A legegyszerűbben online tudsz jegyet vásárolni a Balaton Sound webshopból. A jegyelővételi helyek részletes listája a Jegyárusító helyek oldalon olvasható. Belépőjegyed a fesztivál ideje alatt a helyszínen is megvásárolhatod, de javasoljuk az elővételi opciókat, így olcsóbban, és sorban állás nélkül juthatsz belépődhöz. A fesztiválra a check-in folyamatot követően tudsz belépni.

A belépőjegyed SZÉP-kártyával és egyéb utalványokkal is megvásárolhatod személyesen a kiemelt jegyirodák bármelyikében, vagy a fesztivál helyszínén. Figyelem, a fesztivál helyszíne korlátozott befogadóképességű, így a jegyek a látogatottságtól függően elfogyhatnak!

Ha segítségre van szükséged, kérdésed van az online tranzakcióval kapcsolatban, vagy a vásárlás során tapasztalt problémáidra keresel megoldást, nézz körbe ITT.

Ha jegyárusító partnerünktől vásároltad jegyedet, kérjük, probléma esetén velük lépj először kapcsolatba.

A jegytípusokról bővebben a Jegyek menüben olvashattok.

Általános jegyinformációk

 • Jegyedet (online vócseredet) a bejáratnál karszalagra cseréljük. A fesztiválra a check-in folyamatot követően tudsz belépni. 
 • Minden jegyhez tartoznak szolgáltatások és szabályok – ha nem vagy benne biztos, melyik jegytípus milyen szolgáltatásokat takar, kattints a Jegyek menüpontra
 • A vócserek nem személyhez köthetőek, a jegyed egyedi azonosítóját elsőként bemutató személy kapja meg a karszalagot. 
 • Kérjük fokozottan ügyelj arra, hogy jegyedhez más ne férhessen hozzá. Sajnos, ha más már beváltotta a Te azonosítóddal a jegyet, neked már nem tudunk karszalagot adni. A Balaton Soundot nem terheli felelősség jeggyel való visszaélés során.
 • Tartsd biztonságban megvásárolt jegyedet, és ügyelj arra, hogy senki se készíthessen másolatot a belépődről. Ha hivatalos úton (Balaton Sound webshop vagy más regisztrált jegyárusító hely) vásárlod meg, és biztonságosan megőrzöd jegyedet, biztosan nem lesz probléma a bejutással.

Karszalagok:

 • Karszalagodat a vócser beváltásakor kapod meg. A fesztiválra a check-in folyamatot követően tudsz belépni.
 • Csak a csuklón elhelyezett karszalagok érvényesek
 • A sérült – átragasztott, elvágott, megbontott patentú, kézfejnél nagyobb átmérőjű, bármely más módon manipulált, stb. – karszalag érvénytelen
 • A karszalag nem átruházható
 • A megrongálódott, elveszett karszalagot a Balaton Sound nem pótolja vagy cseréli.

A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen a Balaton Sound eljárást indít.

A Szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

A legfiatalabb Soundosokat is sok szeretettel várjuk a Balaton Soundon! A 11. (tizenegyedik) életévüket be nem töltött gyermekek (2006. július 9. után születettek) a Rendezvényt ingyenesen látogathatják.

A 14. (tizennegyedik) életévüket be nem töltött gyermekek csak nagykorú cselekvőképes kísérővel léphetnek be a Rendezvény területére, és csak nagykorú cselekvőképes kísérővel tartózkodhatnak ott.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a megvásárolt jegyek nem válthatók vissza!

A belépéshez mindenképp szükséged van a jegyed egyedi azonosítókódjára (vonalkód vagy QR kód). Úgyhogy, legjobb, ha nem felejted otthon! Ha megvan PDF formátumban az okostelefonodon, azt is elfogadjuk! A fesztiválra a check-in folyamatot követően tudsz belépni.

