom installációk tervezésével és építésével. Ezeket többnyire újrahasznosított anyagokból szoktam elkészíteni. Fontosnak tartom egy adott feladatnál a talált anyagokból kihozni a maximumot. A jelenlegi pályaműveimnél is erre törekedtem. A Transformer egy kazánház kazánjainak bontásánál keletkezett fémhulladékból jött létre.

 

 
 

Shades of Green

Tervező: Rácz Eszter és Kiss Péter

A Shades of Green alkotás tervezőiként célunk egy egyedülálló közösségi tér megalkotása volt, mely illeszkedik a Sziget Fesztivál „zöld” koncepciójába. A fektetett-nyolcas formában sorakozó lamellák és a közöttük ívesen futó növénysávok látványos pihenőteret alkotnak. A nyolcas forma két különálló, de vizuálisan kapcsolatban álló térre osztja a teret, melyeket a sugarasan kiosztott lamellák árnyékolnak, a tetejükön elhelyezett párafüggöny pedig egyaránt felfrissülést biztosít a beültetett növényeknek és a Sziget lakóinak.

 

 

Stylecase

Tervező: Leitner Levente – Gwizdala Dáriusz

Régóta látogatunk fesztiválokat, személyes élményeinkre támaszkodtunk a terv megalkotásakor. Ülőhely, fekvőhely sosincs elég, főleg nem több személynek. Nappal árnyékot találni nehéz, éjjel használható fényforrást. Nem mellesleg a látványos design is jó hangulatemelő. Az eső sem elhanyagolható, igencsak bosszantó része a mindennapoknak. Táskáink mindezekre megoldást nyújtanak, ráadásul jól fotózhatók kisebb távolságból is. Magassága úgy lett számolva, hogy gyerekek is könnyedén belemászhassanak.

 

 
 

Szellem Szoborpark

Tervező: Unicorn Factory

A Szellem Szobor Park, egy olyan fémdrótból készült szoborcsoport installáció, ami teljes mértékben illeszkedik az ArtZone mesés világába és tökéletesen bírja a fesztivál speciális környezetét. Időtálló, mind nappal, mind éjszaka megvilágítva érdekes vizuális élményt nyújt. A kiválasztott figurák mind erős szimbólumok, a varázslat és mese világát idézik.

 

 
 

Szerelempavilon

Tervező: M & F

A szerelem pavilon nem csak a szerelmeseket hanem a pihenni vágyókat is magához vonzza. A kellemes hangulatot színes esernyők garantálják, amelyeken az átszűrődő nyári napfény szelíd szivárványként sziporkázik. De amint lemegy a nap, a szerelemé a főszerep, hiszen az egész éjszakán át fényben úszó pavilon, csillagos égboltként ragyog az ott kikapcsolódók számára.

 

 

Think Inside the box

Tervező: Dkni iroda

A Think INSIDE the Box egy olyan pavilon, amelybe kisebb csoportok beülhetnek árnyékba pihenni és beszélgetni. Kívülről kocka formájú, belülről ergonomikusan kialakított barlang-szerű tér fogad. Az épület vízszintes falemezekből épül, ennek köszönhetően egyszerre zárt és transzparens. A belső térben két pad szerű bővület található. A tér a pavilon tetejére négyzetté szűkül, ahol egy infinite mirror került kialakításra ezzel növelve a tér vizuális méreteit.

 

 
 

Tortoázis

Tervező: Építész Klub BME

A Tortoázis színes, árnyékos, nyugodt hely, ahol feltöltődhetsz kreatív energiákkal a következő hatalmas buli előtt. Olyan közösségi tér, ahol egy párnára lehuppanva elbújhatsz a tűző nap elől, mint teknős a páncéljába.

 

 
 

Tower Of Freedom

Tervező: Mert Gönül & Ece Yuyar

The concept is based on two main lines linked between stages. It creates a square that’ll define or area. Giving it’s height occured by rotating and scaling the sqare upwards inspired by movements of the people at the festival. It shows itself first when the visitors enter to the zone.

 

Tree of Dreams

Tervező: Vajda Kreatív Diákcsoport

.

 

 
 

UFO Family

Tervező: Nívós Társaság

Az installáció egy a fesztivál területére zuhant repülő csészealjat és az ezzel utazó UFO családot ábrázol. A család szép lassan már elkezdett alkalmazkodni a környezetéhez. Sátrat vertek, piknikező asztalt szereztek és már az öltözködésükkel is próbáltak beolvadni a fesztivál környezetébe.

 

 

Űrkomp 3.0

Tervező: Kolonocs Kitty, Zsadányi Hajnalka, Ángyán Gergő, Ángyán Pál, Hajdu Bence, Pálmai Melinda, Sokorai Attila

April egyik legjobb partija volt a tavalyi Sziget fesztivál, ezért idén is megérkezett, és magával hozta a barátait is. 3.0-ás járgányukkal az Aréna mellett landoltak, keressétek meg őket!

 

 

Varázsmező

Tervező: Kárpáti Eszter, László Ildikó, Nagy Veronika

Leendő ipari termék- és formatervező mérnökök vagyunk Pécsről. Egy közösségteremtő installáció megtervezését tűztük ki magunk elé célként. Idén színes levelekkel szeretnénk megnyerni a fesztiválozók tetszését, melyek árnyékot adnak, pihenőhelyként funkcionálnak egy-egy koncert után és természetesen a fesztivál hangulatát is kellőképp tükrözik. Projektünk a Varázs mező elnevezést kapta, mert reméljük, mindenkit elfog az az érzés egy kicsit, hogy egy mesebeli tájra keveredett.

 

 
 

Viharsátor

Tervező: MOME Média design

A sátor célja enyhülést nyújtani az időjárás viszontagságai elől menekülő Szigetlakóknak. Ha szakad az eső, a sátor belsejében nyári hangulat uralkodik, ha kívül tombol a nyár, a sátorban vihar dúl.

 

 

Xylobamboo

Tervező: Albert Kristóf, Garai Ilka, Hartai Krisztina

A Xylobamboo egy interaktív installáció, mely amellett, hogy díszítőelem, kapcsolatteremtő és szórakoztató szerepet is betölt. A Xylobamboo valójában egy xilofon elven működő szobor, a bambusz rudak a kis ütőkkel megszólaltathatóak. Méreténél fogva egyszerre több ember, baráti társaságok játszhatnak rajta együtt.

 

 

Zenebabák

Tervező: Juhász Ivett

A Zenebabák installáció elemei a bakelit, órsósmagnó orsó, CD és kazetta fejű próbababák, melyek ha leszáll az est, a fejükben elhelyezett LED-ek segítségével, és a testükön szétterülő fluoreszkáló, és foszforeszkáló festékektől fényesen világítanak, és verik vissza a fényt. A koncepció, a Sziget Fesztivál installációban történő megtestesítése, melynek részei az emberek, és a zene.

 

 
 

Zoo Chairs

Tervező: Scaffold

Deck-chairs made as different animals. They are made from sackcloth stuffed with thatch or straw. The sizes allow 2 lying people or 2 sitting. They are also mobile and easy to move.

 

Art of Freedom 2017 - Általános Szerződési Feltételek