Barátságos háziállatok (értsd: kutyák, vadászgörény, kis rágcsálók) behozhatóak a fesztivál területére. A háziállatokkal kapcsolatos további információkat ITT találod. A korábbi évek tapasztalatai alapján a hang, a sok ember és az esetleges por miatt inkább azt javasoljuk, hagyd otthon házi kedvencedet.

A Rendezvény területére a Balaton Sound által kiadott engedély nélkül járművel behajtani tilos.

 • Étel: a kereskedelmi mennyiséget nem meghaladó mértékben hozhatsz be magadnak ételt, de tudd, hogy számos lehetőséget biztosítunk a Fesztivál területén, akár megéhezel, akár megszomjazol
 • Ital: egy darab, maximum 2,5 literes PET-palackban hozhatsz be alkoholmentes italt
 • Dohánytermék: maximum 20 doboz cigaretta, 10 doboz szivarka és 10 szál szivar / látogató
 • Alkohol: alkoholos italt semmilyen mennyiségben nem hozhatsz be
 • Drogok és tudatmódosító szerek: kérjük, semmiképp se hozz magaddal
 • Gázmelegítő és gázpalack: a Balaton Soundon nem fogsz tudni főzőcskézni, de rengeteg lehetőséget biztosítunk, ahol finomakat tudsz enni, úgyhogy hagyd otthon nyugodtan a konyhafelszerelést. Ha már itt vagy a fesztiválon, és mégis elhoztad a gázpalackod, ennek megőrzéséről bővebb infókat itt találsz.
 • Pirotechnikai eszközök: hadd nyűgözzünk le téged mi, a Balaton Sound látványvilágával. Ezért, kérjük, ezeket is hagyd otthon
 • Üvegtárgyak: jobb, ha megelőzzük a baleseteket. Otthon biztosan nem fognak eltörni. Értjük ezalatt a Nutellás, befőttes, stb üvegeket is.
 • Szúró- és vágóeszközök: ugye mondanunk sem kell, hogy a bejáratnál elvesszük őket?
 • Esernyő: Olyan szép és kényelmes esőkabátok vannak, kérjük, esernyő helyett ezt válaszd
 • Bármilyen eszköz, mellyel más testi épségét veszélyeztetheted: a mindenkori jogszabályban meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyak (8 centiméternél hosszabb vágóélű kés, pillangókés, gázspray, vipera, stb.). Korlátozás alá eső tárgyakkal nem léphetsz be a Fesztivál területére, ezeket a biztonsági őrök minden belépéskor ellenőrzik.

Ha továbbra sem vagy biztos benne, mit hozhatsz magaddal, kérjük, olvasd el a részletes előírásokat ITT, vagy írj a Helpdesk-re ITT.

 • A vócseredet (rajta a vonalkóddal / QR kóddal)
 • Ha sátrazol, akkor: vízálló sátor, hálózsák, polifoam, elemlámpa, töltő és elemek
 • Minden időjárásnak megfelelő lábbeli: zárt cipő, szandál, papucs
 • Higiéniás kellékek, törülköző, kötszer, fertőtlenítő, gyógyszerek, stb.
 • Sapka, napszemüveg, esőkabát, meleg ruha, zoknik, fürdőruha
 • Naptej, szúnyog- és kullancsirtó

 

 

- A Sziget rendezvényeinek hivatalos készpénzmentes fizetési szolgáltatója a Festipay. A Balaton Soundon kényelmes, készpénz nélküli rendszerben fizethetsz mindenért, kezdve az italokon és ételeken át a merchandise termékekig. Részletes információkat a Festipay kártyáról itt találsz.

- Hozd magaddal a saját MasterCard PayPass vagy Maestro PayPass kártyádat, mellyel egy érintéssel fizethetsz a fesztiválon mindenért. Részletes információt az egyérintéses Mastercard és Maestro kártyáról itt találsz.

Amatőr fotózásra természetesen van lehetőség saját célra, azonban a koncertek, programok hivatásos (eladási, publikálási céllal) fotózásához a rendezők írásos beleegyezése szükséges. Az egyes médiumok képviselői a Sajtóközpontban keressék a Sajtóiroda munkatársait, vagy írjanak a sajto@balatonsound.hu-ra.

Fontos tudnod: ahhoz, hogy minél több embernek megmutathassuk a Balaton Sound sokszínűségét, a rendezvényről hang- és képfelvétel készül. Minden résztvevő, aki a felvételeken feltűnik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőivel vagy a rendezvényszervezőkkel szemben. Erről minden információt ITT találsz.

A felhőtlen szórakozás közben biztonságotokra elsősegélynyújtók ügyelnek, a nap 24 órájában. Keressétek őket bizalommal vagy forduljatok az elsősegélynyújtó helyen működő orvosi ügyelethez, melynek helyét a térképen jelöljük! Ha nem találod, szólj a biztonsági őröknek, vagy az információ dolgozóinak. Kérünk benneteket, hogy a fesztivál ideje alatt is vigyázzatok magatokra és egymásra, igyatok sok alkoholmentes folyadékot, használjatok naptejet, sapkát, és ha rosszul érzitek magatokat, forduljatok az egészségügyi személyzethez!

Ne hagyd magad lemerülni! :)
 
A Balaton Soundon több helyen is biztosítunk lehetőséget a telefonod feltöltésére. Leadhatod készülékedet és feltöltve visszakapod, de zsebben is elférő, hordozható mobiltöltési lehetőséget is biztosítunk. Keresd ezeket a Balaton Sound területén!

Ha kérdésed van, fordulj bizalommal a helyszínen lévő információs standon a kollégáinkhoz.

A  Balaton Soundon több csomagmegőrző és értékmegőrző működik. Ha elveszítettél valamit érdeklődj a Talált Tárgyak részlegnél vagy hívd a Talált Tárgyak Vonalát: +36 20 330 9332.

A Balaton Soundon rengeteg íz és lehetőség közül választhatsz, kezdve a legkülönbözőbb nemzeti konyháktól a legfinomabb magyar specialitásokig. Rengeteg hazai bor és pálinka szerepel kínálatunkban. Egy biztos, éhes és szomjas nem leszel, annyi finomsággal várunk idén is.

Részletes információk hamarosan!

Szolgáltatásaink folyamatosan bővülnek!

 • ATM: több bankautomata is elérhető lesz a Fesztiválon, de ne feledjétek, a fizetésre használható kártyatípusok: MasterCard® PayPass™, Maestro® PayPass™ kártyák, Festipay kártya. Ezeknek a fesztiválon történő használatáról ITT olvashatsz!
 • Pénzváltás: ha nincs nálad forint, de váltanál, Zamárdi területén több pénzváltó is működik. Érdemes előre gondolkodnod a pénzváltásról, a Fesztivál területén erre nem lesz mód. 
 • Internet: wi-fi pontjainknak köszönhetően mindig naprakész maradhatsz
 • Csomagmegőrző / értékmegőrző: több helyen is találsz majd csomagmegőrzőt a fesztivál területén. Ne feledd, csak az itt elhelyezett értékekért vállalunk felelősséget! Értékmegőrződet előre is megvásárolhatod ITT
 • Kerékpármegőrző: a taxiállomás mellett elhelyezett kerékpártárolót ingyenes használhatod, így nem kell négykeréken buliznod végig.

A fesztivál területén rengeteg mosdó vár titeket, úgyhogy nyugodtan használjátok ezeket a bokrok és fák helyett. A tusolókat kempingjeggyel és érvényes Balaton Sound napijeggyel vagy bérlettel használhatjátok. Kérjük, ügyeljetek a mosdók tisztaságára, és feleslegesen ne folyassátok a vizet.

A Balaton Sound, mint Magyarország egyik kiemelt turisztikai eseménye, mindig is kiemelt figyelemmel kezelte a látogatók biztonságát. Az új kihívások miatt folyamatos a fejlesztés, ezen a téren a Balaton Sound intézkedései nemzetközi szinten is kimagaslóak. 
 
A biztonságot többszintű fejlesztéssel erősítjük, arra törekedve, hogy a fokozott biztonsági intézkedések a fesztiválozók számára minél kevésbé legyenek szembetűnőek. A fesztivál területe a rendezvényt megelőzően, és közben is rendszeresen átvizsgálásra kerül. A bejáratoknál egy teljesen új beléptetőrendszer lesz, a jegybeváltáskor személyi azonosítást is végzünk majd. A kamerás „check in” rendszer segít felismerni, ha nem a jogos felhasználó kíván belépni a kiadott karszalaggal. A biztonságos szórakozást egy több száz fős biztonsági személyzet és egészségügyi stáb segíti, ugyanakkor együtt dolgozunk hazai és nemzetközi rendőrséggel, a Terrorelhárítási Központtal, biztonsági őrökkel.
 • Indulás előtt érdemes átnézned a fesztiválra behozható és nem behozható tárgyak listáját. A bejáratnál a biztonsági ellenőrzésnél a nem behozható tárgyakat a biztonságotok érdekében kiszűrik.
 • A Balaton Soundnak idén egy teljesen új beléptető rendszere lesz, a belépésnél mindenképp legyen nálad fényképes igazolvány, erre szükséged lesz ahhoz, hogy átvehesd a karszalagod.
Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyen felhőtlen a szórakozás, ehhez pedig a ti együttműködésetekre is szükség van. Tegyünk meg együtt mindent azért, hogy fantasztikus fesztiválélményben legyen részünk! 
További információk ITT

Vidd haza a Balaton Soundot! Válogass a Fesztivál relikviák között több helyszínen is!

A Rendezvény területén – a Rendezvény bejárata előtti területet is ideértve – a Balaton Sound előzetes írásbeli engedélye hiányában tilos bármiféle gazdasági, kereskedelmi vagy reklámtevékenység folytatása.

A Balaton Sound közvetlenül a zamárdi szabadstrandon helyezkedik el, úgyhogy gyönyörű környezetben, Tihany látképével élvezheted a strandolást. Nyugágyakkal, koktélokkal várunk.

A Balaton Sound ideje alatt különösen jó idő szokott lenni: napsütés és nyári meleg. Érdemes előre tájékozódni a várható időjárásról, és ennek megfelelően hozz magaddal naptejet, fürdőruhát, és amire még szükséged lehet egy nyári napon. Legyen nálad mindenképp esőkabát, gumicsizma és meleg ruha is, készülj fel mindenre, ugyanis a fesztivált rossz idő esetén is megtartjuk!

Kérjük, figyelmesen olvassátok végig az alábbi információkat, hogy kényelmesen és biztonságosan fesztiválozhassatok!

 • Alkohol, dohányáru és drogok: kérjük, figyelj magadra, ne fogyassz túlzott mennyiségben alkoholt és dohányárut, drogokat pedig egyáltalán ne. A kereskedelmi és vendéglátó egységekben 18 éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal a Rendezvény területén tilos kiszolgálni. A hatályos jogszabályok alapján kábítószernek minősülő anyagok fogyasztása a Rendezvény területén is tilos, azt a törvény bünteti.
 • Vigyázzatok egymásra: Vigyázz magadra, és figyelj a többiekre is, ha bármilyen okból félelmet érzel, vagy egészségügyi probléma merülne fel, fordulj bizalommal a biztonsági és az egészségügyi személyzethez, vagy a szervezőkhöz! Kerüld a kimerültséget és kialvatlanságot! Ne használj drogokat és figyelj a személyes higiéniádra, egészségedre, és a szexuális úton terjedő betegségek elkerülésére!
 • Hőség: Nagy melegben, kimerülten fogyassz minél több vizet, viselj sapkát, használj napkrémet, hogy elkerüld a napszúrást!
 • Gyógyszerek: Ha állandó gyógyszert szedsz, feltétlen hozd magaddal! Gyógyszered megfelelő tárolásában az egészségügyi ellátóhelyen segítenek! A rendezvény területén 24 órás egészségügyi ellátóközpont működik, valamint gyógyszertárat is találsz!
 • Értékek: Kérjük, csak a legfontosabb dolgokat hozd magaddal a Fesztiválra. Használd az Értékmegőrzőt, és kérjük, ha bármilyen tárgyat találsz, add le ugyanitt ezeket. Nagyon hálás lesz a tulajdonosa.
 • Balaton Sound <3 természet: Figyelj a környezeted tisztaságára, a fesztiválkörnyezet megóvására, és ha rongálást vagy károkozást látsz, jelezd a személyzetnek! Kérjük, a bokrok és fák helyett használd a mosdókat.
 • Sátrazás: Sátorhelyed kiválasztásakor legyél körültekintő, válassz biztonságos és könnyen megközelíthető alvóhelyet! Ügyelj arra, hogy ne hagyj ételt sok ideig a sátradban.
 • Kontaktlencse: Egészségügyi okokból inkább a kontaktlencse használatát javasoljuk a szemüveg helyett.
 • Biztonságos szex: Mindig ügyelj a megfelelő védekezésre.
 • Bodysurf: a rendezvényen tilos a bodysurf, kérjük, ezt vegyétek komolyan, a biztonsági emberek kiemelik és akár a rendezvényről is kiküldhetik, akik ezt megszegik.
 • Hangerő: Óvd a hallásod és használj füldugót, ha hangfalak közelében állsz!
 • Előírások teltház esetén: Teltház esetén – a Ti biztonságotok érdekében – a biztonsági személyzet kontrollálhatja a helyszínekre érkezők beengedését. Kérjük, hogy ennek elkerülése érdekében inkább érkezz előbb a koncertekre, így elkerülöd a sorban állást és a hosszabb bejutást.
 • Közlekedés a Balaton Soundon: Inkább számolj több időt a helyszínek közti közlekedésre, a főutakon előfordulhat, hogy nagyobb tömeg halad egyszerre. Kérjük, legyetek mindig türelmesek, ne menjetek a haladási iránnyal szemben és ne lökdösődjetek.
 • Balesetek és bűncselekmények: Bármilyen baleset, sérülés vagy bűncselekmény esetében azonnal fordulj a biztonsági személyzethez, vagy a szervezőkhöz és tőlük kérj segítséget. Amennyiben mentőt kell hívni, ezt is bízd a szervezőkre. Az egészségügyi ellátás ingyenes a fesztivál területén. Ha szemtanúja, vagy áldozata vagy bármilyen bűncselekménynek, keresd fel egyből a biztonsági szolgálatot.
 • Extrém időjárási körülmények: A tömegrendezvényeken kialakulhatnak nem várt időjárási helyzetek. Szervezőink folyamatos kapcsolatban állnak az Országos Meteorológiai Szolgálattal, így első kézből tudunk titeket értesíteni minden extrém időjárási körülményről. Minden lehetséges információs platformon érdeklődhetsz a várható időjárással kapcsolatban, az UV-sugárzástól kezdve a pollenterhelésen át a hőségriadóig. Viharos és szeles idő esetén is tájékoztatjuk a fesztiválozókat. Fontos neked is felkészülnöd a szélsőséges időjárásra: a sátor rögzítésével, és a megfelelő ruházat előkészítésével neked is kényelmesebb lesz. Viharos idő esetén ne állj fák és elektromos eszközök közelében, és maradj inkább nyílt területen. Erős szél esetén biztonsági okokból kiüríthetjük a programhelyszíneket, kérjük, minden esetben kövessétek a szervezők utasításait.
 • Közlekedés a tömegben: Ha egyedül haladsz egy nagy tömegben, mindig ügyelj a helyes menetirány és tempó tartására. Ha úgy érzed, pánik kezd kialakulni, mindig próbálj meg szabad területre menni.

A menekülési tervet itt tudod letölteni.

Vészhelyzeti cselekvés:

Tűz,nem várt esemény,rendbontás esetén tájékoztassátok a hozzátok legközelebb álló biztonsági személyt, rendezőt. Fontos, hogy higgadtak maradjatok, ne hadarjatok, beszéljetek érthetően, fogalmazzatok egyszerűen és világosan.
 
Távolodjatok el a tűztől, veszélyeztetett területtől, a rendbontás helyszínétől, s ne bámészkodjatok, ne legyetek „katasztrófa turisták” engedjétek a veszélyhelyzet felszámolásán a tűz oltásán tevékenykedőket dolgozni, és készüljetek fel a hivatásos egységek kiérkezésére. A tűzoltóknak, mentőknek engedjetek teret a káresemény felszámolásához.
 
Segítsétek társaitokat, a területet elhagyásában. Ne feledkezzetek meg az ittas és bódult állapotban lévők megsegítéséről sem, ne hagyjátok magára az esetlegesen már megsérült társaitokat sem.
 
Figyeljétek a menekülési és útirányjelző táblákat, feliratokat, piktogramokat, kövessétek a menekülési útirányt, hallgassátok figyelmesen a hangosbeszélőkön kapott instrukciókat, figyeljetek a kivetítők útmutatásait.
 
Figyeljétek a biztonsági személyzet iránymutatásait, ne bíráljátok felül az utasításaikat. Ők képzett szakemberek, akik rendelkeznek megfelelő helyismerettel, és szaktudással a terület biztonságos elhagyásának lehetőségeiről.
 
A rendezvényszervezők úgy alakítják ki a szabadtéri rendezvény helyszíneket, hogy egy esetlegesen bekövetkező nem várt esemény, tűzeset bekövetkezésekor mindenki a megfelelő időben képes legyen elhagyni a veszélyeztetett területet. Ez abban az esetben valósulhat meg, ha nem következik be pánikhelyzet és mindenki a kapott iránymutatások szerint cselekszik.
Feltétlenül kerüljétek a pánikhelyzet kialakulásának lehetőségét, a higgadt-nyugodt viselkedés életeket ment. „Lassan járj, tovább érsz”!”
Siófoktól 8 km-re, Zamárdiban. A fesztivált a szabadstrand Szántód felőli végén találod a Harcsa utca és a Zöldfa utca között.
 

Kempingezni kempingjeggyel plusz érvényes Balaton Sound napijeggyel vagy bérlettel lehet. A kempingszolgáltatások és egyéb szálláslehetőségek hamarosan elérhetőek lesznek a Szállás oldalon.

A fesztivál területén található ivóvíz, ahol a csapvíz nem iható, ezt külön jelezzük.

Kérjük, a sátrad felállításánál hagyd szabadon az előre kiépített útvonalakat. Köszönjük, ha betartod az alábbi instrukciókat a sátrak méretét illetően:
 • 1-2 fős sátor esetében 2 x 2 méter
 • 3-4 fős sátor esetében 4 x 2 méter 

A fesztivál területén rengeteg wc és mosdó vár titeket, úgyhogy nyugodtan használjátok ezeket a bokrok és fák helyett. A kempingekben lévő tusolókat kempingjeggyel plusz érvényes Balaton Sound napijeggyel / bérlettel / VIP napijeggyel / VIP bérlettel használhatjátok. Kérjük, ügyeljetek a mosdók tisztaságára, és feleslegesen ne folyassátok a vizet. A kijelölt tusoló blokkokban tükrökkel, és hajszárítási lehetőséggel várunk titeket.

A kemping területeken nem található konnektor, és kérjük, hogy generátort se hozzatok magatokkal. A legfontosabb eszközöket mind fel tudjátok tölteni a töltőpontokon.

A rendezvény teljes területén és teljes ideje alatt szigorúan tilos a tűzrakás, valamint a gázpalackok behozatala is tilos, így főzésre sincs lehetőség.